- Excel Vers. ve Dili
- Office 2003
Forumda @leumruk'un diğer arkadaşlara yardım ettiği konulardan elde ettiğim kodlarla kendi yapmak istediğim çalışmayı düzenledim. Ancak nedenini bilmediğim bir şekilde hata almaktayım. Hata, object required. Kodlar aşağıdaki gibi.
Yapmak istediğim, excelden açılan bir userform ile ekrana gelen alanları doldurup Kaydet butonuna bastığımda, excel dosyam ile aynı klasörde bulunan sablon.doc isimli word dosyası açılacak ve yerimi olarak kaydettiğim yerlere, userforma girdiğim bilgiler aktarılacak. Ama şu anlık olmuyor.
Yukarıdaki koda geldiğinde hata alıyorum.
Sanırım sıkıntı "ActiveDocument" nesnesinde.
Yapmak istediğim, excelden açılan bir userform ile ekrana gelen alanları doldurup Kaydet butonuna bastığımda, excel dosyam ile aynı klasörde bulunan sablon.doc isimli word dosyası açılacak ve yerimi olarak kaydettiğim yerlere, userforma girdiğim bilgiler aktarılacak. Ama şu anlık olmuyor.
Kod:
ActiveDocument.Bookmarks(y_imi(x)).Range.Select
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
y_imi = Array("sayi_no", "adi_soyadi", "tarih", "olay", "durumu")
Deg = Array(sayi_no.Value, adi_soyadi.Value, tarih.Value, olay.Value, durumu.Value)
yol = ThisWorkbook.Path
Set wd = CreateObject("word.Application")
wd.Visible = True
wd.Application.Documents.Open yol & "\" & "sablon.doc" 'sablon dosyasını açan komut
For x = 0 To 4
ActiveDocument.Bookmarks(y_imi(x)).Range.Select
Selection = Deg(x)
ActiveDocument.Bookmarks.Add Range:=Selection.Range, Name:=y_imi(x)
Next
Set WDDoc = wd.ActiveDocument
WDDoc.SaveAs yol & "\" & "yazdır" & ".doc" 'sablon dosyasını yazdır olarak kaydetmeye yareyen satır
End Sub
Ekli dosyalar
-
16 KB Görüntüleme: 87