• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye mesaj kutusundan saat seçerek ekleme

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba hayırlı akşamlar.

Daha önceden forumdan almış olduğum güzel bir çalışma olan hücreye takvim ekleme excel dosyasını ekte gönderiyorum.

Bu çalışma gibi C sütununda hücreye tıkladığımda saati seçebileceğim bir kutu ekrana gelsin, forumda böyle bir çalışma bulamadım.
Veri doğrulama olarak yapmak istemiyorum. Küçük bir saat örneği resmini de gönderiyorum. Yarım saat veya bir saat aralıklarla olabilir.

Böyle bir çalışma var ise ekleyebilir misiniz? Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhabalar Altın üye olmadığım için dosyanızı indirme yapamıyorum. Dosyanızı http://s7.dosya.tc/ sitesinden yüklerseniz altın üye olmayanlarda yardımcı olmaya çalışacaktır.

aktif saat mi olacak yoksa saat seçimi yapılacak mı?

Sayın @ASLAN7410 ,
Dosyanız eklidir.
Not: Fikir vermesi açısından Hücreye saat uygulamasıdır.Tabii ki geliştirilebilir, farklı kodlarla uygulama sadeleştirilebilir.
Şimdilik; başlangıç olsun...

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın turist, ilginiz için çok teşekkür ediyorum, güzel bir çalışma olmuş.

Benim istediğim ekrana gelecek mesaj kutusundan hızlı bir şekilde saat seçmek istiyorum. Yarım saat veya 1 saat aralıkla olabilir.

24 saatlik seçimde sadece "Saat Başı" ve "Yarım Saatlik" dilimler yeterli mi?

Sayın turist süper bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum, bu da işime yarar.

Sizi yormak istemiyorum benim 1.mesajımda göndermiş olduğum resimdeki gibi bir çalışma yapılabilir mi?

Merhaba.

Sayın turist'in müsadesiyle; kodları, tek döngüyle biraz daha kısaltayım dedim.
Eğer belirtilen belgeyi kullanacaksanız saat isimli Userform'un Initialize kodu aşağıdaki şekilde daha kısa olur
Rich (BB code):
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim saat(1 To 24) As String
Dim dakika(1 To 59) As String
    dakika(1) = "00"
    saat(1) = "00"
For s = 2 To 59
    If s < 10 Then
        degS = "0" & s: degD = "0" & s
        saat(s) = degS: dakika(s) = degD
    ElseIf s > 24 Then
        degD = s: dakika(s) = degD
    ElseIf s > 9 Then
        degS = s: degD = s
        saat(s) = degS: dakika(s) = degD
    End If
Next
With Me.ComboBox1
    .Clear: .List = saat
    .Style = fmStyleDropDownList
End With
With Me.ComboBox2
    .Clear: .List = dakika
End With
With Me.ComboBox3
    .Clear: .List = dakika
End With
End Sub

Sayın Ömer Bey, bu kodu sayın turist'in belgesi içerisine eklediğimde hata verdi.

Bir tane örnek belge gönderir misiniz?

-- C sütununda Sayın turist'in eklediği (kod kısaltımış hali)
-- D sütununda benim eklediğim UserForm (konu açılış mesajında eklediğiniz resime benzer yapıda) açılır.
Benim eklediğim form'a ait kodlar ilk satırdaki LABEL nesneleri için mevcut kodları, kodlardaki Label isimlerini değiştirerek 48 adete kadar kopyalayarak çoğaltın.
Her iki form da aktif iken sayfada hücre seçimini değiştirebilirsiniz, böylece hangi hücreye veri yazılacaksa hücreyi seçip satte tıklarsınız.

Ekli dosyalar

Sayın Ömer Bey, D sütunudaki tam benim istediğim gibi olmuş, ellerinize sağlık.

Ancak açılan kutu içerisinden saat seçemiyorum.

Sayın Ömer Bey, kutu içerisindeki 24:00 kısmını 00:00 olarakta düzeltebilir misiniz?

Göndermiş olduğunuz örnekte sadece ilk satırdaki saatler ekleniyor, aşağıdaki saatler eklenmiyor. Bir de mesaj kutusu titreme yapıyor.

Sayın turist'in hazırladığı kod ve formda saat seçmede sorun göremiyorum.
Önceki cevabıma eklediğim belgeyi yeniledim ve hem C , hem de D sütunundaki sonlardaki birkaç saat verisini yeni haliyle ekledim sorun görünmüyor.

İlk satır dışındakiler için kod kopyalamanızı önceki cevabımda belirtmiştim.
Label 7 ve devamındaki Labellar için bir adet ...Click, bir adet de ....MouseMove kodundan oluşan kod grubunu kopyalayarak çoğaltın
(her biri için isimlerini sırasıyla değiştirin, sadecec Label48 için 00:00 değişikliği ve ilgili kod kopyalamasını yaptım).

Sayın turist süper bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum, bu da işime yarar.

Sizi yormak istemiyorum benim 1.mesajımda göndermiş olduğum resimdeki gibi bir çalışma yapılabilir mi?

.

Sayın @ASLAN7410
#1 No.lu mesajınızda tanımladığınız şekildeki dosyanız eklidir.
İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın turist son gönderdiğiniz çalışma çok güzel olmuş, ancak 06:00'dan başlıyor, 00:00'dan başlayıp, 23:30'da biterse çok daha güzel olacak.

Geri