Ahmet54
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office365
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 22-01-2030
Arkadaşlar merhaba;
Farklı bir konu içinde bunu dile getirmiştim ama konu başlığı farklı olduğundan arkadaşlarım fazla ilgilenemediler sanırım. Geliştirmeye çalıştığım excel dosyasında bir çok formül ve makro var ancak 2 husus kaldı çözemediğim 1.si Resimde gördüğünüz gibi bir excel dosyam var ve
C sutununda cari isimleri var
e sütununda "ödeme türü" var
f sutununda açıklama kısmı var
l sütununda müşterinin tekrar aranma tarihi var.
benm istediğim örneklersek
l2 hücresinde yazan 07.03.2014 tarihi geldiğinde
sayfa adı: 28.02.2014 ( Sayfa adı C1 Hücresinde de yazmaktadır)
c2 hücresinde : temtas nakliyat ltd şti
e2 hücresinde : haftaya nakit ödeme
f2 hücresinde : esra hanım ile görüşüldü nakit ödeme olacaktır. tekrar hatılatın
l2 hücresinde : 07.03.2014
verileri bulunmaktadır.
gerçekleşmesini istediğim eylem ise
windowsun zamanlanmış görevlerinden bu excel tablosunu her sabah 9 da otomatik açılmasını sağlayacağım
ve excel açıldığında otomatik bir makro çalışarak
kime: muhasebe@xxx.com adresine
bilgi: yonetim@xxx.com
konu: Ödeme hatırlatıcı
mesaj: 28.02.2014(sayfa adı veya c1 hücresi) tarihinde temtas nakliyat ltd. şti (c2 hücresi) arandı. esra hanım ile görüşüldü nakit ödeme olacaktır. tekrar hatırlatın (f2 hücresi) dedi.
ve maili göndermesini istiyorum.
şekilde bir makroya ihtiyacım var. excel dosyasında 52 sayfa var ( yılda bulunan 52 hafta düşünün) tümünde tarama yapıp G sutunundaki hücrelerde ki tarih geldiği gün bu maili bana atmasını istiyorum.
2. Husus ise Excelde yapmış olduğum formül ve makroların silinmeye yada değiştirilmeye karşı korumak istiyorum. Neredeyse her gün excel dosyasının belirli yerlerinde değiştirme yapmam gerekiyor. Tamamen kilitleyemiyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.
Şimdiden teşekkür ederim
Farklı bir konu içinde bunu dile getirmiştim ama konu başlığı farklı olduğundan arkadaşlarım fazla ilgilenemediler sanırım. Geliştirmeye çalıştığım excel dosyasında bir çok formül ve makro var ancak 2 husus kaldı çözemediğim 1.si Resimde gördüğünüz gibi bir excel dosyam var ve
C sutununda cari isimleri var
e sütununda "ödeme türü" var
f sutununda açıklama kısmı var
l sütununda müşterinin tekrar aranma tarihi var.
benm istediğim örneklersek
l2 hücresinde yazan 07.03.2014 tarihi geldiğinde
sayfa adı: 28.02.2014 ( Sayfa adı C1 Hücresinde de yazmaktadır)
c2 hücresinde : temtas nakliyat ltd şti
e2 hücresinde : haftaya nakit ödeme
f2 hücresinde : esra hanım ile görüşüldü nakit ödeme olacaktır. tekrar hatılatın
l2 hücresinde : 07.03.2014
verileri bulunmaktadır.
gerçekleşmesini istediğim eylem ise
windowsun zamanlanmış görevlerinden bu excel tablosunu her sabah 9 da otomatik açılmasını sağlayacağım
ve excel açıldığında otomatik bir makro çalışarak
kime: muhasebe@xxx.com adresine
bilgi: yonetim@xxx.com
konu: Ödeme hatırlatıcı
mesaj: 28.02.2014(sayfa adı veya c1 hücresi) tarihinde temtas nakliyat ltd. şti (c2 hücresi) arandı. esra hanım ile görüşüldü nakit ödeme olacaktır. tekrar hatırlatın (f2 hücresi) dedi.
ve maili göndermesini istiyorum.
şekilde bir makroya ihtiyacım var. excel dosyasında 52 sayfa var ( yılda bulunan 52 hafta düşünün) tümünde tarama yapıp G sutunundaki hücrelerde ki tarih geldiği gün bu maili bana atmasını istiyorum.

2. Husus ise Excelde yapmış olduğum formül ve makroların silinmeye yada değiştirilmeye karşı korumak istiyorum. Neredeyse her gün excel dosyasının belirli yerlerinde değiştirme yapmam gerekiyor. Tamamen kilitleyemiyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.
Şimdiden teşekkür ederim