• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 64 bit macro problemleri

Bahsi geçen kodları kullanmadım hiç.
Niçin kullanılması gerektiği konusunda bilgim yok.
Ben şunu merak ediyorum: Excel 2007, 32 bit sürümünde bir projem var. Office kurulumunda standart gelen nesneler dışında sadece web browser nesnesi ekledim ve kullandım. Bahsi geçen kodları da kullanmadım. Bu durumda bu projem 2007 ve üstü sürümlerde sorunsuz çalışır mı onu merak ediyorum çünkü Excel 2007 yüklü başka bir bilgisayarda denediğimde missing hatası verdi. Bu konuyu araştırmanın nedeni bu. Arkadaşların yardımıyla kod yazma, uyarlama ve makro kaydetmeyi biraz öğrendim ve proje bitti, kullanıcılara setup dosyası olarak sunmayı planlıyorum ama bahsettiğim missing hatası beni tereddütte bıraktı. Açıkçası bu konuda ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Missing hatası var olmayan bir nesneye ulaşılmak istendiğinde çıkar.Korhan bey bir üst mesajda yazdı.Listview veya calender veya dtpicker kullandığınızda çıkar.Listview yerine listbox ve calender yada dtpicker yerine forumda calender yerine hazırlanmış userformlar var.Onları kullanırsanız sorun yaşamazsınız.

Compile Error diye bir hata veriyordu. Araştırdım, başında missing yazan referansları kaldırınca düzeldi. Setup olarak sunacağım için böylesi hatalar program için daha baştan kullanışsız izlenimi yaratır diye düşünüyorum.

Takvim nesnesi kullanmadım.
Dtpicker ekledim ama kullanmadım. Ekstradan sadece webbrowser ekleyip kullandım.

Dtpicker dosyasını silersem sorun düzelir mi?

İşte bir kez MISSING oluşunca elle düzeltmeniz gerekiyor. Düzelttikten sonra setup hazırlarsanız karşı taraf aynı versiyonu kullanıyorsa büyük ihtimalle sorun yaşamayacaktır.

Aynı versiyon değilse yine sorun yaşayabilir mi peki? Excel 2016 64 bit kullanan bir kullanıcı da sorunsuz kullanabilir mi yani?

Excel 2007 32 bit sürümünde hazırlandıysa, sadece bu sürümü kullananlar mı kullanabilecek?

Korhan beyin sözünü ettiği 32 bit kontolleri (listview, datagrid... vs) denetimleri kullanırsanız, ki bu kontroller 32 bit olması nedeniyle 64 bit Excel ile açılamazlar.

Bunun dışında DTPicker nesnesini saymazsak API deklarasyonu dışında bir uyumsuzluk yoktur. (VBA için)

.

Geri