Error in loading DLL hatası

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe
İçinde açılır takvim nesnesi ve tarih işlevleri ile ilgili kodlar bulunan userform bir bilgisayarda sorunsuz olarak açılmakta ve çalışmaktadır. Fakat başka bir bilgisayarda çalıştırmak istediğim zaman "Error in loading DLL hatası vermektedir" Ayrıca userfom_initialize olayında
Kod:
format([B][COLOR="Red"]Date[/COLOR][/B], "dd/mm/yyyy")
satırında "Date" seçili durumda hata işaretlemektedir.
Yüklenmediği hata olarak verilen DLL ve tarih kodunda "Date" kodunu tanımayı engelleyen bu configürasyon sorunu başına daha önce gelen arakadaşların çözümlerini paylaşmaları için önceden teşekkürler, saygılar.
Not: İşletim sistemi: win8.1 64 bit, Office 2007

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Özellikle Ofis 2007 ve 64bit sistemlerde harici nesnelerin kullanımında sorunlar yaşanmaktadır.
32bit ve Ofis 2007 üzeri (Ofis 2010 - Ofis 2013) bir ofis kurmanızda fayda var.

Date fonksiyonuna gelecek olursak; öncelikle Referanslarda MISSING ile başlayan referanslarınız varsa onların seçimlerini iptal edin.
Sonrasında Date kısmını VBA.Date yazıp deneyin. Hatta format kısmını da VBA.Format yaparsanız hata almayacağınızı tahmin ediyorum.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Özellikle Ofis 2007 ve 64bit sistemlerde harici nesnelerin kullanımında sorunlar yaşanmaktadır.
32bit ve Ofis 2007 üzeri (Ofis 2010 - Ofis 2013) bir ofis kurmanızda fayda var.

Date fonksiyonuna gelecek olursak; öncelikle Referanslarda MISSING ile başlayan referanslarınız varsa onların seçimlerini iptal edin.
Sonrasında Date kısmını VBA.Date yazıp deneyin. Hatta format kısmını da VBA.Format yaparsanız hata almayacağınızı tahmin ediyorum.
Murat Hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Şimdi de VBA Penceresinde UserForm u tasarım modunda gösteremiyorum 1.mesajımda yazdığım hatayı veriyor arka arkaya. Bir kaç kez o hatayı verince tasarım modunda Userform görüntüleniyor ama kod penceresi kodları vermiyor. Ayrıca Tools menüsü altında ki References seçeneği pasif durumda.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İçinde açılır takvim nesnesi (Calendar) olmayan diğer dosyaların Userformları sorunsuz çalışıyor.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Bu sorunun oluşmasına etken olabilecek ne yapmış olabilirsiniz öncelikle ona bakmanız gerek.
Daha önce yoktu da yeni mi ortaya çıktı ? :dusun:
Windows'u ve/veya Ofis programını yeniden mi kurdunuz ?

Şu iki DLL dosyasına bir bakar mısınız, olması gerektiği yerde var mı ?
C:\Program Files\Common Files\system\ado\Msado15.dll
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\MSO.DLL

Varsa önce UnRegister edip sonra tekrar Register edip deneyiniz.

• UnRegister için başlat/çalıştır'a;
regsvr32 /u C:\Program Files\Common Files\system\ado\Msado15.dll
regsvr32 /u C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\MSO.DLL

• Register için başlat/çalıştır'a;
regsvr32 C:\Program Files\Common Files\system\ado\Msado15.dll
regsvr32 C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\MSO.DLL

Bunlar çözüm olmazsa; şimdilik yapabileceklerim bu kadar.

İlk mesajımda söylediğim gibi; Özellikle Ofis 2007 ve 64bit sistemlerde harici nesnelerin kullanımında sorunlar yaşanmaktadır. 32bit ve Ofis 2007 üzeri (Ofis 2010 - Ofis 2013) bir ofis kurmanızda fayda var.

İyi akşamlar.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
İçinde açılır takvim nesnesi (Calendar) olmayan diğer dosyaların Userformları sorunsuz çalışıyor.
Emin olmamakla beraber 64bit bilgisayarda DTPicker nesnesi kullanılamıyor diye biliyorum. Yine de MSCOMCT2.OCX ve MSCOMCTL.OCX dosyalarını UnRegister edip tekrar Register edip deneyebilirsiniz.

Ayrıca DTPicker yerine sitede hazırlanan takvim örneklerini de kullanabilirsiniz.

Örnek olarak bir tane ekleyeyim.

Ekli dosyalar

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
win 8.1 64bit + xl2013 32bit ile sorun yok. :)

64bit ofis ile sorun çıkar mı bilemiyorum.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bu sorunun oluşmasına etken olabilecek ne yapmış olabilirsiniz öncelikle ona bakmanız gerek.
Daha önce yoktu da yeni mi ortaya çıktı ? :dusun:

Şu iki DLL dosyasına bir bakar mısınız, olması gerektiği yerde var mı ?
C:\Program Files\Common Files\system\ado\Msado15.dll
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\MSO.DLL

Varsa önce UnRegister edip sonra tekrar Register edip deneyiniz.

• UnRegister için başlat/çalıştır'a;
regsvr32 /u C:\Program Files\Common Files\system\ado\Msado15.dll
regsvr32 /u C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\MSO.DLL

• Register için başlat/çalıştır'a;
regsvr32 C:\Program Files\Common Files\system\ado\Msado15.dll
regsvr32 C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\MSO.DLL

Bunlar çözüm olmazsa; şimdilik yapabileceklerim bu kadar.

İyi akşamlar.
Murat Bey msado.15.dll yazdığınız klasörde mevcut durumda. Ancak Microsoft Shared Klasöründe 3 tane OFFİCE Klasörü var. Bunlar: OFFICE11, OFFICE12 ve OFFICE15 Klasörleri. OFFICE14 Klasörü mevcut değil. Bilgisayara dosyayı ilk yüklediğimde direk kod penceresini açtı ve ilk mesajımda ki hatayı verdi, bir daha asla kod penceresini açmadı. Hiç bir işleme yapmadım, Office silip yeniden yüklemedim. Ama belki çözüm olur diye düşünüyorum.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Emin olmamakla beraber 64bit bilgisayarda DTPicker nesnesi kullanılamıyor diye biliyorum. Yine de MSCOMCT2.OCX ve MSCOMCTL.OCX dosyalarını UnRegister edip tekrar Register edip deneyebilirsiniz.

Ayrıca DTPicker yerine sitede hazırlanan takvim örneklerini de kullanabilirsiniz.

Örnek olarak bir tane ekleyeyim.
Halit Beyin takvim çalışmasını inceledim. Sayfa üzerinde kullanmak için sorun yok. Bu çalışma bir UserForm üzerine yerleştirilen textboxa tıklayınca açılıp seçim yapınca kapanacak şekilde uyarlanırsa Calendar nesnesinden daha avantajlı ve kullanışlı olur. Yardımcı olursanız çalışmamı bu yönde değiştirmek isterim.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Userform için, hucre yerine textbox adını yazdığınızda Userformda da calisacaktir. Textbox secildiginde takvim Userformunu actirip seçilen tarihi de textboxa yazdırırsiniz..

Isterseniz Halit Bey'in konularinda takvim yazip aratin, ilgili dosyaya ulasacaksinizdir.

Ilaveten Class Module uygulamalarinda da takvim çalışması olmasi gerek, o basliga da bakabilirsiniz.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Userform için, hucre yerine textbox adını yazdığınızda Userformda da calisacaktir. Textbox secildiginde takvim Userformunu actirip seçilen tarihi de textboxa yazdırırsiniz..

Isterseniz Halit Bey'in konularinda takvim yazip aratin, ilgili dosyaya ulasacaksinizdir.

Ilaveten Class Module uygulamalarinda da takvim çalışması olmasi gerek, o basliga da bakabilirsiniz.
Halit Bey takvim çalışmasını bir userform üzerine yerleştirmiş. Bir Userform üzerinde ikinci bir userformu popup penceresi gibi açmak mümkün mü, yada bunun için ne gibi özellikler işaretlemek lazım, olay orada soru işaretine dönüşüyor. Tavsiyelerinizi dikkate alarak araştıracağım.
Bu arada dün sorduğunuz
Daha önce yoktu da yeni mi ortaya çıktı ?
sorunun cevabını buldum. Hata mesajı çıkınca VBA Penceresinde ki reset butonuna basmayı akıl edememişim. Bu yüzden References seçeneği pasif kalıyormuş. Bunu anladıktan sonra References penceresini görüntülemeyi başardım. Bu pencerede yapacağım değişiklikleri rastgele yapmaktansa size işaretli olanları yazayım. Kalsın dediklerinizi bırakacağım, diğerlerini kaldıracağım.
Visual Basic For Applications
Microsoft Excel 12.0 Object Library
OLE Automation
Microsoft Office 12.0 Object Library
Microsoft Forms 2.0 Object Library
MİSSİNG: Microsoft Windows Common Controls 6.0 (SP6)
Microsoft ActiveX Data Objects 6.1 Library
Microsoft ActiveX Data Objects Recordset 6.0 Library
Microsoft Calendar Control 2007

Paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler..

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Halit Bey takvim çalışmasını bir userform üzerine yerleştirmiş. Bir Userform üzerinde ikinci bir userformu popup penceresi gibi açmak mümkün mü, yada bunun için ne gibi özellikler işaretlemek lazım, olay orada soru işaretine dönüşüyor. Tavsiyelerinizi dikkate alarak araştıracağım.
Şöyle yapın; Tüm UserForm'ların Properties penceresindeki ShowModal özelliklerini False yapın ve yeni oluşturduğunuz UserForm üzerine bir buton ekleyerek Takvim UserForm'unu çağırın.

Bu şekilde;
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Takvim.Show 0
End Sub
Not: Properties'ten ShowModal özelliğini False yaptıktan sonra buradaki sıfıra gerek yok (Takvim.Show 0) ama siz yine de yazın.

Bu arada dün sorduğunuz
sorunun cevabını buldum. Hata mesajı çıkınca VBA Penceresinde ki reset butonuna basmayı akıl edememişim. Bu yüzden References seçeneği pasif kalıyormuş. Bunu anladıktan sonra References penceresini görüntülemeyi başardım. Bu pencerede yapacağım değişiklikleri rastgele yapmaktansa size işaretli olanları yazayım. Kalsın dediklerinizi bırakacağım, diğerlerini kaldıracağım.
OLE Automation

Başında MISSING yazılı olan referansların seçimini her zaman iptal edin.
ADO ile bir işiniz yoksa ActiveX Data Objects yazılı referanslarının seçimini de iptal edin.
Calendar ile de bir işiniz kalmadı sanırım, onu da iptal edebilirsiniz.

Bendeki klasik seçili referans listesi resimdeki gibidir...

Hoşça kalın !

Ekli dosyalar

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Şöyle yapın; Tüm UserForm'ların Properties penceresindeki ShowModal özelliklerini False yapın ve yeni oluşturduğunuz UserForm üzerine bir buton ekleyerek Takvim UserForm'unu çağırın.

Bu şekilde;
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Takvim.Show 0
End Sub
Not: Properties'ten ShowModal özelliğini False yaptıktan sonra buradaki sıfıra gerek yok (Takvim.Show 0) ama siz yine de yazın.

Başında MISSING yazılı olan referansların seçimini her zaman iptal edin.
ADO ile bir işiniz yoksa ActiveX Data Objects yazılı referanslarının seçimini de iptal edin.
Calendar ile de bir işiniz kalmadı sanırım, onu da iptal edebilirsiniz.

Bendeki klasik seçili referans listesi resimdeki gibidir...

Hoşça kalın !
Beyninize ve paylaşımcı yüreğinize sağlık. Çok teşekkür ederim Murat Bey.

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
03.12.2025
Can't perform requested operation

Bu arada dün sorduğunuz
OLE Automation

Arkadaşlar merhaba,

Uzun bir süredir üzerinde çalıştığım programım takvim nesnesini koyup sonrasında DTPicker i deneyince "Error in loading DLL" hatası vermeye başladı. Aslına bakarsanız DTPicker nesnesini de sayfaya yerleştirmemişti. Yukarıda alıntısını yaptığım References lar aynen bende de var ve MISSING yazan kısmı kaldırınca bile bu DLL hatasını vererek yeniden işaretli hale geliyor. Hiçbir şekilde kod ekranını göremiyorum. Tüm Userformlar'ın ShowModal özelliğini de False yaptım. Hatta excel sayfasından VBA sayfasına geçerken bile bu DLL hatası geliyor birkaç kez.

3 gündür sorunu bulmaya çalışıyorum ama bir türlü bulamadım. Sayın OSMA nın dediği gibi userform üzerine bir buton koyarak calendar1 nesnesini çekmek istedim ama yine başarısız oldum. Ben bunu nasıl çözebilirim

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
03.12.2025
Sanırım yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı. Kodlarımı kurtarabilseydim en azından userformu yeniden tasarlayabilirdim. Bu konuda bir önerisi olan var ise ve paylaşan olursa çok sevinirim.