hücre bilgilerini değiştirme

Excel Vers. ve Dili
office 2003 Türkçe
iyi akşamlar arkadaşlar. excelde örneğin a1 hücresinde kütahya, a2 hücresinde ankara yazıyor veya başka bir hücrede örneğin b5 de ankara yazıyor ben bu iki hücrenin verilerini yer değiştirmek istiyorum. bu mümkün mü, örneğin a1 kütahya iken a2 ankara olsun diyelim. ben bunların yerini değiştirmek istiyorum. illa ki kod ile mi yapmak gerekiyor. saygılar iyi akşamlar...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Eğer ardışık hücrelerde ise makro kullanmadan kes-kesilen hücreleri ekle metodu ile yapabilirsiniz. Veriler ardışık değilse kod kullanmak gerekecektir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 Türkçe
ilginize teşekkür ederim, ardışık hürce olduğunu düşünürsek, kes kesilen hücreleri ekle metodu nedir acaba

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın krokix,

1. A sütununu tutun.
2. Tutulu alan üzerinde fare ile sağ tuş yapın ve "KES" deyin.
3. C sütununu tutun.
4. Tutulu alan üzerinde fare ile sağ tuş yapın ve "KESİLEN HÜCRELERİ EKLE" deyin.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 Türkçe
dediğinizi uyguladım ancak olmadı. şöyle ki. şimdi a1 hücresinde kütahya yazıyor a2 hücresinde ise ankara, bu işlemi uyguladığımda a1 hücresinde ankara yazacak a2 hücresinde ise kütahya yazacak. yani hücrelerin içindeki veriler yer değiştirmiş olacak

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

A1 hücresini seçin.
CTRL+X basıp kes komutunu verin.
A3 hücresini seçip CTRL+ tuşlarına basın.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 Türkçe
ilginize ve bilginize çok teşekkürler arkadaşlar. sayın korhan ayhan bey söylediğiniz uyguladım ve oldu. çok saolunuz. iyi geceler..