Formüllü dosyayı hızlandırma

excel41

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
programdaki formüllerden dolayı çok ağır hesaplama yapılıyor makrodan anlamadığım için yardımlarınıza ihtiyacım var sevgiler saygılar

Ekli dosyalar

excel41

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
yardımcı olacak arkadaş yokmu

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2016 TR
Home & Business
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30.12.2018
i7 işlemci 8gb ram,

dosyanın açılışını 20-30sn civarında bekledim maşallahı var :D

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
süresiz üye
Kronometre tuttum

i7 işlemci 6gb ram,
1dakika 42 saniye sürdü açılışı.

Sorun sadece açılma sorunu ise işimiz çok zor :)
Formüllerden kurtulmanız lazım ama bunun için uzman arkadaşlar yardımcı olur sanırım.
Ben kendime güvenmiyorum bu kadar zor bir iş için :))
Umarım konu hakkında bilgili arkadaşlar vardır ve yardımcı olurlar :)

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
aslında sadece açılışı hızlansın istiyorsan, otomatik hesaplamayı elle ayarlarsan zınk diye açılır. F9 tuşuna basarsan hesaplamalar yapılır.

diğer türlü dosya içinde çok fazla sayfa ve formüller var. hücreler boş olsa bile çalışan formüller var baya bi iyi incelemek gerek. toplam.çarpım formülü aşırı derecede var. belki bunun yerine makrolar ile daha hızlı bir çözüm üretilebilir.

Ustalara Saygı Kuşağı' nda :D

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Dosyanızda birçok sayfada TOPLA.ÇARPIM formülünü kullanmışsınız. Bu formülde hücre aralığını geniş tutarsanız hesaplama işlemi uzun sürecektir.

Alternatif çözüm yolları;

TOPLA.ÇARPIM formülünün başvurduğu sayfalardaki alanları bir sütunda birleştirerek bu sütunu ETOPLA gibi daha hızlı sonuç üreten fonksiyonlarla toplayabilirsiniz.

ÇOKETOPLA fonksiyonu ile çözüme gidebilirsiniz.

Kod:
=ÇOKETOPLA(DOLAYLI($A$1&"!J4:J7000");DOLAYLI($A$1&"!H4:H7000");$B4;DOLAYLI($A$1&"!I4:I7000");C$2)
Kod:
=ÇOKETOPLA(DOLAYLI($A$1&"!D4:D7000");DOLAYLI($A$1&"!B4:B7000");$B4;DOLAYLI($A$1&"!C4:C7000");C$2)
Ben bu fonksiyonlar ile oldukça hızlı sonuçlar aldım. Bu anlamda bilgisayarınızın performansıda önemlidir. (İ7 işlemcide test edilmiştir.)

Dosyanız yaklaşık 5 saniyede açılıyor. Yine F9 ile hesapla dediğimde 5 saniyede işlemi tamamlıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
486dx işlemci, 512 MB Ram..

Kaydetmediğim çalışmam vardı ekranda..

Perişan oldum, ecel terleri döktüm resmen..

Dosyayı 45 dakikada kapatabildim çok şükür :dua:

Benim de rapor çıkarmak için kullandığım zorlu bir çalışmam var..Formülleri kapatmayı unutunca, her değişiklikte 45 dakika hesaplama yapmasın diye, formülleri açılışta durduran bir makro kullanıyorum..Hesaplama ihtiyacı duyunca da F9'a basıp eve gidiyorum..Sabah geldiğimde hesaplanmış oluyor..İşimi görür derseniz, dosyanızı bu şekilde uyarlayıp, buraya ekleyebilirim..Tabi bir kaç gün sürer sanırım..

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2016 TR
Home & Business
30.12.2018
Bu konu aslında çok önemli, formülleri makroya nasıl çevirebiliriz sorusuna gerçek yanıtı alabilirsek bizlere müthiş derecede yardımı dokunur. Aynı sorundan muzdarip bir çok excel kullanıcısı olduğunu düşünüyorum buna bende dahil