Excelde Tur Nasıl oluyor

Katılım
17 Mayıs 2005
Mesajlar
11
Merhaba Günün Çeşitli Saatlerinde Fabrikada tur atmak zorundayım ve bunu standart olmayan belirsiz 8-18 saatleri arasında yapmak istiyorum.
ben bir örnek hazırkadım ama bana çok karışık bazen çok yakın değerler veriyor.ben sıralı olmasını istiyorum.bunu nasıl yapabilirim.yardımcı olurmusunuz
 
Katılım
22 Nisan 2005
Mesajlar
121
Excel Vers. ve Dili
xp
ama bana çok karışık
kullandığın başlığından da sorduğun sorudan da birşey anlayan olmadı sanırım.

belli aralıklarla fabrika içinde dolaşman gerekiyor ve sen attığın bu tur saatlerini kayıt altına almakmı istiyorsun?

sorunu daha açık sorarsan

"tur nasıl oluyor?" :)

yardımcı olmaya çalışırız.
 
Katılım
17 Mayıs 2005
Mesajlar
11
Þöyle ki.
Fabrikada devamlı dolaşıp gözlem alıyorum.
bunları belli saatler arasında yapmak istiyorum.bir örnek buldum..
fakat s_sayi_üret fonksiyonu ile yapılmış.çok düzensiz saatler veriyor.bunu düzenli ve sıralı yapmasını nasıl sağlarım.
08:00 ile akşam 18:00 saatleri arasında
örnek
08:10
08:47
09:25
09:46
09:59 gibi
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Soru şumu acaba ;

8 ile 18 saatleri arasında 30 tane (atıyorum kaçsa belirtin) saat belirlemeliyim.
Bu saatler arasında minimum 15 dakika aralık olmalı.
Maksimum 1 saat aralık olmalı.

Bu şekilde izah edebilirseniz tam istediğinizi daha iyi tur atabiliriz. :)
 
T

TRABLUS

Misafir
Yani, fabrika da sizin dolaşmanıza excel karar versin istiyorsunuz öyle mi? :?
Size rastgele dolaşmanız gereken saatimi bildirecek? Size saatler mi belirleyecek?
 
Katılım
22 Nisan 2005
Mesajlar
121
Excel Vers. ve Dili
xp
özür dilerim ama ben güleceğim
yanlış anlama alinalbant kardeşim çok şekersin
ben trablusa gülüyorum

TRABLUS' Alıntı:
Yani, fabrika da sizin dolaşmanıza excel karar versin
:hiho:

excele uyarsan tuvalete bile gidemezsin
ciddi söylüyorum insan kendini bir kaptırdımı
herseyi unutuyor
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Bu kafayla bu çıktı ancak :hiho:
Ortalama 16-28 dkka arası saatler sallıyor.


[vb:1:6c0d7f5864]Sub Makro1()
Cells(1, 1) = "08:00"
For i = 2 To 31
10
a = Rnd / 80
If a < 0.006 Then GoTo 10
Cells(i, 1) = Format(Cells(i - 1, 1) + a + 0.006, "hh:mm")
Next i
End Sub
[/vb:1:6c0d7f5864]
 
T

TRABLUS

Misafir
Ortalama 16-28 dkka arası saatler sallıyor.
Desene alinalbant, fabrikada hiç durmadan tur atacak :hiho:
Eeee herşeyi otomatiğe bağlarsan olacağı bu durmadan fabrika da gez bakalım.. :hiho:
 
Katılım
17 Mayıs 2005
Mesajlar
11
Teşekkür Ederim Bu işimi Görür.Kardeşim işimiz Fabrikada Gözlem Almak Böyle Olduğu için bunu yapmak zorundayım.Anı saatler olmaması gerekiyor birde o var yani.
iyi çalışmalar
 
Üst