Excel ile SMS gönderilebilir mi?

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Excel ile SMS göndermek mümkün mü? Bu alanda özel yazılımlar mevcut ve ücretli.
GSM operatörüm aylik 1000 SMS veriyor. Ben bu SMS'leri Excel ile gönderebilir miyim? Bu konuda fikri olan paylaşırsa sevinirim.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Gördüğüm kadarıyla bu işi yapan (yabancı) web siteleri var ve ücretli üyelik gerektiriyor.

Yani; sizin o web sitesine göndereceğiniz mesajı, onlar sizin yerinize SMS gönderecektir. Burada Excel'i sadece söz konusu aracı web sitesine sizin SMS mesajınızın içeriğini göndermekte bir ara yüz olarak kullanabilirsiniz. Tabii bu işlerin, sizin GSM operatörünüz ve/veya GSM operatörünüzün size sağladığı aylık SMS miktarı veya telefonunuzun marka/modeli ile ilgisi yok. Hatta, telefonunuz olmasa bile bu aracı web sitesiyle istediğiniz kişiye SMS gönderebilirsiniz.

Yurt dışında bu işleri yapan web siteleri var, Türkiye'de var mı bilmiyorum. Yabancı bir site bulup, onlardan üyelik satın alarak da yapılabilir belki ama adamların bizim buradaki GSM operatörleriyle anlaşması yoksa, bu iş ya hiç olmaz ya da, çok pahalı bir SMS göndermiş olursunuz.

Google'a "send sms excel vba" yazıp, çıkan sonuçlara göz gezdirin isterseniz ....

Bu arada, GSM operatörünüzün web sitesini de inceleyin bence..... belki bu hizmeti veriyordur.

Bir de; kullandığınız telefonun eğer bir yazılımı varsa; PC'den SMS yollayabiliyorsunuz. Örneğin Samsung'un varmış .... Ama, SMS'e Excle'den veri alır mı almaz mı bilemiyorum.

https://www.samsung.com/uk/support/side-sync/

.

Son düzenleme:

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Haluk Bey, cevabınız için teşekkür ederim. Bu konuda araştırma yaptım. Dediğim gibi ücretli hepsi. SMS paketi satın alın diyor. GSM operatörüm web üzerinden 10 SMS veriyor. Acaba telefonu bilgisayara bağlasak excelden bu şekil mesaj atılabilir mi? Excel telefona komut verebilir mi?

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Muhammet Bey;

Telefonunun HTML tabanlı bir ara yüzü varsa, Excel ile bu ara yüze ulaşılıp bir şeyler yapılabilir belki ..... Yoksa, pek sanmıyorum.

Sonuçta; Excel ve telefonun birbiriyle konuşabilmesi (yani haberleşebilmesi) gerekir, başka türlü olmaz.

.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
İdris Beyin önerdiği link tam da bahsettiğim sitelerden biri işte ....

.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Hüseyin bey'in firması sms veriyor sanırım.Birde vb yazılımı veriyor diye hatırlıyorum.
Bu vb yi vba ' ya çevirebilirseniz sms atabilirsiniz.Tabii bu sms lerde ücretli.
Kendisi ile konuşursanız daha net bilgiler alabilirsiniz.:cool:

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Başka bir link ...

http://www.smskutusu.com/

Eğer telefonunuzun basettiğim gibi bir yazılımı yoksa, kısacası; ilave SMS parası vermeden bu iş olmuyor......

.