• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hangi sayıların toplamı X eder

Merhaba üstadlar. Murat OSMA beyin Oct 27, 2017 tarihinde paylaştığı macro dosyası için öncelikle teşekkür ediyorum. Macro 1000 satırlık olarak hazırlanmış. Çalıştığım şirkette çok daha fazla satır data mevcut. Mümkünse Murat Beyin paylaşımını 10.000 satır olacak şekilde güncelleme yapabilmeniz mümkün müdür Haluk Bey. Ben denedim başaramadım. Saygılarımla.

Bahsettiğiniz dosyada satır sınırlaması yoktur.

Açılan form üzerinde BAKILACAK ARALIK kutusunu tıklayıp hücre aralığı seçebilirsiniz.

Merhaba

Sayın Murat Osma'nın kodlarını kullanarak çalışmama uyguladım ancak B13 de 223.257,50 TL tutarını karşılayan A sütunundaki sayıları renklendirme yapamadım H & Q aralığındaki veriler uzun olmasından kaynaklı bir durum mu var az olunca oluşturuyor. az olunca renklendiriyor bunun ekran görüntüsünü ekliyorum
nerede yanlış yapıyorum ekran görüntüsünü ekliyorum
yardımcı olurmusunuz

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba,
Anladığım kadarıyla kodlarda bir sorun yok. Siz veri aralığını geniş tuttuğunuz için kodun, oluşan milyonlarca farklı kombinasyonu hesaplaması zaman alıyor. Mesela; A3:A10 aralığı gibi bir aralık belirtirseniz kodların çalıştığını göreceksiniz.

Ömer bey merhaba
evet dediğiniz gibi
ancak veri aralığı uzun olabiliyor bu örnek 700 lerde 1500 & 2000 veri aralığı olabiliyor
bunun için makro kodlarında değişiklik yapabilirmiyiz
yada başka makrolu çözüm öneriniz olabilir mi ?

1000 verinin sadece 3'lü kombinasyonu 166 Milyon ediyor. Yani kodun 1000 veri içinde hücreleri 3'erli tarayıp aradığı sonucu bulması için yapması gereken işlem sayısı bu kadar. Bir de bu verileri tekli, ikili, dörtlü... şeklinde taradığını düşünürsek matematiksel anlamda bu istediğiniz mümkün değil. En azından benim bilgisayarım için.

Veri aralığınız arttığı için çok fazla kombinasyon ortaya çıkıyor. Sonuçta teoride olmayacak bir şey değil ama bu kadar hesaplama günler sürebilir. Yani pratikte olamayacak bir şey maalesef (benim imkanlarımla).
İyi çalışmalar Nadir Bey...

evet üstat formda ve internette buna benzer çalışmalar gördüm
hepsini tek tek denedim bu çalışmada dahil diğerlerinde 40-50 satırlarda çözüm alıyorum
100 ve üstünde problem başlıyor zaten kasıyor süre uzuyor sonuç vermiyor gibi gibi
aslında olayı ben fazlasıyla anladım
ancak olurda bir çözüm çıkarmı diye araştırmalarım bundandır

iyi çalışmalar

Geri