Merhaba arkadaşlar bir hava yolu şirketinin çağrı merkezinde çalışmaktayım. Bazı biletlere çağrı merkezinden müdahale yapılamıyor, bu durumda bizde yolcularımızın mağdur olmaması için özel bir süre tanımlayıp satış ofisinden veyahutsa uçuş yapacağı gün hava alanından ödeme veya değişiklik yapabilmesi için yönlendiriyoruz onları.
Yolcularımızı yönlendirirken kalkış yapacağı şehrin saatine göre opsiyon süresi vermemiz gerekiyor.
Şöyle ki;
Parkur: GRU-İST (Sao Paulo-İstanbul)
Kalkış saati: 12:00 (Sao Paulo saati ile)
Uçuş Tarihi: 02 Aralık 2014
Bugünün tarihi: 01 Aralık 2014
20:20 - Anlık Sao Paulo saati
00:20 - Anlık İstanbul saati
Saat farkı: 4
Opsiyon verilecek süre 14:00 olmalıdır.
Peki neden?
Sisteme saati girdiğinizde sistem o saati Türkiye saati olarak görüyor ve ona göre hesaplıyor. Zaten bütün olay bu sebepten ötürü başlıyor.
Uçak Sao Paulo saati ile uçak 12:00 da kalkacaksa 4 saat önde olduğumuz için Türkiye saati ile 16:00'da kalkacak demektir.
Şimdi biz saati 14:00 olarak girersek sisteme, sao paolu saati ile 10:00 olarak girmiş sayılırız opsiyon süresini, yani 12:00'dan 2 saat önceye. Çünkü sao paulo 4 saat geride bizden.
Biraz karışık ama mantık basit aslında, umarım anlatabilmişimdir
Günlük olarak arkadaşlar yoğunluğa bağlı olarak kişi başı 80 ila 120 arasında çağrı almaktayız. Ve çağrıların %70'i bilet değişikliği. Bizi en çok zorlayan unsur sürekli olarak yerel saatleri kontrol etmek zorunda kalmamız, yolcularımız hatta 1 dk beklese onlara 10 dakika gibi geldiği için çok fazla problem yaşıyoruz.
Excel'de şöyle birşey yapmak istiyorum;
Ben şunu istiyorum sadece; hücre B1'e GRU (Sao Paulo) yazıldığında, hücre B2'e kalkış saati olarak 12:00 yazıldığında, B3'de opsiyon verilecek süreyi 14:00 diye otomatik versin.
Teşekkür ederim.
Yolcularımızı yönlendirirken kalkış yapacağı şehrin saatine göre opsiyon süresi vermemiz gerekiyor.
Şöyle ki;
Parkur: GRU-İST (Sao Paulo-İstanbul)
Kalkış saati: 12:00 (Sao Paulo saati ile)
Uçuş Tarihi: 02 Aralık 2014
Bugünün tarihi: 01 Aralık 2014
20:20 - Anlık Sao Paulo saati
00:20 - Anlık İstanbul saati
Saat farkı: 4
Opsiyon verilecek süre 14:00 olmalıdır.
Peki neden?
Sisteme saati girdiğinizde sistem o saati Türkiye saati olarak görüyor ve ona göre hesaplıyor. Zaten bütün olay bu sebepten ötürü başlıyor.
Uçak Sao Paulo saati ile uçak 12:00 da kalkacaksa 4 saat önde olduğumuz için Türkiye saati ile 16:00'da kalkacak demektir.
Şimdi biz saati 14:00 olarak girersek sisteme, sao paolu saati ile 10:00 olarak girmiş sayılırız opsiyon süresini, yani 12:00'dan 2 saat önceye. Çünkü sao paulo 4 saat geride bizden.
Biraz karışık ama mantık basit aslında, umarım anlatabilmişimdir
Günlük olarak arkadaşlar yoğunluğa bağlı olarak kişi başı 80 ila 120 arasında çağrı almaktayız. Ve çağrıların %70'i bilet değişikliği. Bizi en çok zorlayan unsur sürekli olarak yerel saatleri kontrol etmek zorunda kalmamız, yolcularımız hatta 1 dk beklese onlara 10 dakika gibi geldiği için çok fazla problem yaşıyoruz.
Excel'de şöyle birşey yapmak istiyorum;
Ben şunu istiyorum sadece; hücre B1'e GRU (Sao Paulo) yazıldığında, hücre B2'e kalkış saati olarak 12:00 yazıldığında, B3'de opsiyon verilecek süreyi 14:00 diye otomatik versin.
Teşekkür ederim.
Son düzenleme: