• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Öğrenmeye Nasıl Başlamalı

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 - türkçe
günaydın arkadaşlar

ortalama bir türk kadar excel bilen birisi olarak, excel öğrenmeye adım adım nasıl ve nereden başlamalı ?

kitap, vidyo vs hangi yol izlenmeli ?

hergün boş zamanımın bir kısmını excel öğrenmeye ayırıp bir süre sonra excel e daha fazla hakim olmak istiyorum. excel e daha fazla hakim olupta ne yapacağım derseniz, işyerimde kullanmak için bunu yapmak istiyorum.

teşekkür ederim, saygılarımla

Günaydın Sezgin Bey,

Ortalama bir Türk kadar Excel bilen birisi olarak size şunu önerebilirim; Excel'i öğrenmenin en iyi yolu; uzman bir eğitimciden Birebir/Özel Excel Eğitimi almanızdır.

VBA (Makro) öğrenmek istemiyorsanız, Temel ve İleri seviye Excel öğrenmek istiyorsanız bence kitap seçeneğini hiç düşünmeyin.
Eğitim videoları size bu yolda çok daha hızlı ilerlemenize yardımcı olacaktır.

Eğitim Videoları için size iki tavsiyem olacak.

• Excel.Web.TR'nin Altın Üyelik sistemi mevcut. Siz de Altın Üye olarak Video Dershane bölümünden eğitim videolarını izleyebilirsiniz.

[*]YouTube'daki Excel Eğitim Videolarına da göz atabilirsiniz.

Saygılar

. . .

http://vidoport.com/egitim-setleri/

Vidoları başarılı.

Forumu takip edin. Bildiğiniz sorularını yanıtlamaya çalışın. Bu size pratiklik yaptırır.
Diğer çözümleride gördükçe ufkunuzu açar alternatifler sağlar.

. . .

Merhabalar,

İlk önce Excel'in hayatınızdaki yerini belirlemelisiniz.Kendi adıma formüller ile istediğimi yapabiliyorum, herkez gibi bende makrolarda daha ileri gitmek istiyorum ama düşünmedende edemiyorum. bu işten para kazanmıyorsanız çok uç noktalara gitmek ? Makrolara harcayacağım vakti kendime daha fazla yarayacak olan Arapça'yı öğrenmeye harcamak istiyorum.

Murat Bey'in dediği gibi Formüller konusunda kitap almayınız. Açıklamalarınıza göre okadarı biliyorsunuz.Fazlasını bulamazsınız.

Sayın M.Temel KORKMAZ bir kitap çıkartacaktı ben aramıştım bir zamanlar evini taşıdığı için kendisi projesini bir süreliğine askıya almıştı arayıp sorabilirsiniz.Hatırladığım kadarıyla 700 sayfalık bir kitap olacağını söylemişti.

Formüller konusunda ilerlemek istiyorsanız bana göre makrolara göre ilerlemek çok daha zordur.

Kısacası Excel'de ilerlemek istiyorsanız kendinizden çok vakit ayırmanız gerekiyor.Bu vaktiniz yoksa boşuna uğraşmayınız, Excel bisiklet binmeğe benzemiyor belli bir süre uzak kaldınız mı bildiğinizi unutursunuz.

Bana göre en önemlisi ilk başlarda kendiniz için bir ARŞİV oluşturmayın. Belli bir seviyeye geldikten sonra arşiv oluşturmaya başlayınız. İnsanı tembelliğe aşırı derecede itiyor.

Son düzenleme:
Merhabalar,

İlk önce Excel'in hayatınızdaki yerini belirlemelisiniz.Kendi adıma formüller ile istediğimi yapabiliyorum, herkez gibi bende makrolarda daha ileri gitmek istiyorum ama düşünmedende edemiyorum. bu işten para kazanmıyorsanız çok uç noktalara gitmek ? Makrolara harcayacağım vakti kendime daha fazla yarayacak olan Arapça'yı öğrenmeye harcamak istiyorum.

Murat Bey'in dediği gibi Formüller konusunda kitap almayınız. Açıklamalarınıza göre okadarı biliyorsunuz.Fazlasını bulamazsınız.

Sayın M.Temek KORKMAZ bir kitabı çıkartacaktı ben aramıştım bir zamanlar evini taşıdığı için kendisi projesini bir süreliğine askıya almıştı arayıp sorabilirsiniz.Hatırladığım kadarıyla 700 sayfalık bir kitap olacağını söylemişti.

Formüller konusunda ilerlemek istiyorsanız bana göre makrolara göre ilerlemek çok daha zordur.

Kısacası Excel'de ilerlemek istiyorsanız kendinizden çok vakit ayırmanız gerekiyor.Bu vaktiniz yoksa boşuna uğraşmayınız, Excel bisiklet binmeğe benzemiyor belli bir süre uzak kaldınız mı bildiğinizi unutursunuz.

Bana göre en önemlisi ilk başlarda kendiniz için bir ARŞİV oluşturmayın. Belli bir seviyeye geldikten sonra arşiv oluşturmaya başlayınız. İnsanı tembelliğe aşırı derecede itiyor.

bisikletçi veya bisiklete binen bir birey olarak teşekkür ederim. diğer cevap veren arkadaşlara da teşekkürler.

şimdi şöyle, iş yerinde veya evde günlük ortalama 45 dk - 1 saat excel için ayırabilirim. hedefim iyice hakim olup çalıştığım şirkette diğer birimlerde görev almak. bunun da bana ünvan veya maddi getirisi illaki olacaktır. ayrıca maddi hiçbirşey getirmese bile excele tam hakim olduğumda şu an ki boş zamanımı kıymetlendirmiş olacağım.

buradaki temel meselem nasıl başlayayım, kitap iyi gibi ama hangi kitap alınmalı tavsiye etme imkanınız var mı ? program yazmayacağım ama hakim olmak istiyorum excele. hakim olmak kelimesini artık siz bilenler yorumlayın.

teşekkürler, saygılar.

bisikletçi veya bisiklete binen bir birey olarak teşekkür ederim. diğer cevap veren arkadaşlara da teşekkürler.

şimdi şöyle, iş yerinde veya evde günlük ortalama 45 dk - 1 saat excel için ayırabilirim. hedefim iyice hakim olup çalıştığım şirkette diğer birimlerde görev almak. bunun da bana ünvan veya maddi getirisi illaki olacaktır. ayrıca maddi hiçbirşey getirmese bile excele tam hakim olduğumda şu an ki boş zamanımı kıymetlendirmiş olacağım.

buradaki temel meselem nasıl başlayayım, kitap iyi gibi ama hangi kitap alınmalı tavsiye etme imkanınız var mı ? program yazmayacağım ama hakim olmak istiyorum excele. hakim olmak kelimesini artık siz bilenler yorumlayın.

teşekkürler, saygılar.

Merhaba,

Formüllerle başlamak gerekir. Formül yazmanın mantığını çözdükten sonra makro'ya geçilebilir. Formülde uzmanlaşmak makro'da uzmanlaşmaktan daha zordur.

Excel bir dil gibidir ve devamlı onu konuşmak gerekir. Uzun zaman pratik yapmazsanız,biraz ara verdiğinizde bildiklerinizi unutabilirsiniz.

Kitap işine hiç girmeyin boşa yer kaplar. İmkanınız varsa özel eğitim alın eğer yoksa en basitten başlayarak devamlı forumda olun ve kendinize bir arşiv oluşturun.

İlerlemek için kendinize iş yerinde kullanabileceğiniz projeler belirleyin ve onları bitirmeye uğraşın.

Ben Bilge Adam, Eğitim Bilişim Hizmetleri, Akiza Eğitim, LC Waikiki gibi firmalarda İleri Excel Eğitimi vermekteyim. Dilerseniz özel ders için yazabilirsiniz.

1. Excel'de ne yapmak istediğinizi belirleyerek,
2. Vaktinizden, günde 45 dk. veya 1 saatin çok daha fazlasını ayırarak.

Merhaba;
Bir alternatifte benden olsun. youtube'de arama yaparken bulmuştum.
Link adı aşağıdadır. Burda hem seyret hem görerek yap.

Burdada özel ders veriliyor sayfaya girince görürsünüz.

https://www.youtube.com/user/netrug/feed

Son düzenleme:
Merhaba,
İşinizde kullanabileceğiniz küçük yada büyük projeler düşünün. Bunların birini bitirip diğerine başlayın. Kolay ya da zor, önemli değil. Altın üye olun, videoları izleyin, dersleri izleyin. Bir proje bitince hemen yenisine başlayın. Bu sürekli canlı kalmanızı ve düşünmenizi sağlar. Yapamadığınız zaman soru sorun, öyle ya da böyle arkadaşlar cevap verirler. Takip etmek muhakeme kaabiliyetinizi arttırır.
Kolay gelsin, başarılar diliyorum

Zaman + Araştırma + Uygulama + Sabır = Başarı

Bunlar olmadan kitap da fayda etmez, videolar da, özel ders de...

cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler. vidyo ile öğrenme benim için uygun değil. işimden dolayı evde veya işyerinde hergün 45 dk - 1 saat kesintisiz vidyoya konsantre olmam zor.

başlangıç için kitap veya kurs bana daha uygun. bir temel atıp üstüne vidyo yahut forumda soru cevap şeklinde ilerlesem diye düşünüyorum.

Geri