Excelde Grafik formüllü/boş hücreyi 0 kabul ediyor !

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Excel Grafik boş hücreyi 0 kabul ediyor !
Gerçek 0 larla karışıyor

Sıcaklıkları grafikte göstermem gerektiği için -60 +60 arasındaki gerçek değerleri göstermem
ama eksik olan değerleri atlamam gerek. Oysa eksikleri 0 işleyerek hatalı gösteriyor

Şöyle bir şey olabilir mi P1-P50 arasını tara, değer varsa (her hücre için)
Q1 - Q50 arasına yapıştır

Böyle bir yolla değer olmayan hücreleri atabilecek
Yani Q sutununda ilgili hücreyi GERÇEKTEN BOŞ BIRAKACAK
bir makro vermeniz mümkün mü? (Ben oluşturamadı bir türlü)

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
dosyanın genel yapısını bozmuyor ise boş hücre bulunan satırları gizlemek sorunu çözer.
grafikte çıkmayacaktır.
satır gizleme kaldırılınca tekrar grafiğe yansır yalnız.

(hesaplama seçeneğinin otomatik olduğunu kabul ediyorum. manuel ise grafik kendini güncellemez.)

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Excel Grafik boş hücreyi 0 kabul ediyor !
Gerçek 0 larla karışıyor

Sıcaklıkları grafikte göstermem gerektiği için -60 +60 arasındaki gerçek değerleri göstermem
ama eksik olan değerleri atlamam gerek. Oysa eksikleri 0 işleyerek hatalı gösteriyor

Şöyle bir şey olabilir mi P1-P50 arasını tara, değer varsa (her hücre için)
Q1 - Q50 arasına yapıştır

Böyle bir yolla değer olmayan hücreleri atabilecek
Yani Q sutununda ilgili hücreyi GERÇEKTEN BOŞ BIRAKACAK
bir makro vermeniz mümkün mü? (Ben oluşturamadı bir türlü)
.

Bir örnek dosya ekleyin bakalım.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
GRAFİKTE BOŞLARI GÖRMEZSE sorun kalmayacak.

istasyon seçtikçe 240 civarında istasyon için kullanacağımızdan sütunu gizlemek olmaz.

Ekte 3 istasyonun datasının bulunduğu örnek dosyayı gönderdim.

P sütununa hesaplamaları yaptırdım ama boş hücrelerin içindeki formülleri 0 gördüğü için Q sütununa atmaya çalıştım/grafiğe de veri olarak o sütunu gösterdim ama yapamadım.

Karabük örneğinde eksik data görünüyor / Diğerlerinde tam data örneği

Eğer İstayon değiştikçe değer olmayan hücreler
BOŞSA BİR MAKRO İLE GERÇEKTEN SİLİNİRSE

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Bu daha önce sorulmadı mı?

Yoksa yanlış mı hatırlıyorum.

.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Şimdi yine baktım, datalar değişince, grafiğin dataları aldığı sütundaki değerler değişmiyor.

O nedenle bu gün Kocaeli ve 2 istasyonun daha datasını ekleyerek gönderdim. İl adını değiştirin veya örnek olsun diye a'dan L'ye kalan sütunlardaki değerleri değiştirin sizin grafikte değişim olmuyor.

Oysa çok sayıda il ve ilçe olduğundan istasyon adı (Dolayısıyla değerler) değişince grafiğin aldığı değerler de değişmeli ve GERÇEKTE BOŞ OLAN HÜCRELERİ 0 olarak görmemeli

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
istasyon seçtikçe 240 civarında istasyon için kullanacağımızdan sütunu gizlemek olmaz.

Ekte 3 istasyonun datasının bulunduğu örnek dosyayı gönderdim.

P sütununa hesaplamaları yaptırdım ama boş hücrelerin içindeki formülleri 0 gördüğü için Q sütununa atmaya çalıştım/grafiğe de veri olarak o sütunu gösterdim ama yapamadım.

Karabük örneğinde eksik data görünüyor / Diğerlerinde tam data örneği

Eğer İstayon değiştikçe değer olmayan hücreler
BOŞSA BİR MAKRO İLE GERÇEKTEN SİLİNİRSE
.

Yine de gösterdiğim yöntemde israr ediyorum.

Dosyanızda o kadar yersiz sütunlar, hesaplamalar yapılmş ki bütünü göremiyorum.

Yine de dediğinizi yapacak şekilde dosyanızı hazırladım.

Umarım olmuştur.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Sayın Yurttaş datalar değişince grafiğin işlediğine dair bir şey göremedim gönderdiğinizde, olsa çok işime yarardı. Fakat benim gönderdiğim karışı dediğiniz için sade/sadece sorunu gösteren bir örnek göndermeye çalışacağım. Gerçekten sizin bahsettiğiniz yöntem istasyon değişince/yani kullanılan datalar değişince işe yararsa tabi ki mutlu olurum

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın Yurttaş datalar değişince grafiğin işlediğine dair bir şey göremedim gönderdiğinizde, olsa çok işime yarardı. Fakat benim gönderdiğim karışı dediğiniz için sade/sadece sorunu gösteren bir örnek göndermeye çalışacağım. Gerçekten sizin bahsettiğiniz yöntem istasyon değişince/yani kullanılan datalar değişince işe yararsa tabi ki mutlu olurum
.

Ama değiştiğini ben görüyorum.

Combox'tan Adana, Ankara veya Karabük seçince değişiyor. İstasyon dediğiniz bu değil mi? Bu değişince datalar da değişiyor, grafikte değişiyor.

Karabükte 0 alanlar var. O zaman grafikte o alanlarda kesiliyor, göstermiyor.

Daha ne istiyorsunuz? Ben anlayamadım.

Artık dosyayı tekrar inceleyin demekten, bıkma noktasına geldim.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Sadeleştirilmiş haliyle ekledim
sadece 2 istasyonun datasını 2 buton ile değiştirerek grafikte görünecek halde
Eğer
P
sütunundaki boş hücrelerin GRAFİKÇE 0 olarak değerlendirlmemesini sağlayabilirseniz çok sevinirim.

P
'de boş görünen hücrelerin başka bir sütunda gerçekten boş olması sağlanıp, grafiğe oranın gösterilmesi şeklinde filan olabilir mi ? Çözemedim bir türlü.

Bir sürü istasyon(200'ün üstünde) ve bir sürü parametre için yapmam gerekecek ve 0 'ın üstündekileri değerlendir demek de çözüm değil. Yağıştan sonra sıcaklık grafikleri var ve onlarda da - değerleri/sıfırın altındakileri de grafikte göstermem gerekecek

Tek çare hücrenin DELETE tuşuyla silindiği şekliyle tamamen görmemesi

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Siz yukarıda sorduğum sorulara ceap verin ki birbirimizi anlayalım. Aksi takdirde dosyanız her seferinde yön değiştirise bu işin içinden çıkamayız.

Tekrar ediyorum. En son eklediğim dosyada Combobox ile yaptığınız seçimde veriler ve grafik değişiiyor mu? Değişince de istediğiniz grafik oluyor mu? Olmuyor mu?

Siz kafayı bir DELETE tuşuna takmış gidiyorsunuz?

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Özür diliyorum

Rezilliğin bu kadarı olmaz, mahcup oldum, perişan oldum.
Sizin gönderdiğiniz son dosya başka klasöre inmiş, ben bir önceki dosyayı açmışım ve olmuyor demişim.Kızmakta o kadar haklısınız ki, yemin ederim şu an yüzümü sıcaklık bastı. özür diliyorum, mahcubum.

Sağlıcakla kalın sayın yurttaş

Sizin gönderdiğiniz oluyor ve benim grafiklere deneyeceğim (Negatif değerlerde filan sorun var mı diye)

Bir de amirlerimiz grafiklerde değişikliği direndiği için, öncekilere benzeteceğim. Sizin makronuzun nasıl çalıştığını çözmeye çalışacağım, diğer grafiklere uyarlamak için. Butonla çalışmıyor gördüğüm kadarıyla, nasıl çalışıyor, kodlara nasıl erişebilirim vaktiniz olur da yazarsanız sevinirim

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sadeleştirilmiş haliyle ekledim
sadece 2 istasyonun datasını 2 buton ile değiştirerek grafikte görünecek halde
Eğer
P
sütunundaki boş hücrelerin GRAFİKÇE 0 olarak değerlendirlmemesini sağlayabilirseniz çok sevinirim.

P
'de boş görünen hücrelerin başka bir sütunda gerçekten boş olması sağlanıp, grafiğe oranın gösterilmesi şeklinde filan olabilir mi ? Çözemedim bir türlü.

Bir sürü istasyon(200'ün üstünde) ve bir sürü parametre için yapmam gerekecek ve 0 'ın üstündekileri değerlendir demek de çözüm değil. Yağıştan sonra sıcaklık grafikleri var ve onlarda da - değerleri/sıfırın altındakileri de grafikte göstermem gerekecek

Tek çare hücrenin DELETE tuşuyla silindiği şekliyle tamamen görmemesi
.

Aynı mantıkla son gönderdiğiniz dosyanın yapılmış hali da ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Sayın yurttaş yine bir hata yapmaktan korkarak soruyorum,
boş olan hücreleri almıyor değer olarak ama
denediğimde gerçek değer olarak 0 olanları da almıyor gibi geldi.
Yine yanlış bir şey mi yaptım acaba, yoksa gerçekten 0 'ı göz önüne almıyor mu?
Çünkü grafiklerimde 0 değeri karşıma çıkabilecek, özellikle sıcaklıkta

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Öncekilerin hiç biri gerçek cevabı vermedi. Benim için zor olsa da, excel ile ciddi uğraşmış birinin kolay çözeceğini umuyordum. Excel'de usta hiç kimse okumadı mı bu konuyu, yoksa gerçekten çözülemeyecek kadar zor mu anlamadım. Lütfn excelde usta biri varsa ona da iletiniz.

Soru basit, grafik formülle data alan hücrede DATA YOKSA 0 olarak grafikte kullanıyor. Mesela minimum sıcaklıkları işleyeceğim grafikte, sıcaklıklar -10,-15 giderken boş hücrelerde 0 değeri varmış gibi işlem yapıyor.

Çok fazla istasyonda ve fazla parametrelerde aynı grafiği kullanacağımdan DELETE ile tek tek silmek çözüm olmuyor.

- değerlerin de olduğu bir örnek ekledim. "BİRİNCİ DATAYI DENEYİN" yazan buton boş olan/değer getirmeyenleri de içeriyor. Grafik bunların olduğu, yani değer içermeyen noktalarda çizgiyi kesmesi/tekrar data olunca devam etmesi gerek.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Yok mu Excelde bu konudan anlayan

veya başka nereye sorabilirim