Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hücreyi Boyayınca Sayfadaki Aynı Değerdeki Hepsi o Renge Boyansın
aynen köşeden tüm hücreleri seç, koşullu biçimlendirme menüsünden yeni kural de, yanlızca şunu içeren hücreleri biçimlendire gel, hücre değerini eşit yap, yan tarafada dolgu yapacağın hücreyi seç, alta biçimlendir de dolguyu seç ve rengini belirle, tamam deyip çık bu kadar ) Biraz uzun oldu ama kusura bakma.
Excel hücrelerinde renk değiştirildiğinde çalışan bir olay yok, bu yüzden istediğiniz şey Class ile yapılması gerekiyor.
Yabancı bir sitede bulduğum kodları sizin dosyanıza uyarladım. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.
Otomatik renklendirmenin yapılmasını istediğiniz sayfanın adını Module1 de bulunan kodlarda belirtmeniz gerekiyor.
Worksheets("Sayfa1") buraya kendi sayfanızın adını yazın.
Merhaba.
Ben de bir alternatif vereyim dedim.
Class Module veya düğme yok.
Hücre rengi değiştirilip, ENTER veya başka şekilde başka bir hücre aktif olduğunda renk değişimi uygulanır.
.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.