Excel Tarihe Göre Hücre Biçimlendirme(Baya bi makale okudum çözüm bulamadım)

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-09-2025
Öncelikle herkese merhaba,
konu yanlış yere açılmış veya daha önce açılmışsa afola. Çünkü aradığım cevabı bulamadım. Soruma gelince;

Bir hücreye tarih giriceğiz. Girilen tarihten itabaren 355 gün sonrası içi kırmızı,
Girilen tarihten itibaren 335-355 gün arası sarı renk alarak beni uyarmasını istiyorum. Kendim yaptım ancak sürekli güncel tarihi baz alarak biçimlendirdi. Hücreye girilecek tarihe göre biçimlendirme yaptıramadım(Geçmiş tarihli olanlarda çalışmadı ancak güncel tarihli olanlarda işe yaradı, bana geçmiş tarihte de çalışması gerekecek)

Şimdiden Teşekkürler

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
(güncel tarihe göre fark hesaplar)
A1 hücresinde tarih yazıyorsa,
A1 hücresine yeni koşullu biçimlendirme ekleyin ve "biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan" seçeneğini tıklayın.
aşağıdaki formülü yazın ve biçimlendirme ayarlarından KIRMIZI rengi seçin.
=(BUGÜN()-$A$1>=355)

aynı mantıkla aynı hücreye yeni kural ekleyin ve aşağıdaki kodu kullanın, renk TURUNCU seçin.
=VE(BUGÜN()-$A$1<355;BUGÜN()-$A$1>335)

Eğer geçmiş iki tarih arasındaki gün sayılarına göre biçimlendirme isterseniz BUGÜN fonksiyonu yerine b1 hücresine yazacağınız tarih verisini biçimlendirme formülü olarak kullanabilirsiniz.
=($B$1-$A$1>=355)

=VE($B$B1-$A$1<355;$B$1-$A$1>335)

Dikkat etmeniz gereken nokta tarih hesaplamalarında BÜYÜK tarihten, küçük olan tarihi çıkarmanız gerekir. B1 hücresindeki tarih, A1 den büyük olmak zorunda.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-09-2025
cevap için teşekkürler ancak olmadı. Yapmaya çalıştığım şey çalışanların bazı evrak tarihlerini excele girip, bunların takibini sağlamak. Evrakların giriş tarihinden(ki bu hücreye giriş yaptığım tarih) 1 yıldan sonra yenilenmesi gerek. Bu nedenle son 1 ay kalası sarı renk ile uyarı vermesini, son bir haftaya girdikten sonrası için ise kırmızıya dönmesini istiyorum. Böylece tarihi girdikten sonra otomatik olarak beni uyaracak. Aksi türde takibi imkansızlaşıyor veri çok olduğu için.

Sizin verdiğiniz kodlar ile deneğince olmadı. Ama yine de teşekkür ederim. Çözümümüz var ise de beklerim.