• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içindeki rakam ve yazıların ayrılıp rakamların toplanması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,

Yapmaya çalıştığım şey belirli bir hücre aralığı içinde (U7,U9606) gibi içindeki verilerden (örnek: 137 Mbyte, 98 Mybte) sadece Mybte geçen hücrelerin içindeki rakamları alıp bunların toplam değerini vermesi.

ekteki dosyada örnek olarak kullanılabilir.

İşin içinden bir türlü çıkamadım,
Her türlü yardım için şimdiden çok teşekkür ederim.
Excel 2010 Türkçe kullanmaktayım.

Başlığı açmak için doğru yeri seçip seçmediğime karar veremedim konu olarak başka yere ait ise özür dilerim.

Ekli dosyalar

Örnek dosyanızda H4 hücresine aşağıdaki formülü yazıp diğer hücrelere kopyalarsanız G sütunundaki sayıları H sütununa alır. siz de onları istediğiniz gibi değerlendirirsiniz:

Kod:
=ARA(9,99999999999999E+307;--SOLDAN(G4;SATIR($1:$50000)))

Not: Bu formül sanıyorum Sayın Mahir Bey'e aitti.

=ARA(9,99999999999999E+307;--SOLDAN(G4;SATIR($1:$50000)))

Kırmızı bölümün ne için kullanıldığını anlayamadım oradaki değer rakamların seçilmesini mi sağlamaktadır acaba.
Denediğimde sonuç alamadım formül hata vermekte çözmeye çalışıyorum.

Şu şekilde çözdüm

H sütununa G sütunun uzun değerini yazdırdım:
=UZUNLUK(G4)

Sonra I sütununa şu formulü uyguladım:
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL("MByte",G4)),DEĞİŞTİR(G4,H4-5,H4,""),"-")

Sonra tüm sütunu kopya yapıştır ile değerlerini başka bir sütuna yazdırıp metni rakama dönüştür uygulayıp toplamlarını almayı başardım.

Yardım için teşekkür ederim.

Ben formülü eklediğiniz dosyada denediğimde problem çıkmadı. Sanıyorum hata olmasının sebebi sizin ayraçlarınızın farklı olması. Formülünüzden görüldüğü üzere noktalı virgül yerine virgül kullanıyorsunuz.

Evet noktalamaları değiştirince düzeldi, dediğiniz gibi ayıcaçlarda problem varmış.
=ARA(9.99999999999999E+307,--SOLDAN(G4,SATIR($1:$50000)))

Şöyle birşey yapılabilirmi acaba veri sütunun solunda IP'ler varr format [xxx.xxx.xxx.xxx] şeklinde standart.

Ben bir hücreye bir formül yazıcam bana sadece o belirli IP'ye ait yandaki değerlerini yada belirli bir sütundaki o IP'nin değerini alıp toplayıp getirecek gibi?

IP örneğini ve ekteki dosyayı düşünürek özetlemek gerekirse:
[xxx.xxx.xxx.xxx] 196
[xxx.xxx.xxx.xxx] 196
[xxx.xxx.xxx.xx2] 196
[xxx.xxx.xxx.xx2] 196
[xxx.xxx.xxx.xx2] 196

Bu şekildeki bir seride sonu 2 ile biten yada IP'nin spesifik olarak verilmesiyle birlikte o IP'ye ait değerleri toplayacak. Mümkünmüdür acaba? (Şu da eklenebilir bulması gereken IP'yi bir solundaki sütunundan alıcak formülü yerleştirdiğim yerin)

Gönderdiğiniz dosyada sadece veri boyutları var, IP ile ilgili herhangi bir örnek yok. Sorunuzu anlayamadım. Mükünse örnek dosyanızı güncelleyip örnek bir işlem yapınız ki anlayabilelim.

Tabiki,
Güncellenmiş excel versiyonunu ekledim. İçinde istediğim şeyi sanırım daha iyi anlatabildim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Q8'deki formül:

Kod:
=ETOPLA($F$4:$F$32;"["&P8&"]";$K$4:$K$32)

Ayraçlara dikkat edin:)

Bir şeye daha ihtiyacım var aslında şöyle bir formül yazacağımızı düşünsek;

Q8'in solundaki IP'leri, IP'lerin olduğu sütundan bulacak ve yazacak ama bunu yaparkende üstündeki hücrelere bakıp bir yazdığını bir daha yazmıcak şeklinde toplamda kaç değişik IP olduğunu görmeye yarıcak şekilde bir formül yazılabilinir mi? atıyorum bir kutuya yazdık sürekleyip aynı formülü diğer hücrelere kaydırdığımızda üstteki hücrelerin değerlerinden kontrol ederek unique bir IP listesi çıkaracak.

Toplamda mesela 78 değişik IP var ve 110bin tane kaydı var, 110bin kayıt içindeki 78 değişik IP'yı buldurabileceğim bir yol aramaktayım.
Örnek dosya üzerinden yola çıkarsak:
F sütunundaki belirli aralıktaki IP'lerin listesini oluşturmak istiyorum toplamda kaç değişik IP olduğunu görebileceğim bu şekilde gözden kaçabilecek IP kalmayacak, ve yine bunlara ait her bir transfer miktarını hesaplatabileceğim. Bunuda Q8 solundaki haneler için kullanmak istiyorum.

Bu tarz bir formül yazabilmek mümkünse yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
Çok teşekkürler.

Son düzenleme:
aslında anladığım kadarıyla sen kendine bir yol çizmiş o yoldan gidiyorsun bu istediklerin toplamı vermesi açısından kaç tane benzersiz IP istediğin vs. bunları bir kaç düzenlemeden sonra özet tablo ile yapsan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

aslında anladığım kadarıyla sen kendine bir yol çizmiş o yoldan gidiyorsun bu istediklerin toplamı vermesi açısından kaç tane benzersiz IP istediğin vs. bunları bir kaç düzenlemeden sonra özet tablo ile yapsan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Evet belirli verilerin olduğu bir excel çalışma dosyam var ama bundan 4 tane var toplamda birincisini şablon olarak oluşturup diğerlerinden sadece veri değerlerini değiştirmek kaydıyla aynı işlemlerle bir daha manuel yapmamak adına belirli düzenlemeler kolay yollar kestirmeler aramaktayım ama bilgim yeterli olmadığından ve zaman kısıtına sahip olduğumdan sizlerden yardım aramaktayım.

İşin bir kısmıda aslında üzerinde çalıştıkça ortaya çıkıyor tam olarak ne isteyebileceğimi öngöremememden kaynaklı olarak bu şekilde parça parça yardım taleplerim oluyor.

Demek istediğin ihtiyacım olduğunu düşündüğüm şeyleri örnek dosya üzerinde anlatarak mı istemek. Yazdıklarımın karışık yada anlaşılır olmadığını kabul edebilirim :)

Ham haliyle listenin belli kısmını gönderebilirsen özet tabloyla beraber ortak bir şablonda hepsini bir arada yapalım.

Küçük bir parçasını test dosyasının içine Top sayfası içinde ekledim.

Sayfanın sağında Top listesinin altında IP'ler var ben bunları manuel olarak kendim yazıyorum oraya, 2 sağındaki sütunda bu IP'ye ait K sütunundaki değerlerini toplayıp getiriyor. IP'leri oraya unique olarak buldururak 20 taneye kadar yada 50 tane kadar hatta 100 bile olabilir farketmez listeleyip her birinin toplam transfer miktarlarını hesaplayıp bir top20 listesi çıkarmam gerekiyor. Elimde bunun 130bin satıra kadar giden değişik versiyonları var aslında veri kaynağım sabit ama filtrelerle çeşitli eleminasyonlar yapıp değişik istatistikler çıkartıyorum.

Örnek dosyada sadece internal IP'lere ait bir istatistik var mesela, bunun dış IP'lerle birlikte olduğu senaryolarım var ve IP'leri listelemem tek tek ciddi zaman kaybına sebep olmakta. Bu yüzden F sütunundaki IP'leri unique olacak şekilde listeletmenin yolunu arıyorum.

Yine dosyaya bakarak anlatabileceğim üzere Top başlığı altındaki IP'leri dinamik olarak taratarak listeletebilirsem eğer F sütununa bakarak, F sütunundaki veri kaynağını değiştirdiğimde Top listeside kendini otomatik olarak güncelleyecek.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ben formülü 5.000 satır olarak ayarladım sen kaç satır istiyorsan istediğin kadar arttırırsın

ben formülü 5.000 satır olarak ayarladım sen kaç satır istiyorsan istediğin kadar arttırırsın

Çok teşekkürler inanılmaz kullanışlı olmuş, hem toplam değerleri bulmada hemde top listesini çıkarmakta inanılmaz kolaylaştırdımı işimi ;) çok saol :)
Satır aralığını 5000 satır olarak verdiğini söylemişsin onu 5000. satırdan itibaren formülü genişleterek yükselticem sanırım doğru mu?
Top listeside o işlem ile aynı şekilde ayarlanmış olacak mı yoksa ona da başka bir ayar mı yapmak gerek atıyorum 120bin satır oldu sadece formülü genişletmem yeterli olacak 120bin'ci satıra?

formülü genişlet yeterli yenile dediğinde özet tablo a ve b sütununun tümünü alıyor.

Geri