Hücre içerisinde şehir arayıp listeleme

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Ek'te sunduğum atama yerlerindeki illeri hücre içerisinden bulup yan sayfaya illere göre alacağı ücret tablosu oluşturabilir miyim. Kendim beceremedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Makrosuz olursa çok daha iyi olur. http://dosya.co/9d33rkd9ip0p/HHH2.xls.html

Son düzenleme:

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Site sunucusuna dosya yükleme özelliği altın üyelik kapsamına alınmıştır.
Herhangi bir dosya paylaşım sitesine örnek dosyanızı yükleyip link vererek dosyanızı paylaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
istediğim gibi değil. yanlarına illeri ben yazacaksam ona göre formülü zaten yazarım. o basit. önemli olan hücre içerisinden listedeki illeri bulup formülle otomatik yazması.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Hayırlı akşamlar,
Çıkmam lazım.Bir kaç husus kaldı.İl isimlerini buldurarak (yardımcı sütun ile) diğer işlemi yapabilirsiniz.
Formüldeki İSİM ad tanımlamasıdır.

İsimleri alfabetik sıralamak için;
Kod:
=İNDİS(isim;KAÇINCI(0;EĞERSAY(isim;"<"&isim)-TOPLA(EĞERSAY(isim;$C$6:C6));0))
[COLOR="blue"]Bu formül dizi formülüdür.CTRL + SHİFT + ENTER ile giriniz.[/COLOR]
Soyadları bulmak için;
Kod:
=DÜŞEYARA(C7;ATAMALAR!$B$3:$C$25;2;0)
Atama yerini bulmak için;
Kod:
=DÜŞEYARA(C7;ATAMALAR!$B$3:$E$25;4;0)
formülleri kullanılmıştır.Size kalan sadece atama yerlerinde bulunan İl'leri ayıklayıp verilecek para miktarını bulmak.
DOSYANIZ

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Gönderdiğiniz formül ile aynı isme sahip farklı soyadlı bir kişiyi listeye dahil etmiyor. eğersay kullandığınız formülden kaynaklanıyor. "EĞERSAY(isim;$C$6:C7)" bu kısım hatalı.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Yardımcı sütunlar kullanarak bir çözüm hazırladım. İncelermisiniz.

Yeşil renkli alanlar yardımcı sütunlardır. Lütfen silmeyiniz.

Sarı renkli hücrede ŞANLIURFA yazmaktadır. Fakat iller sayfasında URFA yazmaktadır. Bunları eşleştirmeniz gerekiyor.

ATAMALAR sayfasında 20. - 21. satırlarda yazan il ve ilçe isimlerinin ikisi birden İLLER VE ÜCRETLERİ isimli sayfada bulunuyor. Ben sadece illeri dikkate aldım. Eğer ilçeler dikkate alınacaksa formülün sonundaki ;1 ifadesi ;2 olarak değişmesi gerekiyor.

Ekli dosyalar