• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreyi Boyayınca Sayfadaki Aynı Değerdeki Hepsi o Renge Boyansın

Excel Vers. ve Dili
XLSX
Arkadaşlar kolay gelsin
Araştıma yaptım ama bulamadım sorunum şu

hücreyi boyayınca sayfadaki aynı değerdeki hepsini bulsun ve o renge boyansın bunu nasıl sağlarız.

iyi çalışmalar

Koşullu biçimlendirme çözüm sağlamıyor mu?

aynen köşeden tüm hücreleri seç, koşullu biçimlendirme menüsünden yeni kural de, yanlızca şunu içeren hücreleri biçimlendire gel, hücre değerini eşit yap, yan tarafada dolgu yapacağın hücreyi seç, alta biçimlendir de dolguyu seç ve rengini belirle, tamam deyip çık bu kadar :)) Biraz uzun oldu ama kusura bakma.

sorun şu dolgu yapacağım hücre belli biryer değil herhangi bir yer olabilir.

Merhaba.

Excel hücrelerinde renk değiştirildiğinde çalışan bir olay yok, bu yüzden istediğiniz şey Class ile yapılması gerekiyor.
Yabancı bir sitede bulduğum kodları sizin dosyanıza uyarladım. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.

Otomatik renklendirmenin yapılmasını istediğiniz sayfanın adını Module1 de bulunan kodlarda belirtmeniz gerekiyor.
Worksheets("Sayfa1") buraya kendi sayfanızın adını yazın.

Ekli dosyalar

elinize sağlık fakat birini yaptıktan sonra kapatıp açmak gerekiyor. açıkken başka hücreyi boyayınca çalışmıyor

Sn. dalgalikur çok teşekkürler.
Sn. IRONSELF aynı dosya bende sorunsuz çalışıyor.

Ben şimdi tekrar denedim birden fazla yapılabiliyor.

Eğer yinede çalışmazsa Module1 de bulunan "Auto__Open" kodlarını bir butona atayın. Butona bastıktan sonra otomatik renklendirme mutlaka çalışacaktır.

çok teşerkkürler gerçekten ama yok ekteki şekilde butona atamaya çalıştım ama çalışmadı.

kusura bakmayın

Ekli dosyalar

Merhaba.
Ben de bir alternatif vereyim dedim.
Class Module veya düğme yok.
Hücre rengi değiştirilip, ENTER veya başka şekilde başka bir hücre aktif olduğunda renk değişimi uygulanır.
.

Ekli dosyalar

teşekkürler sorunu buldum bir renk yaptığınız zaman aynı rengi arkasından yapmıyor başka renk yapınca oluyor.

Kolay gelsin.
.

Geri