• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formdan tabloya aktarmak

yanginci34

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel2016
Arkadaşlar Hayırlı Bayramlar önceliklele; Ne yapmak istediğimi dosyamda açıklamaya çalıştım. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar, biraz zor oldu galiba ben buna benzer tabloyu daha basit nasıl yapabilirim elimde bu tablo şekli var her gün bir önceki günü açıp şimdiki iş devam ediyormu bittimi yenimi başlıyor görev hangi ekipbaşına devir edildi tablodan buna göre satır sil satır ekle görünümünü ayarla hergün bunları tekrarlamak inanın çok zor. Umarım derdimi anlata bilmişimdir. Şimdiden tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:
İyi akşamlar, Arkadaşlar gerçekten ne denediysem olmadı bari bir yol gösterin lütfen!!

Merhaba,

Sorunuzu çözümleyebilecek bilgiye maalesef sahip değilim. Ben böyle bir tablo yapmak isteseydim mevcut bilgimle Şu şekilde yapardım.

1- Satırlara ilişkin hücre birleştirmelerinden kurtulur, alt alta log tutar gibi veri girişi yapardım.
2- Bu bilgileri farklı bir sayfada Sırasıyla A, D, L sütunlarına göre Sıralar
3- Sıralama sonrası A, L, M sütunlarında aynı olanların birleştirilmesi için manüel işlem yapardım [ya da Kod bilgisi olan kişilerden destek talep ederdim]

*Bu arada ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Açmış olduğunuz konuyu yukarı taşımak için yaptığınız her yorum kısa bir süreliğine üst sıraya getirebilir fakat son konular içinde cevaplanmış olarak gözükecektir. Yardım edebilecek arkadaşlarımız; bu konuya başka birinin müdahale ettiklerini düşünebilirler ve konu ilgilerini çekmiyorsa bakmayabilirler. Bu durumda yardım gelmesini geciktirmiş olursunuz.
Sizden ve bu metni okuyan arkadaşlarımızdan, Sorularını sorduktan sonra Sabredip cevap vermelerini beklemelerinin Cevaplanmamış konuları inceleyen arkadaşlarımızın görmesi ve sorunuza müdahale edilmesini hızlandırır.

İyi çalışmalar.
1535403038486.png

Son düzenleme:
İlginiz ve öneriniz için teşekkür ederim önerinizi deneyeceğim.

Merhaba arkadaşlar. Anladığım kadarıyla bu konuya cevap verilmeyecek.

Merhaba,
Haddim olmayarak bir şeyler yazmak istedim. İhtiyaç duyduğunuz çözümü sunabilmeyi çok isterdim ama ne yazık ki yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilim. Ancak gördüğüm kadarıyla bu tecrübeye ve bilgiye sahip üyeler de bir çözüm bulmuş değil. Naçizane görüşüm şu ki, çalışmanızdaki tablo kolayca kod veya formül yazılabilecek mantıkta değil -bence yani-. Tavsiyeler doğrultusunda tabloda değişiklikler yaparsanız kısa sürede çözüme kavuşacağınızı sanıyorum. İyi geceler dilerim.

Merhaba,
Haddim olmayarak bir şeyler yazmak istedim. İhtiyaç duyduğunuz çözümü sunabilmeyi çok isterdim ama ne yazık ki yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilim. Ancak gördüğüm kadarıyla bu tecrübeye ve bilgiye sahip üyeler de bir çözüm bulmuş değil. Naçizane görüşüm şu ki, çalışmanızdaki tablo kolayca kod veya formül yazılabilecek mantıkta değil -bence yani-. Tavsiyeler doğrultusunda tabloda değişiklikler yaparsanız kısa sürede çözüme kavuşacağınızı sanıyorum. İyi geceler dilerim.
Merhaba; Aynen dediğiniz gibi zor olduğunu düşünüyorum. Zaten bende cevap konusunda ümidi kestim yönetici arkadaşlar bu konuyu kapatabilirler.

Merhaba,
Tabloda biraz düzenleme yapın belki çözülür sorun.

Merhaba.
Bu kadar sürede, çözüme yönelik herhangi bir cevap almamışsanız,
ya sorun/ihtiyaç anlaşılamamıştır ya da belge tasarımınız isteğinize uygun yapıda değildir.

Belgenize daha önce sanırım bakmıştım.
Excel belgelerindeki verileri, veri tabanı mantığına uygun olarak; aynı sütunda TEK TİP (aynı anlama gelen, aynı işleme tabi tutulacak) veri olacak şekilde düzenlemenizde ve işleme tabi tutulacak alanlarda mümkün olduğunca hücre birleştirmelerinden kaçınmanızda yarar var.
Bir neden de, sorunun başının sonunun belli olmaması (açık uçlu/yoruma açık/net olmayan) olabilir.
Yoksa; forumu takip ederseniz çözümsüz soruya pek rastlayamazsınız ve çözüm sürelerinin çok kısa olduğunu fark edersiniz.

Hocam ilginize teşekkür ederim. Ben forum için serzenişte bulunmadım sadece istediklerim imkansız diye düşündüm. Hocam benim gönderdiğim dosya bayağı dan beri kullandığım bir tablo. Olmasını istediğim Her gün bir önceki güne ait dosyayı açıyorum ve ekip sorumlusu arkadaşların verdiği iş bilgileri doğrultusunda dolduruyor ve bir önceki günden devam eden iş varmı varsa devam ediyor yeni iş ise başladı vb. Gibi kontrolünü yapıp tabloyu düzeleyip farklı kaydet yaparak gereken yerlere gönderiyorum bunu her gün yapmak yerine daha basitlestirmek istiyorum örnek tablo vesaire önerileriniz varmı varsa ona göre yönlendirme olabilir.

Merhaba,
Gerçek dosyanızla aynı mantıkta bir örnek ekleyebilirseniz, inceleyenler çalışma mantığını daha iyi kavrayabilir. Basit açıklamalar eklemeyi de unutmayın ki insanlar enerjilerini sorunu anlamaya değil de çözmeye yöneltebilsin.

Merhaba,
Gerçek dosyanızla aynı mantıkta bir örnek ekleyebilirseniz, inceleyenler çalışma mantığını daha iyi kavrayabilir. Basit açıklamalar eklemeyi de unutmayın ki insanlar enerjilerini sorunu anlamaya değil de çözmeye yöneltebilsin.
Birleştirilmiş hücreleri iptal ettim ve sadeleştirilmiş bir şekilde yeni dosya da ekledim ve elimden geldiği kadar da açıklamaya çalıştım. Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Birleştirilmiş hücreleri iptal ettim ve sadeleştirilmiş bir şekilde yeni dosya da ekledim ve elimden geldiği kadar da açıklamaya çalıştım. Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Ben ilgileniyorum; çalışma da zaten bitmek üzere. Ancak tabloya veri, hangi ölçütlere göre çekilecek bir türlü anlayamadım. Belli bir tarih aralığına göre mi? Yoksa iş durumu mu önemli mi? İşin cinsi veri çekme sebebi mi? Veya işin yapıldığı yolun bağlı olduğu ilçe bir ölçüt olabilir mi? Tablonun neye göre oluşturulmasını istiyorsanız açıkça yazın lütfen. Böylece işin daha hızlı bitmesini sağlayabilirsiniz.

Geri