Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Baskı önizlemedeki sayfa sayınızı yazdırmadan önce kontrol ediniz. Yazdırdığınız metnin her ne kadar 1 sayfa olduğunu biliyor iseniz de, bazen bu sayfa sayısı 3-5 sayfa artıyor. Mutlaka bazı karakterler sayfa sayınızı arttırıyordur. Kontrol ediniz.
Öncelikle eliniz deki Etiketin ölçüsünü tespit ediniz..."10mmx46mm ebadında sürekli etiket formu" gibi.. Arkasında önünde bi yerde yazar bu..
Bunu tespit ettikten sonra ilgili ölçeklere uygun kagıt ortamı elinizde yoksa sırasıyla aşagıda yazdıgımı yapınız.
Başlat
Ayarlar
Yazıcılar
Düzenle
Sayfa Özellikleri veya (Sunucu özellikleri )
Açılan pencerede
Yeni Form İşaretleyiniz
Form Adına ETIKET yazınız
Aşagıda Elinizdeki etikete ait ölçü degerlerini giriniz..
Yükseklik 15CM Genişlik 20cm vs diyerek...
Tamam diyerek kaydediniz..
Sonra Excel inizde yazdırma seçeneginie geldiginizde orada Kağıt özelliklerinde eklediginiz ETIKET adlı boyutu göreceksiniz seçin ve yolunuza devam edin..Muhtemelen sayfa atlatması yapmayacaktır. Oldu ki yaparsa birkaç cm kaydırıyor vs ise artık onuda milimetrik ayara girerek (Yazıcılardaki form ayarlarında) oradan ayarlayacaksınız.
Ama size önerim bunu Excelden yazdırmaktansa Word de etiket yazdırma bölümü var sizin elinizdeki ürünün Numarasını Etiket yazdırmadan bulup yazdırabilirsiniz kolaylıkla
Panasonic kullanıyorsunuz sanırım, bu işlem icin setup ayarları var yazıcılarda...(windows üzerinde degil makine üzerinde) bu islem icin Panasonic genel merkezi arayınız ücretsiz yardım veriyorlar bildigim kadarıyla.. Kagıt bir ileri bi geri yaptırtan ayarı onlardan ögrenebilirsiniz..
Yalnız kagıt ustte ise geri aldık tekrar ileri ittigimize göre zaten aynı şey olmayacak mı?
hocam ben bir yerde böyle bir kod gördüm var
Dosya : Textfile;
begin
AssignFile(Dosya, 'LPT1');
ReWrite(Dosya);
WriteLn(Dosya, #27#106#49); // ESC+"j"+"1"
CloseFile(Dosya);
end;
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.