DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub KOD()
Dim rng As Range, cht As ChartObject, say As Double, obj As Object
Const strPath As String = "C:\Resim\"
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "I").End(3).Row
Set obj = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder(strPath)
say = obj.Files.Count + 1
Set rng = Range(Cells(i, "I"), Cells(i, "J"))
rng.CopyPicture xlScreen, xlPicture
Set cht = ActiveSheet.ChartObjects.Add(0, 0, rng.Width + 0, rng.Height + 0)
cht.Border.LineStyle = 0
cht.Chart.Paste
cht.Chart.Export strPath & "" & say & ".jpg"
cht.Delete
ExitProc:
Next i
Set obj = Nothing: Set rng = Nothing: Set cht = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Sub KOD()
Dim rng As Range, cht As ChartObject, say As Double, obj As Object
Const strPath As String = "C:\Resim\"
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "I").End(3).Row[COLOR="Blue"] Step 2[/COLOR]
Set obj = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder(strPath)
say = obj.Files.Count + 1
Set rng = Range(Cells(i, "I"), Cells(i [COLOR="Blue"]+ 1[/COLOR], "J"))
rng.CopyPicture xlScreen, xlPicture
Set cht = ActiveSheet.ChartObjects.Add(0, 0, rng.Width + 0, rng.Height + 0)
cht.Border.LineStyle = 0
cht.Chart.Paste
cht.Chart.Export strPath & "" & say & ".jpg"
cht.Delete
ExitProc:
Next i
Set obj = Nothing: Set rng = Nothing: Set cht = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
. . .Nasıl olucak tam anlamadım. Yani mesela jpg resim ile (üretim-işlem sembolü) alttaki numara mesela 8B tek bir resim olarak kaydolucak. Copy + paste --> paint ile manuel olarak yapıyorum ama bunu bir programa çevirmemiz gerekiyor. Bunu o hücrelerin durumunda dolayı nasıl yapabileceğimi çözemedim.
Windowsun sürümünden kaynaklı bir sorun yaşadım ama değiştirmeyi başardım formatıgörsel video
yukarıdaki linkdeki dosyayı indirin uzantısını .xls olarak değiştirin ve seçilen hücreyi veya nesneyi komut düğmesine basınca masa üstünde Resimler klasörüne kayıt yapıyor
not:
dosyanın adı (resim2.avi) bu dosyanın adını (resim2.xls) olarak değiştirmelisiniz
Range("I12:J13").Select
Selection.Copy
ActiveWindow.ScrollColumn = 2
ActiveWindow.ScrollColumn = 3
ActiveWindow.ScrollColumn = 4
ActiveWindow.ScrollColumn = 5
ActiveWindow.ScrollColumn = 6
ActiveWindow.ScrollColumn = 7
ActiveWindow.ScrollColumn = 8
ActiveWindow.ScrollColumn = 9
ActiveWindow.ScrollColumn = 10
ActiveWindow.ScrollColumn = 11
ActiveWindow.ScrollColumn = 12
ActiveWindow.ScrollColumn = 13
ActiveWindow.ScrollColumn = 14
ActiveWindow.ScrollColumn = 15
ActiveWindow.ScrollColumn = 16
ActiveWindow.ScrollColumn = 17
ActiveWindow.ScrollColumn = 18
Range("AH14").Select
ActiveSheet.Paste
Sheets("SERİ1").Select
Ben sizin mesajınızdan bir şey anlamadım.Windowsun sürümünden kaynaklı bir sorun yaşadım ama değiştirmeyi başardım formatı
Programa dönecek olursak :
Kod:Range("I12:J13").Select Selection.Copy ActiveWindow.ScrollColumn = 2 ActiveWindow.ScrollColumn = 3 ActiveWindow.ScrollColumn = 4 ActiveWindow.ScrollColumn = 5 ActiveWindow.ScrollColumn = 6 ActiveWindow.ScrollColumn = 7 ActiveWindow.ScrollColumn = 8 ActiveWindow.ScrollColumn = 9 ActiveWindow.ScrollColumn = 10 ActiveWindow.ScrollColumn = 11 ActiveWindow.ScrollColumn = 12 ActiveWindow.ScrollColumn = 13 ActiveWindow.ScrollColumn = 14 ActiveWindow.ScrollColumn = 15 ActiveWindow.ScrollColumn = 16 ActiveWindow.ScrollColumn = 17 ActiveWindow.ScrollColumn = 18 Range("AH14").Select ActiveSheet.Paste Sheets("SERİ1").Select
Module den bu codeları elde ettim. Bunlar hücre kopyalama kodları. Bunu jpeg dosya kaydetme codelarıyla birleştirebilirsek sorunu halletmiş oluruz.
Birden fazla hücrede görünme olayına gelince: bu sadece bir göz yanılmasıymış Hücre geniştelince diğer hücrelerin üzerine kayıyor ve bitişik görünüyormuş. İlk defa karşılaştım böyle bi durumla ve range olarak nasıl göstereceğimi bilemedim.
Yukarıda verdiğim örnek kopyalama kodu. Ben bunun algoritmasını yaparak, söz konusu hücrelerdeki resimleri "kopyala, jpeg olarak kaydet" işlemlerini yapmaya çalışıyorum.Ben sizin mesajınızdan bir şey anlamadım.
yukarıdaki linkdeki dosyayı indirdiğinizde gerekli açıklamalarımı yaparak dosyayı açtığınızda (resimlerin hepsini kayıt et) komut düğmesine tıkladığınızda masa üstüne Resimler klasörü içine resimleri kayıt yapıyor bu işlemler işinizi görmüyormu ?
Gelelim yukarıdaki mesajınızdaki kod ("I12:J13") aralığını ("AH14") hücresine yapıştırıyor. Buradan ne elde etmek istediniz.
Profilinizde Excel 07 yazıyor bu ne anlama geliyor excelin böyle bir sürümümü var.
Hücre veya resim kopyalama veya resimleri hücrelere yerleştirme işlemleri veya buna benzer işlemlerin makro kodu ile yaplmasını istiyorsanız hücreleri birleştirme işlemlerinden sakınınız.
iyi çalışmalar.