Herhangi bir rakam sonuna tl yerine adet, m2, m3 gibi farklı birimler yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
excell2003
merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı. Örnek olarak; Alan hesaplaması yaparken; bir hücreye 20 mt, diğer hücreye 3 mt yazıp bunların ikisini çarpınca sonuç 60 m2 çıksın istiyorum... Hücreleri biçimlendirden sayı bölümüne girdiğim zaman, genel, sayı, para birimi, finansal, tarih gibi detaylar var ama ben sayıların yanına farklı birimlerde yazmak istiyorum. adet, m2, m3 gibi... Bunları rakamların yanına kendim yazıp ona göre formül oluşturunca olmuyor. ancak tl gibi kendisi otomatik atması lazım... Sorumu yanıtlarsanız çok memnun olurum

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Hücre biçimlendirmeden isteğe uyarlanmış kısmnını biraz kurcalayanız.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excell2003
isteğe uyarlanmış bölümünü kurcaladım ama istediğim gibi birşey bulamadım malesef. İncelemeye devam ederim ama bulabilirmiyim bilemiyorum istediğim şeyi:roll:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Yukarıdaki kutucuğa istediğiniz biçimi yazın ve tamama basın.Bir şey seçtiğinizde o şeyin göründüğü kutucuk.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excell2003
1 m2 yazdırabildim ama bir alt satırdaki hücreye aynı biçimi kopyalayıp örneğin 15 m2 yazmak istesem yine 1 m2 yazıyor. Nerede nasıl bir yanlışlık yapıyorum acaba? Biçimini değiştirmek istediğim hücreyi seçip isteğe uyarlanmış bölümünde tür yazan yere m2 yazıyorum ama olmuyor:redface:

Excel Vers. ve Dili
excell2003
m2 m3 gibi değerleri yazdırabiliyorum. Nerede yanlışlık yaptığımı buldum. Fakat aynı yöntemle adet, saat gibi birimleri yazdıramıyorum; excell yazılan sayı biçimini görüntülemiyor diye bir uyarı çıkıyor

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
m2 m3 gibi değerleri yazdırabiliyorum. Nerede yanlışlık yaptığımı buldum. Fakat aynı yöntemle adet, saat gibi birimleri yazdıramıyorum; excell yazılan sayı biçimini görüntülemiyor diye bir uyarı çıkıyor
aşağıdaki gibi olabilir.:cool:Tırnak içine alın.:cool:
Kod:
000 "Adet"

Excel Vers. ve Dili
excell2003
Necdet Bey in gönderdiği linki inceledim. O linkte kilogramın nasıl yazdırılacağı örneği vardı. Onu da uyguladım ama excell yazılan sayı biçimini kullanılamıyor uyarısını vermeye devam ediyor. Evren Bey sizin önerdiğinizi de denedim aynı uyarıyı alıyorum. m2 ve m3 yazdırabildiğim halde adet, ton vb. biçimleri yazdıramıyorum:???:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Necdet Bey in gönderdiği linki inceledim. O linkte kilogramın nasıl yazdırılacağı örneği vardı. Onu da uyguladım ama excell yazılan sayı biçimini kullanılamıyor uyarısını vermeye devam ediyor. Evren Bey sizin önerdiğinizi de denedim aynı uyarıyı alıyorum. m2 ve m3 yazdırabildiğim halde adet, ton vb. biçimleri yazdıramıyorum:???:
Biz yapınca nedense oluyor.
Dosya ektedir.İnceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell2003
Ben yapınca nedense olmuyor. Ne de olsa Excelli yeni öğrenmeye başlayan çaylaklarız biz... Teşekkürler ilginiz ve gönderdiğiniz dosya için...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ben yapınca nedense olmuyor. Ne de olsa Excelli yeni öğrenmeye başlayan çaylaklarız biz... Teşekkürler ilginiz ve gönderdiğiniz dosya için...
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Excel Vers. ve Dili
yok
teşekkürler