Fatura listesi

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
Arkadaşlar iyi günler benim iki sorunum var bu konuda yardımlarını rica edeceğim.

1-) b formu sayfamdaki sorun :
FATURA ADETLERİNİ BULMA MUHASEBE SAYFASINDAKİ FATURA LİSTESİNDE BAZI FATURA NUMARALARINDAN BİRDEN FAZLA VAR..EĞERSAYLA KAÇ ADET FATURA OLDUĞUNU BULUYORUM AMA ASLINDA FATURALAR BİRDEN FAZLA OLDUĞU İÇİN O FATURALARI DA EĞERSAYLA SAYIYOR.. ÖRNEĞİN AYNI NUMARADAN 3 TANE VAR ASLINDA BİR FATURA AMA EĞERSAYLA O FİRMAYA AİT 3 FATURA VARMIŞ GİBİ GÖSTERİYOR. haliyle adette sorun var..fatura adedini doğru yazmak istiyorum bir nevi benzersin liste gibi...

2- Eksik bul sayfamdaki sorun :

Arkadaşlar benim burada yapmak istediğim ilk ve son numaralarını yazdığımda örneğin b serisinde 279608-279614 arasındaki faturaları muhasebe sayfasındaki ft numara listesinden buradaki sayfaya yazmasını ve arada eksik numaralar varsa eksik numaraları yazmasını eksik yoksa " EKSİK FATURA YOK" mesajı vermesini istiyorum.. ancak dikkat edilmesi gereken konu ft listesinde kırmızı renkle işaretlediğim gibi bazı faturalar muhasebe sayfasında aynı numaradan kdv oranları sebebiyle 2-3 adet var ben bu listeye sadece örneğin 280638 nolu faturayı getirip listelemesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
ömer bey ilginize ve yönlendirmenize teşekkür ederim.benim istediğim daha farklı bir şey.. muhasebe sayfasında değişik serilerden çok fazla fatura var bu fatura serilerini muhasebe sayfasından alıp eksik bul bölümüne aktarmasını ve aradaki faturaları bulmasını istiyorum...

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
günaydın arkadaşlar bu konuda yardımlarını bekliyorum

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Nadir bey sizin örnek olarak gösterdiğiniz eksik fatura çözümleriniz hatalı mı?

Sadece satış fatura listesi safyasına mı bakılacak?

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
Günaydın sayın kuvari muhasebe sayfasındaki fatura sıra numaralarını eksik bul sayfasına fatura serilerine göre aktaracak arada eksik fatura varsa listeleyecek..

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Muhasebe sayfasındaki bütün seri numaraları 7 ile başlıyor tamamı D serisi diyebiliriz.

Bunun dışında tablolarda seri'yi belirten harfler yok, ilerde ayrı seride aynı numaralarda sorun olabilir.

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
sayın kuvari ben listeyi kısa tuttum..aslında yaklaşık 2000 hatta daha fazla fatura listesi olacak aylar var.. seriden ziyade benim için önemli olan fatura numaraları.. örneğimde belirtiğim fatura numaraları ft listesinde yer alan faturalar 5 ayrı seri ve değişik ft numaraları var.benim istediğim. ilk ve son ft numarasını ben kendim yazacağım eksil bul sayfasına..muhasebe sayfasından bu ilk ve son numara arasındaki faturaları eksik bul sayfasına aktarması ve eksik faturaları listelemesi..

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
arkadaşlar bugün elektrik kesintileri hepimizi zor durumda bıraktı. biliyorum ancak ekte paylaştığım örnek dosya hakkında bana yardım edecek kimse yok mu acaba

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
Günaydın konu hala güncel

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Nadir bey günaydın,

Size fikir vermesi açısından aşağıdaki kodu ekliyorum.

Yeni bir sayfa ekleyin ve kodu o sayfada çalıştırın. Takıldığınız yerde forumdan destek isteyiniz.

Kod:
Sub eksik()
Dim s1 As Worksheet
Set s1 = Sheets("MUHASEBE")
x = 1
son = s1.Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row
a = InputBox("Başlangıç", "Fatura")
b = InputBox("Bitiş", "Fatura")
For i = a To b
If Not WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("d1:d" & son), i) > 0 Then
Cells(x, "a") = i
x = x + 1
End If

Next
End Sub

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
S.A.sayın Kuvari Allah Razı olsun sizden gerçekten size ne kadar teşekkür etsem azdır. eksikleri buldum.. bilginiz ve zenginliğiniz artsın İnşaallah .. çok şey istedim sizden ama bir şey daha isteyeceğim affınıza sığınarak b formu sayfamda da bir sorun var sayfada açıklamaya çalıştım o konuda da yardım istesem sizden çok mu şey istemiş olurum acaba.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
D6 hücresine yapıştırınız.

Dizi formülüdür. CTRL+SHIFT+ENTER ile kapatmayı unutmayın. Formüller dosyayı yavaşlatabilir, makro çözümü daha iyi olabilir.

Kod:
=TOPLA(EĞER(MUHASEBE!$A$3:$A$176='B FORMU'!B6;EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("MUHASEBE!$D$3:$D$"&SATIR($3:$176));MUHASEBE!$D$3:$D$176)>1;0;1)))