excel yeni başlayanlara açıklamalar dosyası hazırlayabilirmisiniz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Selamlar ,
Excel de forumda konusu geçen kod kavramları,buton oluşturmak gibi olayları nasıl yapacağız.Örneğin kod nereye yazılır,verdiğiniz kodlar kopyalama -yapıştırma yapılabilirmi?Kod hatalarını nasıl takip edebiliriz.?Bu hataları nasıl düzeltebiliriz veya eklemeler nasıl yaparız.
Örneğin makrolar konusu.Hiç bir şeyini anlamış değilim.Çok karmaşık görünüyorlar bana.
Butonları basitçe nasıl oluşturabilirim?Bu ve bunun gibi Exceli önceden bilmediğini varsayarak çeşitli açıklamalar yapabilirmisiniz.?Kitap açıklamalarının dışına çıkarak bir konu ile örneğin toplama işeminin her türlüsünü özet halinde nasıl birarada görebilirim.Bu örnek için:
a-Sutundaki tüm verileri toplamak
b-Sutundaki belirli satırları toplamak
c-Sutundaki verileri ardışık toplamak
d-vs, vs bunun gibi akla gelen ve Execelin yaptığı tüm toplama işlemleri Sanırım çok kullanışlı bir kitapçık haline dönüşecek olur.
Bir başvuru klasiği anlamında çalışmalar yapmak diyorum.Size çok basit gelen uygulamalar bizim için oldukça yıldırıcı olmaktadır.Sağlıcakla kalın.
Bilmiyorum!

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Vallahi ağlayasım geldi .Çok teşekkür ederim ilginize.Çok sağol.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Anlayamadım neden ağlayasınız geldi...:)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Selamlar,
Excel hakkında bilgim sıfır.Bilgisi olanlardan bu kadar hızlı ,mütevazi,hiç bir incinmeye uğramadan,komplexe kapılmadan öğrenmeye çalışmak..Doğrusu biraz da utançtan.Çok geç kalmışım gibi."Bu kadar sorulurmu bunlar Excelin alfabesi" ve benzeri negatif düşüncelerle Foruma yazıyorum.Bazen neyi tam olarak yazmanın kendiside sorun oluyor.Birde "Excel de neler yapılabilirmiş" olayını görünce kendimce yaptığım çeşitli olayların hesaplarını ne kadarda kolayca yapabilirmişim diye hayıflanasım geliyor bazen.Neyse.Sağlıcakla kal.Çok sağol.