excel dosyasını (.exe) uygulama yapmak

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-01-2024
merhaba

Access veritabanım var. Excel, userformlar üzerinden veritabanına yeni eklemeler, değişiklikler yapıyorum. Dosyalar ortak alanda olduğu için, excel dosyasını "paylaşılır dosya" yapınca makrolar kayboluyor. Diğer türlüde excel dosyası birinde açık olunca "salt okunur" gözüküyor. Esasında işlemler Access üzerinde yapıldığı için excelin salt okunur olması bir şey ifade etmiyor, lakin bunu kullanıcılara anlatamıyorum

İşin açıkçası ben excel dosyamı, (.exe) tarzında uygulama yapmak istiyorum. Birkaç örnek inceledim, örneklerin içinde tlb dosyası, ocx. uzantılı active x denetim dosyası, bat. uzantılı Windows toplu iş dosyası, sonrada uygulamanın açılıdığı .exe dosyası mevcut. Bu dosyalar nasıl oluşturulur, başka bir uygulama ile mi yapılır. Bilgisi olan varmıdır ?

Araştırmalarım sonucunda "XL to EXE" diye bir program dosyası buldum, burada yapmaya çalıştım, lakin sürekli error veriyor. Yardımcı olursanız memnun olurum, başka alternatif çözümlere de açığım

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
10 yıla yakın bir zaman olmuştur. Uygulama tarzı bir açılış örneği eklemiştim.
Çalışma mantığı da, bir VBScript dosyası ile, çalışma anında komponentlerin yüklenmesi üzerineydi.
Biraz araştırın, işinize yarar belki.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
30-01-2024
Zeki Bey
Sizin kullanıcı adına ait ; forumda yaklaşık 14 sayfa ve 200 adet mesaj var. Hepsinin içeriğine bakamasam da, başlıklarına göz attım ama maalesef bulamadım, paylaştığınız içeriğin konu başlığını hatırlıyormusunuz, anahtar kelime ile aratayım

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Sayın vivident,

Excel dosyanızı eklenti olarak kaydedin.Daha sonra ortak klasörde konumlandırın ve kullanıcıların bilgisayarına yükleyin. Bu sayede ortak excel dosyası kullanmak zorunda kalmazsınız. Eklenti üzerinde değişiklik yaptığınızda ortak klasördeki eklentiyi değiştirdiğinizde tüm kullanıcılar güncel dosya işe çalışmış olurlar.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
30-01-2024
Sayın kuvari

Ortak alanda olan, ana dosyamı excel eklentisi olarak kayıt ettim. Yani ortak alanda hem ana dosya, hem eklenti var. Ana dosya ortak alanda kalacak mı ? veya ana dosya ile işimiz yok mu artık ? Ayrıca eklenti dosyasını açtığımda içi boş. yani hücreler, resim, logo hiçbirşey görünmüyor. Şu nedenle soruyorum, ana excel dosyası açıldığında bir buton yardımı ile userform açtırıyordum, eklentide buton göremiyorum

Diğer bir sorum her kullanıcı, eklenti dosyanın kısayolunu mu alacak, anlayamadım, kullanıcıların pc'lerine yükleyin derken ?

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Eklenti olarak kaydettiğinizde normal excel dosyası gibi sayfaları göremezsiniz. Ana dosya ile artık hiçbir işimiz yok.
Kendi bilgisayarınıza'da eklentiyi yüklemeniz gerekir. Eklentiyi belgelerimde tutun siz kendi bilgisayarınıza onu yükleyin. Ortak alandakini ise kullanıcılara yükleyin. Bu sayede siz güncelleme yaptığınızda belgerimdeki dosyayı ortak'a kaydettiğinizde tüm kullanıcılarda güncelleme yapılmış olacak. Eklentiyi kurduktan sonra excel'de Hızlı Erişim Araç Çubuğunu Özelleştir'den makrolar'a gelin , eklentinin içinde olan makrolar listelenecektir. Buradan kodu çalıştıran makroyu kısayol olarak ekleyin.

Sizin kayıt şablonunuz userform'mu yoksa excel sayfası mı?

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
30-01-2024
benim kayıt şablonum userform
sizin dediğiniz hızlı erişim araç çubuğunu özelleştir'den makroyu ekleme olayını yaptım. o eklediğim kısayol tüm excel dosyalarına atandı. herhangi bir excelden ana dosyaya ulaşabiliyorum :)

Peki yükleyin dediğinizden kastınız ; örneğin herhangi bir kullanıcının PC'sinden ortak alandaki dosyayı açıp hızlı erişim araç çubuğunu özelleştir'den kodu çalıştıran makroyu kısayol olarak atama işlemi olduğunu düşünüyorum. Doğru mu anlamışım

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aslında tam olarak öyle değil. Ana dosya dediğiniz excel ile artık hiçbir alakanız yok. Onun üzerinde bir güncelleme yaptığınızda artık eklenti etkilenmez. Artık her şeyi kodun içinde yapmalısınız. Kurduğunuz eklenti ile kodlar excel'in varsayılanı oldu. Siz kendi eklentinizi ortak klasöre eklemeyin. İlerde güncelleme yapacağınızda kendi belgelerimdeki dosya üzerinde çalışır daha sonra işiniz bitince ortak klasöre eklentiyi kopyalarsınız. Bu sayede toplu olarak tüm kullanıcılar güncellemeyi almış olur.