• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel yazıcı durmuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan szuzum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 dil yok
arkadaşlar ben excel de birşey yazdırıyorum yazdırma bitiyor ama kağıdı sürekli ilerletiyor benim istediğim yazdırdıktan sonra hemen durması

Baskı önizlemedeki sayfa sayınızı yazdırmadan önce kontrol ediniz. Yazdırdığınız metnin her ne kadar 1 sayfa olduğunu biliyor iseniz de, bazen bu sayfa sayısı 3-5 sayfa artıyor. Mutlaka bazı karakterler sayfa sayınızı arttırıyordur. Kontrol ediniz.

Yazdırma alanını belirtiniz.:cool:

Baskı önizleme yaptığınızda kaç sayfanın yazdırılacağı belirtiliyor? (Sol altta)

hocam sorun şu sayfa boyutunu ayarlayamadım yani 8*6 in 20.32 cm x15 24 cm en son bu var

Dosyanızı ekleyin. Öyle bakalım. Daha iyi olur.

ekledim usta hem resimli olarak hemde yapmaya çalıştığım dosya

Ekli dosyalar

. . .

Kod:
ActiveSheet.PrintOut

yerine bunları deneyiniz.

Kod:
Range("A1:F7").PrintOut

. . .

. . .

Siz sürekli form şeklindeki biletlerin üzerine mi yazdırmaya çalışıyorsunuz.

. . .

Öncelikle eliniz deki Etiketin ölçüsünü tespit ediniz..."10mmx46mm ebadında sürekli etiket formu" gibi.. Arkasında önünde bi yerde yazar bu..

Bunu tespit ettikten sonra ilgili ölçeklere uygun kagıt ortamı elinizde yoksa sırasıyla aşagıda yazdıgımı yapınız.

Başlat
Ayarlar
Yazıcılar
Düzenle
Sayfa Özellikleri veya (Sunucu özellikleri )

Açılan pencerede

Yeni Form İşaretleyiniz
Form Adına ETIKET yazınız
Aşagıda Elinizdeki etikete ait ölçü degerlerini giriniz..
Yükseklik 15CM Genişlik 20cm vs diyerek...

Tamam diyerek kaydediniz..

Sonra Excel inizde yazdırma seçeneginie geldiginizde orada Kağıt özelliklerinde eklediginiz ETIKET adlı boyutu göreceksiniz seçin ve yolunuza devam edin..Muhtemelen sayfa atlatması yapmayacaktır. Oldu ki yaparsa birkaç cm kaydırıyor vs ise artık onuda milimetrik ayara girerek (Yazıcılardaki form ayarlarında) oradan ayarlayacaksınız.

Ama size önerim bunu Excelden yazdırmaktansa Word de etiket yazdırma bölümü var sizin elinizdeki ürünün Numarasını Etiket yazdırmadan bulup yazdırabilirsiniz kolaylıkla

Saygılarımla

hocam peki yazıcı kağıt üste ise kağıdı önce geri sonra ileri sarmasını nasıl yaparız

Panasonic kullanıyorsunuz sanırım, bu işlem icin setup ayarları var yazıcılarda...(windows üzerinde degil makine üzerinde) bu islem icin Panasonic genel merkezi arayınız ücretsiz yardım veriyorlar bildigim kadarıyla.. Kagıt bir ileri bi geri yaptırtan ayarı onlardan ögrenebilirsiniz..

Yalnız kagıt ustte ise geri aldık tekrar ileri ittigimize göre zaten aynı şey olmayacak mı?

Kolay gelsin

hocam örneğin kağıt üst izasında ise kağıdı geri çekiyor kendine belli izaya getirdikten sonra yazmaya başlıyor

hocam ben bir yerde böyle bir kod gördüm var
Dosya : Textfile;
begin
AssignFile(Dosya, 'LPT1');
ReWrite(Dosya);
WriteLn(Dosya, #27#106#49); // ESC+"j"+"1"
CloseFile(Dosya);
end;

Yazdığınız kod delphi kodudur excelde çalışmaz.. Siz bana etiketinizin marka ve model numarasını söylermisiniz

Geri