Haftalık ortalama...

Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Öncelikle böyle bir forum oluşturarak çok büyük bir boşluğu doldurduğunuz için yöneticilerine ve bütün arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.
Benim sorunum günlere göre oluşturulmuş ( örnegin giriş tarihi : 24.05.2007 23:00 giriş yapan :Ahmet şeklinde ) bir excel tablosunun haftalık olarak ortalamasını almak (haftalık kaç giriş yapılmış haftalık ortalama rakamlarından ve haftalık değişimlerden grafik yapmak) ve ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. (Günlük kayıtlardan grafik yaptım ama haftalık olarak nasıl yapacağım bazı günler iki üç giriş var bazı günler yok bazı günlerde ise yüzlerce giriş var) çünki bu işde çok yeniyim sizin gibi deneyimli arkadaşlar için çok basit geleceğine eminim ama ben forumu aramama rağmen böyle bir soru göremedim. umarım yardımcı olabilirsiniz şimdiden teşekkür ederim. Excel deki kayıtları aşağıdaki şekilde düşünebilirsiniz. yaklaşık iki yıllık kayıt var ve haftalık giriş sayıları isteniyor. (11. hafta kaç kişi giriş yaptı gibi... veya bir personel haftada ortalama kaç kere giriş yapıyor gibi... )

Giriş tarihi personel adı
16.05.2007 14:00 derya gül
17.05.2007 12:30 mine portakal
24.05.2007 22:00 ahmet deniz
24.05.2007 22:30 mehmet semiz
25.05.2007 00:12 veli uyanık
25.05.2007 05:23 sefa demir

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım
 
Katılım
20 Ocak 2007
Mesajlar
230
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TÜRKÇE
Bir örnek eklesen daha iyi bir sekilde yardımcı oluruz
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,229
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Ekteki Dosyayı inceleyiniz. Farklı yöntemler olabilir ama ben TOPLA.ÇARPIM (SUMPRODUCT) fonksiyonu ile yapılmıştır.

Fonksiyon içinde Tarihlerden haftayı çekemedim, F sütununa haftaları yazdırdım.

Pers, Tarihler ve Haftalar adında değişken Alan Adları tanımlanmıştır.

A1 Hücresinin değeri 1 olduğunda Giriş Adedini, 7 yapılırsa ortalamayı Gösterir.
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,895
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Hafta sayısına göre süzüp toplam miktar,ortalama miktar ve benzersiz kaç kişi sayısı veren bir örnek(makrolu ve fonksiyonlu) hazırladım. Umarım işinizi görür.
 
Son düzenleme:
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Çok teşekküer ederim ellerinize sağlık hemen deneyeceğim :)
 
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Özür dilerim Ali bey gönderdiğiniz örnekleri inceledim fakat nasıl yapıldığını anlayamadım makro ve fonksiyonu açıp değiştirmek veya geliştirmek mümkünmü Haftasay fonksiyonunu kendi excel dosyamda nasıl çalışır hale getirebilirim... Makroda yapacağım değişikliğe göre gerçek dosyada almama gereken başka datalarda olacak , bu yüzden bu makronun source kodunu nasıl görebilirim.(makro menüsünde sayfadaki makroyu göster dediğimde sizin makro görünmüyor. yardımcı olursanız çok sevinirim... Şimdiden teşekkürler
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Bir alternatif çözüm benden.

WEEKNUM yada HAFTASAY fonksiyonunun çalışabilmesi için, Analysys ToolPak eklentisinin yüklü olması gerekir.

Eğer bunu çalıştıramadıysanız onun yerine G2 hücresine,

=TAMSAYI((C2-TARİH(YIL(C2);1;1))/7)+1

formülünü yazıp aşağıya kopyalayın.



Dosyanız ekte.
 
Son düzenleme:
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
ilginize çok teşekkür ederim hemen deneyip sonucu yazacağım umarım olur excel ile programlamada çok yeniyim ve hangi fonksiyonların hangi sürümde çealıştığınıda bilmiyorum bu fonksiyonların ve ne işe yaradığı ile ilgili kısa açıklamalı bir liste varmı? (hangi sürümde hangi fonksiyonlar çalışır gibi şeklinde açıklaması da olsa çok iyi olur) varsa nereden bulabiliriz... teşekkürler iyi günler
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
ilginize çok teşekkür ederim hemen deneyip sonucu yazacağım umarım olur excel ile programlamada çok yeniyim ve hangi fonksiyonların hangi sürümde çealıştığınıda bilmiyorum bu fonksiyonların ve ne işe yaradığı ile ilgili kısa açıklamalı bir liste varmı? (hangi sürümde hangi fonksiyonlar çalışır gibi şeklinde açıklaması da olsa çok iyi olur) varsa nereden bulabiliriz... teşekkürler iyi günler

Hemen hemen fonksiyonlar tüm sürümlerde çalışır. Burda sözü edilen bir eklentidir. Bunu yüklediğinizde çalışır. Ancak Exceli tam yüklemediyseniz sizden Office'in CD'sini isteyecektir.

Office CD'iniz yoksa ne olacak? O zaman bu fonksiyon sizde çalışmayacak. Bu nedenle, onun yerine bu fonksiyonu girin diye yazmıştım.

=TAMSAYI((C2-TARİH(YIL(C2);1;1))/7)+1

..
 
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Çok teşekkür ederim yurttaş bey , gönderdiğiniz formülü formül çubuğuna yazdım ve c hücresindeki tarihin hangi hafta olduğunu G hücresinde görebiliyorum bundan sonrası zaten sorun değil. Bu formülü kendiniz mi buldunuz gerçekten tebrik ederim analitik bir düşünce tarzınız var tekrar teşekkür ederim iyi günler dilerim
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
"Bu formülü kendiniz mi buldunuz gerçekten tebrik ederim analitik bir düşünce tarzınız var"

Gelinen tarihe kadar gün sayısı bilinirse, bunu yediye bölüp tamsayısını almayı herkes bulur herhalde...
 
Üst