Excel Fiyat Hesaplama Formu yapmak

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
merhaba arkadaşlar. Makro konusuna yeni başlangıç yapıyorum. Fakat ingilizcem iyi olmasına rağmen hangi kodu hangi işlem için kullanacağımı bilmiyorum. Benim çeşitli ürün gruplarını girdiğimde o ürünlerin fiyatlarını getirip toplamını verecek bir Userform oluşturmam gerekiyor.

Ben excelde hesapla butonuna tıkladığımda bir pencere açılsın ve
Mesela AAAA tavana
GGGG tabana
DÜZ cins
SARI renk
DAR çıta verilerini seçtiğimde bana odanın toplam tadilat masrafını çıkarsın istiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
öncelikle zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Fakat benim ihtiyacım olan şey. Bir userform oluşturup o pencerede bir botunda ürün cinsini, diğer bir butonda aksesuarını, diğerinde çerçevesini seçeceğim ve hesapla butonuna bastığımda bana verileri toplayıp getirsin istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir :)

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
makrolama bilmiyorum ancak bunu yapabilmek için öncelikle şu bilgilere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum:

Ürün grupları nerde?
Grup birim Fiyatları nerde?
Grupların birimi nedir (m² mi, litre mi, metre tül mü vs)? (Hatta diyelim ki alan hesabı olacaksa birimimiz m² mi olacak dm² mi vs)
Hesaplama nasıl yapılacak (neyle ne çarpılıp, neyle toplanacak, üzerine başka ne eklenecek -kdv, kâr payı vs)?

Bence öncelikle siz bu sorulara cevap veren bir örnek dosya hazırlayın ve hesaplamanın nasıl yapılacağını gösterin, userforma dönüştürme işi ondan sonra daha kolay olur.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
ben şablonu ekte ekledim. her biri fiyatın oluşması için gerekli.
mesela;
paket--10mm açık renk
çıta ---cam içi profili koyu renk
model--- karaman koyu renk
aksesuar-- pratik bant ı seçiyim ve fiyatı hesaplasın bana.

Emeği geçen ve geçemeyen herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bir de fiyat hesaplama formu hazırlayın. Kullanılacak ürün/birim fiyat/miktar/tutar şeklinde. Bu formdan bir tane örnek doldurun ki maliyet hesabını nasıl yapacağımızı bilelim, ondan sonra formülasyon yapmaya çalışırız. Bunları yaparken şunu unutmayın: Bu konuda biz hiçbir şey bilmiyoruz, sizin aklınızdakiler bizim aklımızda yok, tamamen dışardan kişiler olarak sadece formülleri kurmaya çalışacağız. Yani "siz böyle yaptınız ama kapının hesaplaması ayrıca şu şekilde olacaktı" şeklinde sonradan açık nokta kalmasın.