Etopla Formülündeki sıkıntı.!

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Arkadaşlar merhaba.

B:C arasındaki alandaki rakamlarını toplamasını istiyorum fakat sadece B:B arasındaki rakamları topluyor. Nedeni nedir ve nasıl sorunu çözebiliriz.

Saygılarımla.

* örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Bu şekilde deneyin.
Kod:
=ETOPLA(A:A;H3;B:B)+ETOPLA(A:A;H3;C:C)

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Arkadaşlar merhaba.

B:C arasındaki alandaki rakamlarını toplamasını istiyorum fakat sadece B:B arasındaki rakamları topluyor. Nedeni nedir ve nasıl sorunu çözebiliriz.

Saygılarımla.

* örnek dosya ektedir.
.

Kod:
=SUMPRODUCT((A3:A13=H3)*(B3:B13+C3:C13))
=TOPLA.ÇARPIM((A3:A13=H3)*(B3:B13+C3:C13))
Dizi formülü:

Kod:
=SUM(IF(A3:A13=H3;B3:C13))
=TOPLA(EĞER(A3:A13=H3;B3:C13))
Dizi formülleri, formül, Formül Çubuğunda iken (veya formül hücresini seçip. F2 tuşuna basıldıktan sonra) CTRL, SHIFT tuşları basılı tutularak, ENTER ile girilir. Formül { } ayraçlar arasına alınır. { } ayraçları klavyeden girilirse, formül çalışmaz.

Formül, yukarıda belirtildiği şekilde girilmezse #VALUE! - #DEĞER! hatası verir.

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Bu şekilde deneyin.
Kod:
=ETOPLA(A:A;H3;B:B)+ETOPLA(A:A;H3;C:C)
hocam bende böyle yaptım lakin merak ettiğim;

ETOPLA(A:A;H3;B:B+C:C) bu tarz kolay bir yol varmıdır? bu formül çalışmıyor ama daha mantıksal birşey birde B:C arasında sadece B satırını toplaması. Aslında bu formül talep ettiğim sorguya göre yetersiz belki benim bilmediğim bir şey vardır diye. Sormak istedim.

Teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
.

Kod:
=SUMPRODUCT((A3:A13=H3)*(B3:B13+C3:C13))
=TOPLA.ÇARPIM((A3:A13=H3)*(B3:B13+C3:C13))
Dizi formülü:

Kod:
=SUM(IF(A3:A13=H3;B3:C13))
=TOPLA(EĞER(A3:A13=H3;B3:C13))
Dizi formülleri, formül, Formül Çubuğunda iken (veya formül hücresini seçip. F2 tuşuna basıldıktan sonra) CTRL, SHIFT tuşları basılı tutularak, ENTER ile girilir. Formül { } ayraçlar arasına alınır. { } ayraçları klavyeden girilirse, formül çalışmaz.

Formül, yukarıda belirtildiği şekilde girilmezse #VALUE! - #DEĞER! hatası verir.

.

Teşekkür ederim. Sanırım B:C gibi arası toplam iki sorgu ile yapılıyor. Zaten kolay yolu olsa siz üstadlarımız çoktan cevap verirdi.

Saygılarımla.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
hocam bende böyle yaptım lakin merak ettiğim;

ETOPLA(A:A;H3;B:B+C:C) bu tarz kolay bir yol varmıdır? bu formül çalışmıyor ama daha mantıksal birşey birde B:C arasında sadece B satırını toplaması. Aslında bu formül talep ettiğim sorguya göre yetersiz belki benim bilmediğim bir şey vardır diye. Sormak istedim.

Teşekkür ederim.

Saygılarımla.
Etopla formülü, bu şekilde kurgulandığı için istediğiniz olmuyor. Excel yardımı içinden konunun detayını öğrenebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Etopla formülü, bu şekilde kurgulandığı için istediğiniz olmuyor. Excel yardımı içinden konunun detayını öğrenebilirsiniz.
Anladım üstad.. Şunu söylemek isterim ki. Sizler olmasanız halim perişanmış. Hakkınızı helal edin. Çok şey öğrendim excel forum sayesinde.