• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hasta Listesinde Arama Yaptırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Merhaba arkadaşlar ; ekteki dosya üzerinde anlatamaya çalıştım ama azda olsa burada anlatayım.Yaklaşık 1500 adet hasta listem var ve her geçen gün bu çoğalıyor.Listeye yeni bir kişi eklediğimde bu kişinin daha önce listeye yazıp yazmadığımı ctrl+F ile kontrol edip önceki protokol nu.da ilgili yerlere yazıyorum.Bu işlemi makro ile tek tuşla yapmam mümkün mü? Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Sayın sensizoldum; filtreme işlemi ile de yapılıyor fakat yine ctrl+F gibi birkaç komut vermek gerekiyor.Makro olsa çok daha kolay olucak sanırım.

Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro
'

'
Range("J8").Select
End Sub

Makro konusunda yeniyim,kaydet yaparak filtreleme işlemi yapmaya çalıştım.Fakat sanırım sadece bu makro J8 için geçerli olucak.

Aslında üstte ekteki gibi yapılanların makrosu olması çok daha iyi ama o olamazsa şayet;filtreleme ile benim seçtiğim hücreyi değerine göre filtreleme yapsın.

office 2010 süzmesinde de arama moturu var. o yuzdeen dedım. siz 2000 lık kayıttan bahsedıyorsunuz ben 18000 veride çalışıorum. gayet rahat. sadece örnekte buludum ancak uzman arkadaşlarımız bu konuya el atarlarsa daha sağlıklı olacaktır

süzme yapın açılan yerde tüm isimlerin işaretini kaldırın hemen üstte arama yapılacak yer var orayı deneyınç.

açılışta güvenlik uyarısı verir makroların çalışması için etkinleştir seçmen gerekecek.hangi kriterden arama yapmak istiyorsan o kritesi A stünuna yaz.(sadece a stünunda arama yapabilirsin)

Ekli dosyalar

açılışta güvenlik uyarısı verir makroların çalışması için etkinleştir seçmen gerekecek.hangi kriterden arama yapmak istiyorsan o kritesi A stünuna yaz.(sadece a stünunda arama yapabilirsin)

İlginize teşekkür ederim.Bu işlemi nasıl yapıyor peki makro ile değil sanırım kodlarına bakacaktım ama bulamadım.Bu konuda ve aramayı B sütunu yapması kutucuğun yan tarafına kutucuğa yazdıklarımı temizlemesi için temizle butonu eklemek için yardımcı olurmusunuz?

Merhaba arkadaşlar ; ekteki dosya üzerinde anlatamaya çalıştım ama azda olsa burada anlatayım.Yaklaşık 1500 adet hasta listem var ve her geçen gün bu çoğalıyor.Listeye yeni bir kişi eklediğimde bu kişinin daha önce listeye yazıp yazmadığımı ctrl+F ile kontrol edip önceki protokol nu.da ilgili yerlere yazıyorum.Bu işlemi makro ile tek tuşla yapmam mümkün mü? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayıp dener misiniz?

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [C:C]) Is Nothing Then Exit Sub

Dim c   As Range
    Dim Adr As String
    Dim Kol As Integer
    With Worksheets(1).Range("C1:C" & Target.Row - 1)
        Set c = .Find(Target.Value, LookIn:=xlValues)
        If Not c Is Nothing Then
            Adr = c.Address
            Do
                Kol = Cells(Target.Row, Columns.Count).End(1).Column + 1
                Cells(Target.Row, Kol) = c.Offset(0, -1)
                Set c = .FindNext(c)
            Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> Adr
        End If
    End With

End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Necdet Bey,ilk olarak ilginize teşekkür ederim.Ben kod işlemlerinde yeni olduğumdan kod kısmındakileri kopyaladım excel sayfasını açtım kod görüntüle kısmından general yazan yere yapıştırdım.Ama sanırım kod kısmını kabul ettiremedim.Tam olarak nereye yapıştırmam lazım.

Merhaba,

Sayfa1 sekmesinin üzerinde Sağ Tıklayın, açılan pencereden kod görüntüleyi seçin ve kodları oraya yapıştırın.

Tekrar merhaba,

10 nolu mesajıma dosyayı da ekledim.

İnceleyiniz.

Sayın Nejdet Bey;inanın siz müthişsiniz çok teşekkür ederim.:-) Ellerinize sağlık.Liste üzerinde oynamalarım olabilir şimdi uğraşacağım öğrenmek için.Tekrar çok saolun.İyi çalışmalar.:-)

Güle güle iyi günlerde kullanınız. :)

Çok iyi yaa,ben bugüne kadar işimi baya bir zorlaştırmışım.Bu siteye emeği geçen ve siz değerli hocalarımıza binlerce kez teşekkürler...

Merhaba,

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayıp dener misiniz?

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [C:C]) Is Nothing Then Exit Sub

Dim c   As Range
    Dim Adr As String
    Dim Kol As Integer
    With Worksheets(1).Range("C1:C" & Target.Row - 1)
        Set c = .Find(Target.Value, LookIn:=xlValues)
        If Not c Is Nothing Then
            Adr = c.Address
            Do
                Kol = Cells(Target.Row, Columns.Count).End(1).Column + 1
                Cells(Target.Row, Kol) = c.Offset(0, -1)
                Set c = .FindNext(c)
            Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> Adr
        End If
    End With

End Sub

Sayın Nejdet Bey;yine ben merhabalar ilk önce...Ben de bu yazmış olduğunuz makro üzerinden değiştirme yapmak istedim ama olmadı:-( bu tip işlemler için nasıl kod yazılıyor? Mümkünse b kod da bulduğu prokolleri H hücresine kadar yazıyor bunu K hücresine kadar nasıl değiştirebilirim? Kısa olarak bu koddakilerin anlamını yazma imkanınız olur mu? Çalışıyorum olmuyor,ama bir yandanda yeni bişeyler öğrenmek çok güzel:-)

Sayın Nejdet Bey;yine ben merhabalar ilk önce...Ben de bu yazmış olduğunuz makro üzerinden değiştirme yapmak istedim ama olmadı:-( bu tip işlemler için nasıl kod yazılıyor? Mümkünse b kod da bulduğu prokolleri H hücresine kadar yazıyor bunu K hücresine kadar nasıl değiştirebilirim? Kısa olarak bu koddakilerin anlamını yazma imkanınız olur mu? Çalışıyorum olmuyor,ama bir yandanda yeni bişeyler öğrenmek çok güzel:-)

Kodlarda bir kısıtlama yok, bulduğu protokolleri sonuna kadar yazar.

Ancak, ben sürekli veri işleneceği varsayımına dayanarak girilen satırın üzerindeki hastaları bulup yazar, tüm satıra bakmaz.

Bunu dikkate alıyorsunuzdur umarım.

Ya da sizi anlamamış olabilirim, örnek dosya ile sorunuzu destekleyiniz.

Birde adım Nejdet değil, Necdet.

Geri