• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde çalışırken İmleç hangi hücredeyse, Hücrenin bulunduğu satır Renklensin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan S.Yiğit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Excelde çalışırken İmleç hangi hücredeyse, Hücrenin bulunduğu satır Renklenebilir mi? Gözle takip için imlecin bulunduğu satır renklense yeterli. Küçük bir örnek ekledim, yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosya görünmüyor. Bu arada imleç bulunan hücre olması şart mı? Seçili hücrenin bulunduğu satır olsa olmaz mı?

Dosya görünmüyor. Bu arada imleç bulunan hücre olması şart mı? Seçili hücrenin bulunduğu satır olsa olmaz mı?

Sn leumruk ekte küçük bir değişiklik yaptım. Şimdi bakabilirsiniz. Ben gözle takip açısından satırın renklenmesini istiyorum. Seçili hücrenin bulunduğu satır boyansada sorun değil.

Öreği deneyiniz. A1:Q5 arası olarak ayarladım. Siz tablonuza göre aralığı genişletebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Öreği deneyiniz. A1:Q5 arası olarak ayarladım. Siz tablonuza göre aralığı genişletebilirsiniz.

Sn leumruk teşekkür ederim, tam istediğim gibi oldu.
Renk değiştirme işini anlatabilir misiniz(Basitse)
Örneğin açık yeşil veya açık olan renkler gibi..

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
If Intersect(Target, [A1:Q50]) Is Nothing Then Exit Sub
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 17)).Interior.ColorIndex = 6
End Sub

ColorIndex=6 Burada gördüğünüz sayı rengin kodu. sayıyı değiştirdikçe rengin değiştiğini göreceksiniz.
Hangi rengin hangi sayı olduğunu nasıl anlarız?
Bunun en kolay yolu makro kaydet yöntemidir. Makro kaydete bastıktan sonra başka hiçbir işlem yapmadan, istediğiniz bir rengi seçin. Sonra kaydı durdurun. Elde ettiğiniz kodları incelediğinizde seçtiğiniz rengin kodunu görürsünüz.

Sn leumruk teşekkür ederim.

Bir sorunla karşılaştım. Örnek O26 hücresindeki veriyi kopyalayıp O28 hücresine yapıştırmak istediğimde olmuyor. Bu konuda yardımcı olabilecek birisi varmı?

Sayın Serkan YİĞİT,
Sanırım bunun sebebi Selection_Change olayı. İstediğiniz renklendirme olayı da ancak böyle olabilir.
Sorununuzu şu şekilde halledebilirsiniz. Hücreyi kopyalamak yerine, hücreyi çift tıklatıp içeriğini seçip kopyalayabilirsiniz. bu şekilde kopyalama yapıştır eylemini gerçekleştirebilirsiniz.

Sayın Serkan YİĞİT,
Sanırım bunun sebebi Selection_Change olayı. İstediğiniz renklendirme olayı da ancak böyle olabilir.
Sorununuzu şu şekilde halledebilirsiniz. Hücreyi kopyalamak yerine, hücreyi çift tıklatıp içeriğini seçip kopyalayabilirsiniz. bu şekilde kopyalama yapıştır eylemini gerçekleştirebilirsiniz.

Sn leumruk teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapıyorum çünkü yazıların bazıları uzun.

Rica ederim. İyi çalışmalar.

Selamlar,

Kopyalama işlemindeki sıkıntıyı kırmızı renkli satırı ekleyerek çözebilirsiniz.

Kod:
    [COLOR=red]If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub[/COLOR]
End Sub

Selamlar,

Kopyalama işlemindeki sıkıntıyı kırmızı renkli satırı ekleyerek çözebilirsiniz.

Kod:
    [COLOR=red]If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub[/COLOR]
End Sub

Hocam teşekkürler, sorunum düzeldi.

Kod:
    If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
End Sub

Merhaba;

Sevgili uzman hocalarım, Bu kodda nasıl bir değişiklik yaparsam seçili hücre farklı ama satırdaki diğer hücreler farklı bir renk olur. Yani gözle takip açısından önemli. Renklerin ne olduğu önemli değil. Seçili hücre biraz koyu olabilir. Örnek Ek'te. Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Kod:
If Intersect(Target, [A1:Q5]) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveCell.Interior.ColorIndex = 7
End Sub
Kodu deneyiniz.

Selamlar,

Kırmızı renkli eklemeyi yaparak denermisiniz.

Kod:
    If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
    Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 17)).Interior.ColorIndex = 38
    [COLOR=red]Target.Interior.ColorIndex = 6[/COLOR]
End Sub

Sn leumruk Sn Korhan Ayhan hocam, İki kodda oldu teşekkür ederim.

Teşekkürler

Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.İşyerinde çok işime yarayacak.

s.a

arkadaşlar bu olayada geri al (Ctrl+Z) Çalışmıyor bunuda eklemek mümkünmüdür

Saygı ve sevgilerimle

Selamlar,

Sn. neo,

Makro ile yapılan işlemlerde geri alma özelliği malesef çalışmamaktadır. Fakat şöyle bir çözüm üretebiliriz. Daha önce forumda bir soruya verdiğim cevapta sayfada yapılan işlemleri başka bir gizli sayfada arşivleyerek log tutma işlemi yaptırmıştım. Bu özellik kullanılarak sorunuza çözüm üretebiliriz. Geri alma işlemi yapacağınız sırada arşivlenen işlemler sayfadan listelenerek görüntülenebilir. Ve siz bu listeden istediğiniz işlemi seçerek geri alma işlemini yapabilirsiniz.

Bahsettiğim çalışmayı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/f48/log-tutmak-t27791.html

Geri