excel den xml dosya oluştururken hata veriyor.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL XP TÜRKÇE
Arkadaşlar bir xml dosyasını excel ile açıp verileri girdikten sonra yine xml olarak kaydetmek istiyorum. Farklı xml dosyalarını bu şekilde düzenleyip yine xml dosyası olarak kaydediyorum. (programa veri aktarımı )

Ama bir xml dosyasını düzenledikten sonra aşağıdaki hatayı verdi.

Neden xml verisi veremediğini excel aşağıdaki gibi bir bilgi vererek açıklıyor.

Xml şablonu eşleşmelerinde problem yok. Eşleşmeyi kaldırıp tekrar eşleştirme yaptım. Ama nafile.

Webdeki araştırmalarımda boşa çıktı. Programın hatasız bir şekilde veri aldığı xml dosyasını açıp hiç veri girmeden xml 'e dönüştürmek istedim yine aynı hatayı verdi. Problem nedir çözemedim.

İlla excel olacak diye birşey yok tabi farklı editörlerde aradım ama grid gösterimlerde, bulduğum editörler tüm bloğu tek satırda gösteremiyor. Ama excel'de görebiliyorum.

3-4 gündür saç baş yoldurdu bu , bana bir yardımcı olasanız. Sanırım excel belli kurallar dahilinde xml dosyası oluşturuyor. Programın xml şablonunu excel sevmemiş olabilir.

Üstadlar yardımlarınızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
2002 ve 2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-11-2019
office 2010 da aynı engelle boğuşuyorum. :kafa: muhtemelen cell içindeki değerler excel in istediği gibi değil. bi tane örnek olsa, bulsam...

sgk da toplu işten çıkış, xml ile yapılmaya başlanmış diye bi angaryadan kurtuldum diye seviniyorken sitede çıkış makrolu excel dosyası koymamışlar. sgk işleminde tablo sanırım üç katlı hiyerarşi içeriyor.

dışa çıkar/aktar deyince "xml eşlemeleri verilebilir değil" diyor error.

değerlerin bi kısmı böyle :

hiyerarşik yapı nasıl aktarılıyor excelden xml'e?
başka bi hata yapıyorum muhtemelen... nedir?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2002 ve 2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-11-2019
resimler çıkmıyo google drive dan almıştım oysa. sorun syntax sorunuymuş. bi yerlerde sanırım bir adet - vardı. onu sildim düzeldi. nevarki sgk daha sistemi tam başlatmamış. xml i gönderdim satırda olmayan bi gün sayısı üretti. sal