Çözüldü Hücre İsmine Göre PDF olarak Farklı Kaydetme

Katılım
12 Aralık 2022
Mesajlar
13
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Kıymetli Hocalarım merhaba,

Çalışmamda "kaydet" sayfasına eklenecek bir buton ile "form" sayfasını yine aynı sayfada bulunan "H8" hücre değeri/içeriği ile "C:\Users\USER\Desktop\Yeni klasör" dosya yolu ile PDF formatında kayıt yapabilir miyim?

Destek ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim, sağ olun var olun.

Not: İlgili çalışmaya ait linki aşağıya bırakıyorum.

 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,203
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Aşağıdaki kod işinizi görebilir. Kolay gelsin
Kod:
Sub PDFYazdır()
    ActiveWorkbook.Sheets("form").ExportAsFixedFormat _
        Type:=xlTypePDF, _
        Filename:="C:\Users\USER\Desktop\Yeni klasör\" & Sheets("form").Range("H8").Value & ".pdf", _
        Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, _
        IgnorePrintAreas:=False, _
        OpenAfterPublish:=False
End Sub
 
Katılım
12 Aralık 2022
Mesajlar
13
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Aşağıdaki kod işinizi görebilir. Kolay gelsin
Kod:
Sub PDFYazdır()
    ActiveWorkbook.Sheets("form").ExportAsFixedFormat _
        Type:=xlTypePDF, _
        Filename:="C:\Users\USER\Desktop\Yeni klasör\" & Sheets("form").Range("H8").Value & ".pdf", _
        Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, _
        IgnorePrintAreas:=False, _
        OpenAfterPublish:=False
End Sub
Teşekkür ederim ancak kodu çalıştıramadım.
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,203
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Aşağıdaki kodu kaydet sayfasının kod modülüne yapıştırın ve sarı alan üzrinde çift tıklayın.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
MsgBox Target.Address
If Target.Address = "$B$4:$D$5" Then
    ActiveWorkbook.Sheets("form").ExportAsFixedFormat _
        Type:=xlTypePDF, _
        Filename:="C:\Users\USER\Desktop\Yeni klasör\" & Sheets("form").Range("H8").Value & ".pdf", _
        Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, _
        IgnorePrintAreas:=False, _
        OpenAfterPublish:=False
        End If
End Sub
 
Katılım
12 Aralık 2022
Mesajlar
13
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Aşağıdaki kodu kaydet sayfasının kod modülüne yapıştırın ve sarı alan üzrinde çift tıklayın.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
MsgBox Target.Address
If Target.Address = "$B$4:$D$5" Then
    ActiveWorkbook.Sheets("form").ExportAsFixedFormat _
        Type:=xlTypePDF, _
        Filename:="C:\Users\USER\Desktop\Yeni klasör\" & Sheets("form").Range("H8").Value & ".pdf", _
        Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, _
        IgnorePrintAreas:=False, _
        OpenAfterPublish:=False
        End If
End Sub
Hocam özür dilerim kodu ben "form" sayfasına yapıştırdığım için çalışmamış. "kaydet" sayfasında çalıştı çok sağ olun elinize sağlık.
Son olarak kaydet sayfasında buton için belirttiğim alana çift tıklamak yerine dinamik olarak çalışan buton yapamaz mıyız?
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,203
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
#2 mesajdaki kodu boş bir modüle yapıştırın. Geliştirici sekmesinde iken Ekleye tıklayın Form Denetimlerinden Buton oluşturun makroyu bu butona bağlayın.
 
Katılım
12 Aralık 2022
Mesajlar
13
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
#2 mesajdaki kodu boş bir modüle yapıştırın. Geliştirici sekmesinde iken Ekleye tıklayın Form Denetimlerinden Buton oluşturun makroyu bu butona bağlayın.
Değerli bilgileriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgileri uygulayarak sorunumu çözdüm.
 
Üst