• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hane halkını bir araya toplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Selamlar olsun yine yeniden tüm hocalarıma ve tüm Excel.web.tr kullanıcılarına....
ETF formu altında hazırlanan bir forma uzun bir çalışma sayfasındaki hane halkı bilgilerini otomatik olarak alıp bastırmak istiyoruz.Ama gördüğüm örneklerle beceremedim.ID yada ayırıcı bir fonksiyon yada makro yapamadım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

indirdim ancak xls olduğunda ve uzun sürecek bir makro olduğundan açamadım.
bu nedenle incelemeden fikir vermek için yazıyorum:

tablonuzda kisilerin VATNO larını barındırıyorsanız babvatnao, annevatno, esvatno alanlarını ekleyip kisilerin bağlarını bu şekilde girin.

kendisini bulmak için : vatno = txtVATNO sorgusu.
esinibulmak için : vatno = txtvatno daki esvatno
çocuğunu bulmak için : kişi erkekse babvatno alanı kişinin vatnosuna eşit olanlar
kişi kadınsa anavatno alanı kişinin vatnosuna eşit olanlar
babasını bulmak için : kişinin babvatnosundaki kişi
anasını bulmak için : kişinin anavatnosundaki kişi

kullanılabilir.

bu arada bilen biri "bakmakla yükümlü olduğu kişiler" Türk hukuk sisteminde kimleri ifader.
Benim bildiğim "eş, ana, baba, çocuklar", çocuklarda yaş ve evllilik sınır var mıdır? kaynana, kaynata, dede vs. dahil midr? bunu içeren maddeyi ekler misiniz? bu soruyu bilen biri cevaplarsa sevinirim.

Merhaba adreslerde tutarsızlık gözlemledim yinede eki inceleyin

5124 Sokak No:6/3 de 4 kişi demişsiniz ama 3 kişi var renk olarakta 3 kişiyi seçmişsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bu arada bilen biri "bakmakla yükümlü olduğu kişiler" Türk hukuk sisteminde kimleri ifader.
Benim bildiğim "eş, ana, baba, çocuklar", çocuklarda yaş ve evllilik sınır var mıdır? kaynana, kaynata, dede vs. dahil midr? bunu içeren maddeyi ekler misiniz? bu soruyu bilen biri cevaplarsa sevinirim.

Çocularda yaş sınırı var.Kız çocuklar evleninceye kadar, Erkek çocuklarda okumaları halinde 25 yaş.

Son düzenleme:
Merhaba adreslerde tutarsızlık gözlemledim yinede eki inceleyin

5124 Sokak No:6/3 de 4 kişi demişsiniz ama 3 kişi var renk olarakta 3 kişiyi seçmişsiniz.

sN. Blacklord makronun çalışması bitti, ve tabloyu açtım sonra sizin yaptığınız örneği gördüm.

herneyse açılır kutu nasıl eklendi veriler nasıl seçiliyor inceleyemdeim ancak, dikkatimi çekn adresteki aile bireylerinin iş, öğrenim, sosyol güvenlik durumları gibi alnları gelmemesi ve teelfon numarasının değişmemesi oldu.
bunun yerine ADODB kullanımı nasıl olabilir acaba...

sN. Blacklord makronun çalışması bitti, ve tabloyu açtım sonra sizin yaptığınız örneği gördüm.

herneyse açılır kutu nasıl eklendi veriler nasıl seçiliyor inceleyemdeim ancak, dikkatimi çekn adresteki aile bireylerinin iş, öğrenim, sosyol güvenlik durumları gibi alnları gelmemesi ve teelfon numarasının değişmemesi oldu.
bunun yerine ADODB kullanımı nasıl olabilir acaba...
Merhaba
Asıl örnekte de dediğiniz alanlar yok. Ama eklemek için formülü sağa doğru çekmek yeterli.
Telefon numarasını siz dediyince fark ettim. Düzelteceğim.

Teşekkürler dostlara

Sevgili kardeşlerim teşekkür ederim.
Hocalarım ellerinize sağlık,eksik görmenize rağmen mükemmel bir şey olmuş.
Emeğinize yüreğinize sağlık.Zahmet edip okuyanlarada teşekkürler.

Sevgili kardeşlerim teşekkür ederim.
Hocalarım ellerinize sağlık,eksik görmenize rağmen mükemmel bir şey olmuş.
Emeğinize yüreğinize sağlık.Zahmet edip okuyanlarada teşekkürler.
İşinize yaraması asıl beni mutlu etti
Kolay gelsin.

Hocam Selamlar
Örnek dosyadaki formüleri ana çalışma kitaabıma kopyalamak istedim olmadı,yazdım olmadı,velhasıl kelam 1,5 saat uğraştım ama beceremedim.Açılan kutu ile ilgili olabilir mi acaba.
Sevgiler

Hocam Selamlar
Örnek dosyadaki formüleri ana çalışma kitaabıma kopyalamak istedim olmadı,yazdım olmadı,velhasıl kelam 1,5 saat uğraştım ama beceremedim.Açılan kutu ile ilgili olabilir mi acaba.
Sevgiler
Merhaba Formülle dizi Formülü Shift Ctrl Enter kombinasyonu ile sonuçlandırın
Açılan kutu sadece adresi getirmesi için "P1" hücresindeki formülede dikkat edin

Altay 335 Raporlama işiniz bitti mi?
iş yüküm azaldı ve üzerinde çalıştığım projeden sıkıldım. bitmedi ise bu nedenle size bir teklifim olacak;
Analisteniz mevcutta
Tc Kimlik No Ad Soyad Baba Adı Ana Adı D.Tarihi Cins Med.Hal İşi Öğrnim Durumu Sos.Güv Adres Tel 1 Tel 2

alan başlıklarını içeriyor gelin biz bunu ikiye yada üçe bölelim
bir tabloda şahıs kimlik bilgileri, birinde adres bilgileri birinde de yıllara göre adresteki ETF Verileri (hela, ısınma, vs) [eğer elinizde tablosu var ise, yok ise elle girersiniz) tutulsun.
kişyi adrese, adres ıd ile
eft verilerini de adrese, adres ıd ile

girelim.
excel sayfasında adres ıd girince bütün veriler ADODB ile gelsin.

Altay 335 Raporlama işiniz bitti mi?
iş yüküm azaldı ve üzerinde çalıştığım projeden sıkıldım. bitmedi ise bu nedenle size bir teklifim olacak;
Analisteniz mevcutta
Tc Kimlik No Ad Soyad Baba Adı Ana Adı D.Tarihi Cins Med.Hal İşi Öğrnim Durumu Sos.Güv Adres Tel 1 Tel 2

alan başlıklarını içeriyor gelin biz bunu ikiye yada üçe bölelim
bir tabloda şahıs kimlik bilgileri, birinde adres bilgileri birinde de yıllara göre adresteki ETF Verileri (hela, ısınma, vs) [eğer elinizde tablosu var ise, yok ise elle girersiniz) tutulsun.
kişyi adrese, adres ıd ile
eft verilerini de adrese, adres ıd ile

girelim.
excel sayfasında adres ıd girince bütün veriler ADODB ile gelsin.

Sevgili hocam selamlar,
Öncelikle ilginize,nihayetinde de anlayışınıza teşekkür etmek isterim.Değiniz gibi bu listeyi ayırmak imknasız,nüfus hareketliliğnden kaynaklanan problemimiz var,belli aralıklar yeni listeden kontrol ediyoruz.
4000 nüfusat bir ayda 30 kişi gidip 30 kişi gelebiliyor,bunu da ancak mükerrer kayıtları kontrol altına komutlarla sağlamaya çalışacağım.Sistemden her ay veri alıp kontrol etmem gerek,
ama amacım bu fişi her hane için bir adet kartona basabilmek,ve arşivlenmesi ve takibini yapabilmek.
Şu an için zorlandığım tek şey formülleri kopyalama problemi.
Tarifi var ama bir türlü ve hala beceremedim.
(Asıl dosyama formülleri kopyalamıyorum...
değişik bir yöntem hoş olur kanaatindeyim,
Sağlıcakla ve hoşça kalın.

Son düzenleme:
Sevgili hocam selamlar,
Öncelikle ilginize,nihayetinde de anlayışınıza teşekkür etmek isterim.Değiniz gibi bu listeyi ayırmak imknasız,nüfus hareketliliğnden kaynaklanan problemimiz var,belli aralıklar yeni listeden kontrol ediyoruz.
4000 nüfusat bir ayda 0 kişi gidip 30 kişi gelebiliyor,bunu da ancak mükerrer kayıtları kontrol altına komutlarla sağlamaya çalışacağım.Sistemden her ay veri alıp kontrol etmem gerek,
ama amacım bu fişi her hane için bir adet kartona basabilmek,ve arşivlenmesi ve takibini yapabilmek.
Şu an için zorlandığım tek şey formülleri kopyalama problemi.
Tarifi var ama bir türlü ve hala beceremedim.
(Asıl dosyama formülleri kopyalamıyorum...
değişik bir yöntem hoş olur kanaatindeyim,
Sağlıcakla ve hoşça kalın.
Merhaba
Öncelikle hangi dosyadan faydalandınız.
mükerrer hangi sütüna göre sorgulanacak.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For a = [a65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("a1:a" & a), Cells(a, "a")) > 1 Then Rows(a).Delete
Next
End Sub

Hocam mükerrerleri bulduğum formül bu.TC numarasına göre işlem yapıyorum.Yeni dosyayı bir sayfaya kopyalıyorum.Eski dosyayı başka bir sayfaya,sonra da bu formüüle bir listenin göç edenlerini,diğer listenin de gelenlerini buluyorum,SOnra ana listede gelenleri ekliyor,gidenleri siliyorum.Zahmetli bir iş.Daha önce mükrerer kayıtları bulan,silen,eski kayıtları silip,yeni kayıtları ekleyen bir "mükerer kayıt bulma" kodum vardı ama o kadar uzun bir süre işlem yapıyordu ki,artık kullanamıyorum.(Başka bir programım için yazılmış birşeydi.)Tam anlamıyla çalıştırmadım.

Dileğim,yaptığınız programdaki formülleri ana klasörüme kopyalamak ama olmuyor da olmuyor,Formülleri yeniden yazmama arağmen çalıştırmam mümkün olmadı.Ne formülleri kopyalayabiliyorum,ne de açılan kutu yu yapabilmem imkansız,sitede dizi formül kopyalamayı okudum ama anlayamadım.Yukarıdaki dosyamdan alıp ana klasörüme kopyalıyorum ama 1000 sayısını 5000 yaptığımda çalışmıyor,Örnek çalışmaya ana dosyamı yapıştırdığımda açılan kutuya ancak belli sayıda bir veri gelebiliyor.Açılan kutu da formülsüz birşey galiba olmuyor.On mesajım.

Son düzenleme:
Sıra formülde küçük bir değişiklik.

Adı sütununda yer alan formül
=EĞER($M$3="";EĞER(SATIRSAY(D$7:D8)>$P$1;"";İNDİS(Analiste!$A$2:$A$5000;KÜÇÜK(EĞER(Analiste!$L$2:$L$5000=$M$3;SATIR(Analiste!$L$2:$L$5000)-SATIR(Analiste!$L$2)+1);SATIRSAY(D$7:D8))));EĞER(SATIRSAY(D$7:D8)>$P$1;"";İNDİS(Analiste!B$2:B$5000;KÜÇÜK(EĞER((Analiste!$L$2:$L$5000=$M$3);SATIR(Analiste!$L$2:$L$5000)-SATIR(Analiste!$A$2)+1);SATIRSAY(D$7:D8)))))
Soyadı Sütununda yer alan formül
=EĞER($M$3="";EĞER(SATIRSAY(E$7:E7)>$P$1;"";İNDİS(Analiste!$A$2:$A$5000;KÜÇÜK(EĞER(Analiste!$L$2:$L$5000=$M$3;SATIR(Analiste!$L$2:$L$5000)-SATIR(Analiste!$L$2)+1);SATIRSAY(E$7:E7))));EĞER(SATIRSAY(E$7:E7)>$P$1;"";İNDİS(Analiste!C$2:C$5000;KÜÇÜK(EĞER((Analiste!$L$2:$L$5000=$M$3);SATIR(Analiste!$L$2:$L$5000)-SATIR(Analiste!$A$2)+1);SATIRSAY(E$7:E7)))))

Selamlar,
Formülümüzde "Ana Liste" de bulunan B sütununda Adı
C sütununda Soyadı
bölümü var.
İşlemin ters olması gerekiyor.Adı formülünde Soyadı ,Soyadı bölümünde Adı çıkıyor.Değiştirmeme rağmen formül işlemiyor.
Sıra formülü ama ne orjinal belgeme kopyalayabiliyorum ne de değişiklik yapabiliyorum.Yardım edilebilir mi...

Hocam şimdi iş başa düştü,

Merhaba
Öncelikle hangi dosyadan faydalandınız.
mükerrer hangi sütüna göre sorgulanacak.

Selamlar hocam,
Programı bugün tam anlamıyla kullanmaya çalışırken asıl dosyama kopyalayamadığım için bende hülle yolu ile örnek dosyaya verilerimi yapıştırıp işlem yapmaya çalıştım lakin,100 sayfadan fazla veri yazdırdıktan sonra ilk sorduğunuzda tam anlamıyla anlayamadığım "Mükerrer Kayıt" olayını ancak çıktı aldıktan ve yanlışlıkları gördükten sonra fark edebildim.100 sayfa da boşa gitti.Çünkü adres bilgilerinin mükerrer kayıtlarının olmaması gerekiyordu,yoksa bir hanede yani aynı adreste oturan 8-10 kişinin aynı adres bilgilerinin alt alta görülmesi benim için tam bir karışıklık oldu.Burada da mükerrrer kayıt olayının devreye girmesi gerektiği elzem oldu.
Yardım ederseniz sevinirim.
Sevgilerimle.

Sayın Altay355,

Aynı sorunun devamı niteliğindeki sorularınız için yeni konu başlığı açmadan sorunun devamını sorunuzu yöneltirseniz cevaplayacak arkadaşlar için daha kolay olacaktır.

Sorunuza gelince;

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(D$7:D7)>$P$1;"";İNDİS(Analiste![COLOR=red][B]C[/B][/COLOR]$2:[B][COLOR=red]C[/COLOR][/B]$1000;KÜÇÜK(EĞER(
Analiste!$L$2:$L$1000=$M$3;SATIR(Analiste!$L$2:$L$1000)-SATIR(Analiste!$L$2)+1);
SATIRSAY(D$7:D7))))

Soyadı için işaretli bölümler C olmalı, Ad için ise B olmalı. Bu sütun indexleri Analiste sayfasındaki ölçütlerin hangi sütunlarda olduğuyla ilgilidir.

Bu işlemlerden sonra formülü ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile dizi formülüne çeviriniz.

.

Sayın Altay3555
Konuya cevap vermişim, siz başka konularda açıldığı için ben bu konu kapanı diye düşünmüştüm.

Selamlar hocam,
Programı bugün tam anlamıyla kullanmaya çalışırken asıl dosyama kopyalayamadığım için bende hülle yolu ile örnek dosyaya verilerimi yapıştırıp işlem yapmaya çalıştım lakin,100 sayfadan fazla veri yazdırdıktan sonra ilk sorduğunuzda tam anlamıyla anlayamadığım "Mükerrer Kayıt" olayını ancak çıktı aldıktan ve yanlışlıkları gördükten sonra fark edebildim.100 sayfa da boşa gitti.Çünkü adres bilgilerinin mükerrer kayıtlarının olmaması gerekiyordu,yoksa bir hanede yani aynı adreste oturan 8-10 kişinin aynı adres bilgilerinin alt alta görülmesi benim için tam bir karışıklık oldu.Burada da mükerrrer kayıt olayının devreye girmesi gerektiği elzem oldu.
Yardım ederseniz sevinirim.
Sevgilerimle.

Geri