Hücredeki Tarihe Göre Otomatik Mail Gönderme

Ahmet54

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-01-2030
Arkadaşlar merhaba;
Farklı bir konu içinde bunu dile getirmiştim ama konu başlığı farklı olduğundan arkadaşlarım fazla ilgilenemediler sanırım. Geliştirmeye çalıştığım excel dosyasında bir çok formül ve makro var ancak 2 husus kaldı çözemediğim 1.si Resimde gördüğünüz gibi bir excel dosyam var ve

C sutununda cari isimleri var
e sütununda "ödeme türü" var
f sutununda açıklama kısmı var
l sütununda müşterinin tekrar aranma tarihi var.

benm istediğim örneklersek
l2 hücresinde yazan 07.03.2014 tarihi geldiğinde
sayfa adı: 28.02.2014 ( Sayfa adı C1 Hücresinde de yazmaktadır)
c2 hücresinde : temtas nakliyat ltd şti
e2 hücresinde : haftaya nakit ödeme
f2 hücresinde : esra hanım ile görüşüldü nakit ödeme olacaktır. tekrar hatılatın
l2 hücresinde : 07.03.2014
verileri bulunmaktadır.
gerçekleşmesini istediğim eylem ise
windowsun zamanlanmış görevlerinden bu excel tablosunu her sabah 9 da otomatik açılmasını sağlayacağım
ve excel açıldığında otomatik bir makro çalışarak
kime: muhasebe@xxx.com adresine
bilgi: yonetim@xxx.com
konu: Ödeme hatırlatıcı
mesaj: 28.02.2014(sayfa adı veya c1 hücresi) tarihinde temtas nakliyat ltd. şti (c2 hücresi) arandı. esra hanım ile görüşüldü nakit ödeme olacaktır. tekrar hatırlatın (f2 hücresi) dedi.

ve maili göndermesini istiyorum.

şekilde bir makroya ihtiyacım var. excel dosyasında 52 sayfa var ( yılda bulunan 52 hafta düşünün) tümünde tarama yapıp G sutunundaki hücrelerde ki tarih geldiği gün bu maili bana atmasını istiyorum.

2. Husus ise Excelde yapmış olduğum formül ve makroların silinmeye yada değiştirilmeye karşı korumak istiyorum. Neredeyse her gün excel dosyasının belirli yerlerinde değiştirme yapmam gerekiyor. Tamamen kilitleyemiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.
Şimdiden teşekkür ederim

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
1. hergün sabah 9:00 da açılma olayını zamanlanmış görevlerden ekleyebilirsiniz (windowsta)
2. exceli pdf olarak mail atan kodlar ve eklentiler mevcut çok zor birşey değil
3. makro olarak ta istediğiniz yapılabilir.

Ahmet54

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
22-01-2030
1. Üstadım zamanlanmış görevleri yapacağımı belirttim.
2. Excel dosyasını pdf olarak gönderen makroyu mutabakat formu düzenlemede kullanıyorum. Ancak benim istediğim her sabah 09.00 da 52 safyalık excel çalışma sayfasının l sütununu tarayıp o günkü tarihe denk gelenleri alt alta dizip mail atması bir hatırlatıcı gibi düşünebilirsiniz. Pdf olarak göndermesi pek işime yaramıyor anlamı olmuyor yani.
3. Üstadım Makro konusunda o kadar bilgi birikimim yok malesef. Yapabildiğim kadarı ile yaptım. Elimdeki mail gönderme makrolarına da baktım ama pek bir şey anlamadım. Sizin tarafınızdan bakıldığında basit bir eylem olabilir ancak uzun süredir uğraşıyorum yularıdaki işlevi yapacak bir makro bulamadım.
İyi günler dilerim

Son düzenleme:

Ahmet54

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
22-01-2030
Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

isaismet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
22-02-2028
Merhabalar;

Yaptığım araştırmalar sonucu sizden yardım alabileceğim kanısına vardım
benim istediğim linkte belirtilen dosyaya bir makro yerleştirmek
amacım g sutundaki tarih ile bu günün tarihi eşleştiğinde belirttiğim kişilere o satırdaki bilgileri otomatik mail atmasını sağlamak
kullanmadığım bir notbook mevcut bu dosyayı o bilgisayarda kullanmayı düşünüyorum dosya devamlı açık kalacak ve her gün sabah 9 da tarama yapmasını sağlamalıyım
örneğin: sayın yetkili belirtilen ürünün fiyatı değişmiştir lütfen kontrol ediniz gibi
sitede yaptığım araştırmaları uygulayarak yapmaya çalıştım ama bir türlü beceremedim
bundan dolayı siz değerli hocalarımdan yardım talep etmekteyim
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Saygılarımla.

https://drive.google.com/open?id=0B6...nEyYlBjY0RzVFE