Gümrük Tarife İstatistikleri

customofficer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-01-2027
Arkadaşlar Merhaba, elimde yaklaşık 25.000 satırdan oluşan excel verisi var. GTIP olarak geçen her eşyaya ait bir istatistik numarası olan verileri çözmem gerekiyor. sarı alan bendeki veriler yanına kırmızı alanı otomatik getirmem lazım. a2 hücresi gibi hatalı girişleri düzelterek k2 deki gibi olmasını sağlamam lazım. K sütünu önemli, oranın biçimi

xxxx
xxxx.xx
xxxx.xx.xx.xx.xx

bu şekilde oluşmalı ve istatistiki açıdan sıralama, filtreleme yapabilmeliyim. yardım için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Kırmızı alanda ne yapmışsınız? Veya neyi yapmak istiyorsunuz? İnanın ben anlayamadım.

Sorunuzu biraz açarsanız Excel yönünden yaklaşmaya çalışacağım.

.

customofficer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016
02-01-2027
.

Kırmızı alanda ne yapmışsınız? Veya neyi yapmak istiyorsunuz? İnanın ben anlayamadım.

Sorunuzu biraz açarsanız Excel yönünden yaklaşmaya çalışacağım.

.
A sütünundaki verileri bölmem lazım, kırmızı alanı örnek olarak verdim. GTIP 12 basamaklıdır. soldan ikisi fasıl dır, sonra gelen iki pozisyon no dur. daha sonra gelen iki basamak alt pozisyon no'dur .... bana bunlar ayrı ayrı lazım. yani kırmızı alanı istiyorum. kırmızı alan sadece A sütununun 2 li olarak soldan bölünmüş halleridir.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2024 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,

E2 Hücresine =EĞERHATA(SOLDAN(A2;2)&"."&SAĞDAN(A2;UZUNLUK(A2)-2);"") yazıp hücre kulpuna çift tıklayıp aşağıya doğru çoğaltmayı sağlayın, bu sütunu seçip Kopyala >+ Yapıştır (Değerler) diyerek formülsüz hale getirin ve Veri sekmesinden Metni sütunlara dönüştürün. Ayraç olarak . (Nokta işareti) kullanın. K sütunu için A sütunundan verilerinizi yansıtabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=PARÇAAL(YERİNEKOY($A4;".";"");1+(SÜTUN(A1)-1)*2;2)

customofficer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016
02-01-2027
Çok teşekkürler....