• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hakediş programı ve lıst view

sukruyilmaz1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Kolay gelsin arkadaşlar. ekte hakediş yapmak için bir metraj formu hazırlıyorum. verileri Userforma girip kaydete bastıktan sonta alttaki listbox da bunları nasıl görünür kılarım.

Ekli dosyalar

şu listview olayını bi öğrenemedim? nasıl yapacaz bu işi arkadaşlar?

Üstadım yaptığınız çalışmayı açamadım. aşağıdaki uyarıyı veriyor.:(

Could not load an object because it is not available on this machine

Listview nes nesi ekli olmadığı için böyle bir hata verebilir. Toolbox araç çubuğunda boş bir yerde sağla tıklayarak Additional Controls ' a tıklayın Microsoft ListView Control, Version x.x referansını işaretleyin daha sonra çalışmayı kaydedin kapatın ve tekrar açın.

Bu sefer de "object require" diyor. sizin bana gönderdiğinizde listview nesnesi çıkmıyor. siz bi kontrol edermisiniz tekrar üstadım.

Dediğim şekilde aklediyseniz sorun olmaması gerekiyor. UserForm da listview nesnesi gözükmüyorsa yeniden ekleyiniz.

Programer üstadım, userforma listvie eklemek istediğimde ekteki gibi bir hata alıyorum. :( bir de metraj formuna tıklayınca userform u açmıyor ve "object require " diyor. :(

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 7
  • object require.jpg
    object require.jpg
    12.9 KB · Görüntüleme: 3
listview nesnesi olmadığından hata veriyor. Aşağıdaki resindeki gibi nesneyi ekleyin toolbox a sonrada toolbox tan nesneyi seçip user formun üstüne ekleyin.

Ekli dosyalar

• adsız.jpg
    adsız.jpg
    19.7 KB · Görüntüleme: 7
Sayın Programer üstadım list view i ekledim. ama bu sefer de yukarıda yazdığım bilgiler list view de gözükmüyor :(

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    19.1 KB · Görüntüleme: 3
Elinize sağlık sayın programer. Şimdi becerebildim sanırım açmayı. Peki üstadım Listview deki yazan verileri, tekrar geri çağırabilir miyiz? yani listview a tıklayınca, yukarıda doldurduğumuz eni boyu vs. bilgileri geri oraya gelsin.?

Ekli dosyalar

Elinize sağlık Programer Üstadım. Çok teşekkürler. Kodların mantığını anlamaya çalışıyorum. aşağıdaki formülasyonun açıklamasını yapma imkanınız var mı acaba?

If Sheets("METRAJ_FORMU").Cells(65536, "B").End(xlUp).Row < 2 Then Exit Sub
list = Sheets("METRAJ_FORMU").Range("A8:I" & Sheets("METRAJ_FORMU").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row).Value
For i = 1 To UBound(list, 1)
With ListView1
.ListItems.Add , , list(i, 1)
s = s + 1
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , list(i, 2)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , list(i, 3)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , list(i, 4)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , list(i, 5)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , list(i, 6)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , list(i, 7)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , list(i, 8)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , list(i, 9)
End With
Next i

End Sub

Geri