• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde çalışırken İmleç hangi hücredeyse, Hücrenin bulunduğu satır Renklensin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan S.Yiğit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
If Not Intersect(Target, [A1:M20]) Is Nothing Then
[A1:M20].FormatConditions.Delete
With Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 13))
.FormatConditions.Delete
.FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:=1
.FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 6
End With
Else
[A1:M20].FormatConditions.Delete
End If
End Sub

Arkadaşlar ben bu kodu kullandım çok da güzel oldu. Bu koda bir de seçili hücrenin seçili satırdan farklı bir renk olmasını sağlayacak bir ekleme yapabilir miyiz acaba?

Imlecin bulunduğu hücre rengi değiştirme

Merhaba, Sayfamı renklendirme yaptım, İmlecin bulunduğu hücrenin rengi farklı olsun istiyorum. ama diğer hücre renkleri siliniyor. Sayfadaki diğer renkler silinmeden. imlecin rengini değiştiremez miyim.

Eski renkleri koruyan bir kodlama mevcut. Deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Excel.Range)
    Const Sutun As Long = 256
    Const Satir_Rengi As Long = 36

Static Alan As Range
    Static Eski_Renkler(1 To Sutun) As Long

If Not Alan Is Nothing Then
        With Alan.Cells
            If .Row = ActiveCell.Row Then Exit Sub
            For X = 1 To Sutun
                .Item(X).Interior.ColorIndex = Eski_Renkler(X)
            Next
        End With
    End If

Set Alan = Cells(ActiveCell.Row, 1).Resize(1, Sutun)
    With Alan
        For X = 1 To Sutun
            Eski_Renkler(X) = .Item(X).Interior.ColorIndex
        Next
        .Interior.ColorIndex = Satir_Rengi
    End With
End Sub

Merhabalar
Korhan Bey vermiş olduğunuz sadece satır ve sütunları belirgin hale getiren kodlamalar diğer kodlamalara göre bariz olarak çok daha kullanışlı ellerinize sağlık.
Lakin yanlışlıkla delete tuşuna bastığımda seçili olan tüm satır ve sütunlardaki veriler silinebiliyor. Kopyalamada olduğu gibi kodlar aktifken silme özelliğini de engellemek mümkün müdür?
Bir digeri ise çalışma kitabını açtığımızda kodlar aktif olarak geliyor. Kitabı açtığımızda özellik kapalı olarak gelse ve f11 tuşuna basarak aktif etsek bu mümkün müdür? Benim deneyip gördüğüm küçük sıkıntılar bu ikisidir, bu şekilde duzenlense çok daha guzel olacak kanısındayım.

Tekrar ellerinize sağlık kolaylıklar dilerim.

Ya abi harikasınız yemin ederim. Excel harika bir program hâline getirdiniz konuyu açandan cevap veren herkese sonsuz teşekkür ederim. Mükemmel bir site

evde ki bilgisayarım da dediğiniz şekilde yapabildim.ancak ofis bilgisayarımda excel 2007 yüklü bu uygulamayı onda yapamadım.makroları etkinleştime gibi ayarlarını yaptım.güvenlik merkezinden.ancak ilk kayıt eetiğimde imleç istediğim gibi ancak dosyayı kapatıp açtığımda uygulama çalışmıyor.eksik ne yapıyorum acaba ?

Office 2007 de makro uyguladıktan sonra sizden exceli kaydederken makro içerebilen excel olarak kaydetmenizi ister.

Ayrıca birde Gizlilik uyarısı:Activex denetimleri gibi bir uyarı alırsınız eğer Excel de Dosya>seçenekler>Güvenlik Merkezi>Güvenlik Merkezi Ayarları>Kaydederken dosya özelliklerinden kişisel bilgileri kaldır seçeneğinin yanındaki tik işaretini kaldırısanız bu çalışma sayfası makrolu olarak kayıt edilir aksi taktirde makroyu kayıt etmez.

Office 2007 de makro içeren sayfalarda exceli açtığımızda sürekli İçeriği etkinleştir diye bir uyarı alırız ve makroyu aktif hale getiririz.Bu etkinleştirmeyi her defasında yapmak istemeyenler için Excel de Dosya>seçenekler>Güvenlik Merkezi>Makro Ayarları>Tüm makroları etkinleştir işaretlenebilir.

kopyala-yapıştır yaptırmıyor

Sn leumruk teşekkür ederim, tam istediğim gibi oldu.
Renk değiştirme işini anlatabilir misiniz(Basitse)
Örneğin açık yeşil veya açık olan renkler gibi..

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
If Intersect(Target, [A1:Q50]) Is Nothing Then Exit Sub
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 17)).Interior.ColorIndex = 6
End Sub

elinize sağlık hocam.
ancak excel sayfasında bu kodu yazdığımızda bir hücreyi kopyalayıp başka bir hücreye yapıştırmaya izin vermiyor. buna da bir çözümünüz var mı acaba? teşekkür ederim.

Imleç gelince sararsın

dosyayı ekleyemedim hocam.

Son düzenleme:
Satır sararsın

2003 ofis kullanıyorum hocam. dosya çok büyük olduğundan ekleyememişim. Dosya bu.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Eski renkleri koruyan bir kodlama mevcut. Deneyin.

Kod:

Static Alan As Range

With Alan.Cells
            For X = 1 To Sutun
            Next
        End With
    End If

With Alan
        For X = 1 To Sutun
        Next
    End With
End Sub

korhan bey satırı istediğimiz bir renge nasıl boyatabiliriz? makro kaydetle renk kodunu bulabilirim ama o kodu bu makronun neresine yazmam gerekiyor?

Hayırlı sabahlar Hocam. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Emek verip kod yazmışsınız. veya bulup eklemişsiniz. Ama benim sorunumu çözmedi. Şöyle ki, 2007 excelde kopyala-yapıştır yapmaya müsaade ediyor. Ancak ben 2003 excel kullanıyorum. 2003 excelde hücre kopyalayıp yapıştırmaya müsaade etmiyor. Bir hücreyi kopyalayıp, Başka bir sayfaya veya başka bir çalışma kitabına yapıştırmaya izin veriyor. Ancak aynı sayfa içerisinde bir hücreyi kopyalayıp başka bir hücrenin bulunduğu yere yapıştırmaya veya sayfa içinde bir değişiklik yapıldı ise "geri alma"ya izin vermiyor. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayfanızın kod bölümünde kullandığınız kodu aşağıdaki gibi değiştirip deneyiniz.

Kod:
[COLOR="Red"]    If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
[/COLOR]    

Static Alan As Range

With Alan.Cells
            For X = 1 To Sutun
            Next
        End With
    End If

With Alan
        For X = 1 To Sutun
        Next
    End With
End Sub

korhan bey satırı istediğimiz bir renge nasıl boyatabiliriz? makro kaydetle renk kodunu bulabilirim ama o kodu bu makronun neresine yazmam gerekiyor?

Kod içinde aşağıdaki satır rengin kodunu ifade etmektedir. Dilediğini gibi değiştirip kullanabilirsiniz.

Kod:

Kod içinde aşağıdaki satır rengin kodunu ifade etmektedir. Dilediğini gibi değiştirip kullanabilirsiniz.

Kod:

teşekkür ederim. bir de sadece bende mi oldu bilemedim ama. herhangi bir satıra tıklağımı farz edeyim. orası renkleniyor haliyle ve ben o şekilde çıkış yaptığımda.tekrar girdiğimde o satır hep renkli kalıyor düzeltemedim. kodlar yine diğer satırlarda renklendirmeye devam etse de, renkli kaydetmese çok güzel olurdu. nasıl yapılabilir?

bu arada şöyle birşey buldum.

http://s3.dosya.tc/server13/0bhc4v/Cift_sari_renk.rar.html

Son düzenleme:
teşekkür ederim. bir de sadece bende mi oldu bilemedim ama. herhangi bir satıra tıklağımı farz edeyim. orası renkleniyor haliyle ve ben o şekilde çıkış yaptığımda.tekrar girdiğimde o satır hep renkli kalıyor düzeltemedim. kodlar yine diğer satırlarda renklendirmeye devam etse de, renkli kaydetmese çok güzel olurdu. nasıl yapılabilir?

bu arada şöyle birşey buldum.

http://s3.dosya.tc/server13/0bhc4v/Cift_sari_renk.rar.html

Bu konuyu farklı kaynaklarda da biraz araştırdım, genelde konunun tıkandığı yer bu sorun. Dediğiniz gibi renkli kaydetmese harika olacak.

Merhaba,

En son eklediğiniz dosyadaki kodlarda sayfadaki koşullu biçimlendirmeler tamamen siliniyor. Bu sebeple koşullu biçimlendirme uygulamanız gereken dosyalarda bu kod işinize yaramaz. Ama genel kullanım için uygundur.

Geri