mozdem
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
-
Windows 2011 TR
MS Office 365 TR - 64bit
VBA, Selenium ve VBS
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 08-04-2026
Finansal piyasalarda geçmiş veriler ile geleceği tahmin etmek üzerine bir çok indikatörler vardır. Bunlardan bir kaçının hesaplamasını öğrendim. Günlerce uğraşmama rağmen "Fisher Dönüşüm indikatörü hesaplamasını yapamadım. internet sitelerinden aldığım bilgilere ve anladığıma göre;
1- H = 9 günlük En Yüksek değerlerin ortalaması
2- L = 9 günlük En düşük değerlerin ortalaması
3- Hmax= 9 günlük (H) değerlerin Maksimumu
4- Lmin= 9 günlük (L) değerlerin Minimumu
5- X = ((2*(H−L))/(Hmax−Lmin))−1
6- FTI = 0.5∗ln((1+X)/(1−X))
formülün bu şekilde olması gerektiği kanısına vardım. Ama yanlış anlamış olmalıyım ki doğru sonuca ulaşamadım. Yaptığım çalışma dosyası ektedir. Gerçek olması gereken sonuçlar da H ve I sütununda bir kısmı mevcut.
Finans ile uğraşan ve Excel bilen bir çok kişi Exceli kullanıyor. Bu nedenle bilen kişilerin bu sitede olduğunu düşündüğümden yardım alabilmek için bu soruyu sormaya karar verdim.
Teşekkür ederim.
Not: Bu soruyu yanlış kategoride açmış yada bu siteye uygun olmadığı gerekçesiyle Site yöneticileri tarafından taşınması yada silinmesi durumunu anlayışla karşayacağımı söylemek isterim.
1- H = 9 günlük En Yüksek değerlerin ortalaması
2- L = 9 günlük En düşük değerlerin ortalaması
3- Hmax= 9 günlük (H) değerlerin Maksimumu
4- Lmin= 9 günlük (L) değerlerin Minimumu
5- X = ((2*(H−L))/(Hmax−Lmin))−1
6- FTI = 0.5∗ln((1+X)/(1−X))
formülün bu şekilde olması gerektiği kanısına vardım. Ama yanlış anlamış olmalıyım ki doğru sonuca ulaşamadım. Yaptığım çalışma dosyası ektedir. Gerçek olması gereken sonuçlar da H ve I sütununda bir kısmı mevcut.
Finans ile uğraşan ve Excel bilen bir çok kişi Exceli kullanıyor. Bu nedenle bilen kişilerin bu sitede olduğunu düşündüğümden yardım alabilmek için bu soruyu sormaya karar verdim.
Teşekkür ederim.
Not: Bu soruyu yanlış kategoride açmış yada bu siteye uygun olmadığı gerekçesiyle Site yöneticileri tarafından taşınması yada silinmesi durumunu anlayışla karşayacağımı söylemek isterim.
Ekli dosyalar
-
32.1 KB Görüntüleme: 2