Futbol Fikstürü Hazırlama

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sevgili arkadaşlar halı saha turnuvası için bir maç fikstür programı yapmam gerekiyor bu konu ile ilgili sitde daha önce yapılmış bir programın biraz değişmesi gerekiyor değişmesi gerekn bu daha önceki program 3 grub üzeri yapılmış biz bunu 4 grup yapmamız gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim dosya ektedir.

Not: aslında bu fikstür işinden pek anlamıyorum görev verildi en iyi şekilde yerine getirmek istiyorum bu konuda daha farklı ve daha kullanışlı çalışmalarada açığım saygılar

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-10-2029
Gruplar kaç takımlı olacak,tek devre lig usulüylemi olacak, puan eşitliği halinde öncelik sıralaması nasıl olacak (averaj, atılan gol v.s.) ve grup maçları bittikten sonra ne olacak?

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-10-2029
dosyanız ektedir

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-10-2029
Yukarıdaki dosyanın güncellenmiş hali ve 4 gruplu fikstür ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sevgili hocam ilginize ve alakanıza çok teşekkürler
saygılar

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-10-2029
Aleyküm selam
12 takımlı lig fikstürünü hazırladım. Ayrıca açıklamada ekledim. Açıklama umarım doyurucu olmuştur. Ayrıca sorunuza gelince her grupta takım sayısını değişik kullanabilirsiniz. Yani bir grupta 5 takım varken başka bir grupta 10 takım olabilir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Size ne kadar teşekkür etsem azdır.Tam böyle birşey arıyordum sitemde destek için mesaj atmışlardı bu harika! Binlerce kez sağolun!

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Selamlar tablolarınızı inceledim fakat bu 12 li grupta bir eksiklik var onuda söyleyeyim size.Puan durumunu hesaplarken hücre aralığını 5 ve 16 yerine 5 ve 12 almışsınız.

Birde benim bir isteğim var nasıl anlatsam şimdi ben ve arkdaşlarım bir sitede turnuva düzenliyoruz orda fikstürmüz var. biz maçları bir günde bitiremiyoruz oyüzden puan tablosu hemen bitmiyor.Ben şimdi denemek için 12 takım yazdım 3 tane maç sonucu girdim ama puan tablosunda sadece sonuç girdiğim takımlar görünüyor diğer sonuç girmediğim takımlar görünmüyor buna nasıl bir çözüm bulabiliriz.Birde bizim maçlarımız çift maç üzerinden gidiyor burda tek maç sistemine göre gitmiş bunu çift maç sistemi olarakta yapabilirmiyiz.umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
10.12.2018
Ellerinize sağlık.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Merhaba Arkadaşlar,
Sayın erdal'ın hazırlamış olduğu fikstür programında tüm takımlar birbirleriyle karşılaşacak şekilde eşleştirilmiş. Bu yapılırken de 1 no lu takım sırasıyla 2,3,4,5.... takımlarıyla eşleştirildikten sonra 2 no lu takım 1 no lu takım dışındakilerle, daha sonra 3 no lu takım 1 ve 2 no lu takım dışındakilerle karşılaşacak şekilde düzenlenmiş. Takımların birbirleriyle hangi sırada ve hangi sıklıkta karşılaşacaklarının önemi göz önün alındığında bu şekilde bir sıralama yapılması durumunda ciddi tartışmalar ve sorunların çıkması kaçınılmazdır. Bu sorunları ortadan kaldırmak için fikstür çekimi belirli kurallarla düzenlenmiştir. Tek devreli lig usulünde U sistemi uygulanır. Bu sisteme göre;
1- Takımlar fikstür çekiminde sıralarını belirleyecek numaraları (1 den başlayıp takım sayısı kadardır. ) kura ile belirlerler.
Takım sayısı çift ise ; örn. 8 takım ise, ilk dört rakam (veya takım ) yukarıdan aşağıya doğru U harfinin sol çizgisi üzerine sıralanır. 5,6,7 ve 8 ise U harfinin sağ çizgisi üzerine aşağıdan yukarıya doğru sıralanır.

1 8
2 7
3 6
4 5
Yukarıdaki dizilişe göre ilk tur karşılaşmalar 1 -8 , 2 -7 , 3 – 6 ve 4 – 5 takımları arasıda olacaktır. İkinci ve daha sonraki turlarda 1 no lu takım yeride kalırken diğer takımlar U çizgisi üzerinde sıraları bozulmayacak şekilde yer değiştirirler. 2 no lu takım sağdaki sırada 8 no lu takımın yerine geçer ve tüm takımlar bir aşağıya kayar.bir Bu durumda ikinci tur aşağıdaki gibi olur.

1 2
3 8
4 7
5 6
Üçüncü tur ise;

1 3
4 2
5 8
6 7
Dördüncü tur;
1 4
5 3
6 2
7 8
şeklinde devam eder ve takımlar başlangıçtaki yerlerine geldiği zaman fikstür tamamlanmış olur.
Eğer takım sayısı tek , örn: 7 takım ise ; en başa X yazılır ve aynı sisteme göre devam edilir. Bu durumda X in karşısındaki takım o turda maç yapmayacak demektir. Böyle bir fikstür çekiminde birinci tur maçları aşağıdaki gibidir;

X 7 (7 no lu takım bu turda maç yapmayacak.)
1 6
2 5
3 4

İkinci tur ise ;
X 8
2 7
3 6
4 5
şeklinde devam eder..

İyi çalışmalar..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
arkadaşlar bana 30 takımlı 5 li grup lar halinde bir turnuva fiztürü lazım nasıl yardımcı olabilirsiniz ?

Excel Vers. ve Dili
kamilbey
hocam kolay gelsin öncelikle emeğinize sağlık 12 takımlı 2 grup lu maç takvimi lazım fakat bir türlü puanlama ve fikstürü oluşturamıyorum sitedeki programlardan yararlandım fakat bazı takımların puan durumu çıkmıyor lütfen yardımcı olurmusunuz