Excel'den Netsis'e Otomatİk HÜcre Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Arkadaşlar netsis programında, bilmeyenler için anlatayım; yevmiye fiş girişi yaparken 4-5 adet hücre var ve bunların tek tek doldurulması lazım. (yani 1.hücreye hesap kodu, 2.ye açıklama 3.ye tarih, 4.ye tutar vs.)... Şimdi ben bu bilgileri excele yazıp f8 ile bütün hücreleri tarayıp kopyala yapıpta, netsis programına yapıştır deyip netsisteki hücrelerin otomatik olarak doldurulmasını sağlayabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Excelden harici bir programa yapıştırma işlemi yapmak istiyorsunuz. Bence pek mümkün görünmüyor.

Excelde hazırladığınız hücreleri kopyala dedikten sonra netsisi açıp yevmiye fişi içine yapıştır dediğinizde nasıl sonuç alıyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Eğer her ne şekilde olursa olsun bu yapılabilirse süper bir şey olur ama sanırım yapılabilir birşey değil. Ancak netsise aktarılabilecek şekilde bir veritabanı hazırlanırsa sql ile atılabilir diye düşünüyorum. Bu da manuel girişe göre daha kolay mı olur zor mu olur kararsızım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Selamlar,

Excelden harici bir programa yapıştırma işlemi yapmak istiyorsunuz. Bence pek mümkün görünmüyor.

Excelde hazırladığınız hücreleri kopyala dedikten sonra netsisi açıp yevmiye fişi içine yapıştır dediğinizde nasıl sonuç alıyorsunuz.
Kopyalama sadece tek bir hücre için gerçekleşiyor. Yani tek bir hücreyi kopyala-yapıştır-kopyala-yapıştır. Yani tek tek. Benim istediğim bütün hücreleri f8 ile tarayıp netsis teki hücrelere kendisi otomatik olarak yapıştırması.
Eski netsiste(dos versiyonu) örneğin hesap kodu hücresine 100-01-001 girer girmez sonraki hücreye geçiyordu. Yani hücredeki max.karekter sayısı dolunca bir sonraki hücreye otomatik geçiyordu. Böylelikler bütün hücreler teke tek yerlerine yerleşiyorlardı. Fakat bu netsiste hücrenin max.karekter sayısı dolsa da bir sonraki hücreye geçmediği için elle taba veya entere basarak sonraki hücresine geçmesini sağlıyorum ve excelden bir sonraki hücreyi kopyalayıp yapıştırmaya devam ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Eğer her ne şekilde olursa olsun bu yapılabilirse süper bir şey olur ama sanırım yapılabilir birşey değil. Ancak netsise aktarılabilecek şekilde bir veritabanı hazırlanırsa sql ile atılabilir diye düşünüyorum. Bu da manuel girişe göre daha kolay mı olur zor mu olur kararsızım.
Aslında bir şey daha var. Excelden kopyaladığım her hücre arasına bir "enter" komutu verdirebilecek bir makro kodu olursa bu otomasyon gerçekleşir gibime geliyor. Yani exceldeki her hücre arasında bir hücre boşluk bırakıp o hücreye "enter" komutunu yazmak. Olabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Sorun excel sorunu değil netsis sorunu

Aslında bir şey daha var. Excelden kopyaladığım her hücre arasına bir "enter" komutu verdirebilecek bir makro kodu olursa bu otomasyon gerçekleşir gibime geliyor. Yani exceldeki her hücre arasında bir hücre boşluk bırakıp o hücreye "enter" komutunu yazmak. Olabilir mi?
Excelde herhangi bir makro yazıp netsise birşey yaptıramazsınız. Yapılması gereken; excelde verileri netsise yollanabilecek bir formatta hazırlamak ve daha sonra netsis içerisinden yazılacak kodlarla excelden çektirmektir. Burada asıl sorun excelle ilgili değil sql ile ilgilidir. Yani benim gibi acemi bir excelci olsanız da olur ama sql bilmeniz ve netsiste yazdığınız kodları uygulayabilecek düzeyde olmanız lazım. Herhangi birşeyi çözmüş olmuyorum belki ama sorunu çözmek için olmaz bir yolda uğraşmayın diye aydınlatmak istedim.

Excel Vers. ve Dili
2003
Netsis :( berbattt bir programm Özellikle RedKode

Arkadaşlar lütfen iş yerine program alıcaklar netsisten uzak durun. Böyle bir program olamaz. Herşey manuel. :) Manuel çalışmayı sevenler alabilir.:)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın asilexc
Enter komutunuz.

SendKeys "{ENTER}", True

Diğer örnek kodlar
SendKeys Sheets("sayfa1").Cells(5, 23), True
SendKeys "{F4}", True
SendKeys "{ESC}", True

saygılarımla

Mehmet Sait

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-09-2028
Excelden Netsise örnek kasa aktarım kodu.

' TBLkasa-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KALEM = Sayfa1.Cells(2, 1).Value

For SIRA = 1 To KALEM

SQLTEXT = "INSERT INTO " & Sheet1.Cells(2, 2).Value & "..TBLKASA (KSMAS_KOD,TARIH,IO,TIP,ACIKLAMA,TUTAR,KOD,PLASIYER_KODU,KAYITYAPANKUL,KAYITTARIHI,ONAYTIPI,ONAYNUM,SUBE_KODU,CARI_MUH,KULL_ID) VALUES('" & Sayfa1.Cells(SIRA + 2, 2).Value & "','" & Sayfa1.Cells(SIRA + 2, 3).Value & "','G','C','" & Sayfa1.Cells(SIRA + 2, 4).Value & "','" & Sayfa1.Cells(SIRA + 2, 6).Value & "','" & Sayfa1.Cells(SIRA + 2, 7).Value & "','" & Sayfa1.Cells(SIRA + 2, 8).Value & "','NETSIS','2010-01-01','A','0','0','C','1')"
Sheet1.Cells(9, 5).Value = SQLTEXT
rs.Open SQLTEXT, conn, adOpenStatic, adLockReadOnly
Next SIRA

If HATA = 0 Then
MsgBox "Kasa Kayıtları Başarılı Şekilde İşlendi." & Chr(10) & Chr(13) & Chr(10) & Chr(13) & "DETAY:" & Str(Err.Number) & Err.Source & Err.Description, , "...: UYARI :..."
End If

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Netsis'e Fiş aktarımı için yazdığım programlar mevcuttur,
Yevmiye fişine ne aktaracaksınız(z raporu,kasa faturası,gider pusulası,alış faturası,satış faturası) detaylı anlatırsanız yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Bildiğin önümdeki gelir gider evraklarını excel avantajlarından yararlanarak hızlı bir şekilde excel hücrelerine yazıyorum. Bu yazdıklarımı tek hamlede netsis e aktarmak istiyorum.
Şu anda yapabildiğim tek tek hücreleri kopyalayıp netsis fişe yapıştırmak.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Netsis Entegre

Exceldeki şablonunuzda tutarları yazıyorsunuz kdvleri kendi ayrıştırıyor sadece doğrumudur.
veya Excel Şablonunuzun Resmini Ekleyebilirmisiniz

Son düzenleme: