Hücreler Nasıl Sabitlenir?

Elantra

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2028
Merhabalar,

Vaktinizi almadan çok kısa bir bilgi rica etmek istiyorum sizden. Dolaylı formülü ve Veri doğrulama ağırlıklı olarak ekteki tabloyu araçların bilgilerini takip etmek için hazırladım. Yeni araç geldiğinde yada yeni bilgi girmek gerektiğinde tabloya satır veya sütun eklemek istiyorum fakat ekleme yaptığımda tüm formüller bozuluyor. Bu durumun kolay bir yolu var mı acaba?

Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle s2.xlsx

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Selam,
veri tabanı olarak Access kullanmanız uygulama arayüzü olarakta exceli kullanmanız daha mantıklı gibi

Bu arada araba fiyatları ne olmuş öyle

Elantra

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
07-11-2028
Ahhh ah. bilsem o dediklerinizi neler yapıcam da maalesef elimden bu kadarı geliyor :) fiyatları sormayın aldı başını gitti düşecek gibi de durmuyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Dostum excelde bayağı birşeyler yapmışsın
ama verilerin bayağı fazla olmuş ve uygulama ile veritabanın aynı
Allah göstermesin ama verileri tuttuğun excel kitabına bir şey olursa hem verilerini hem uygulamalarını kaybedersin,
Access'te Office uygulaması olduğundan bir çok şey Excel ile aynı bir kurcalamaya başlarsan eminin kısa sürede mesafe katedersin, takıldığın yerlerdede bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız

Elantra

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
07-11-2028
İlginize teşekkür ederim. Görsel eğitim tarzında bir şeyler araştırmaya başladım en azından mantığı çözersem benzer bir şeyler yapabilirim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhabalar,

Vaktinizi almadan çok kısa bir bilgi rica etmek istiyorum sizden. Dolaylı formülü ve Veri doğrulama ağırlıklı olarak ekteki tabloyu araçların bilgilerini takip etmek için hazırladım. Yeni araç geldiğinde yada yeni bilgi girmek gerektiğinde tabloya satır veya sütun eklemek istiyorum fakat ekleme yaptığımda tüm formüller bozuluyor. Bu durumun kolay bir yolu var mı acaba?

Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 170550
.

Verilerin olduğu tablo için ya dinamik alan ya da Tablo olarak tanımlayın. Ayrıca mümkünse konu aynı ise verilerinizi tek tablo altında toplayın.

Bunlar için Bu Forumun Excel Dershanesine bakın.

.