• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En büyük değeri kaç kez almış

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle sitede ve nette arama yaptım. Buna benzer soru sormuş gibiyim. Ama açtığım konularda da bulamadım.
Dosyada tablo var. Tablodaki değerlere bakarak bir kişinin kaç kez maksimum değeri aldığını bulmak istiyorum. İkinci olarak da bu maksimum değeri kaç kez sadece o almış.
Örneğin 1. Sınavda bir tek ben 100 aldım.
2. Sınavda ben ve bir başkası veya başkaları 100 aldı.

Bu durumda 1. sorunun cevabı 2, 2. sorunun cevabı 1 olmalı.

* Yardımcı sütun kullanılmayacak.

Ekli dosyalar

Merhaba
Aşağıdaki formülleri dener misiniz?
Yalnız yardımcı sütununuzuda kullandım.(AF6:AF20)

=TOPLA.ÇARPIM(--((B6:B20)=($AE$6:$AE$20)))

=TOPLA.ÇARPIM(((B6:B20)=(B6:B20))*(AF6:AF20=1)*(--((B6:B20)=MAK(B6:B20))))

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ama ben yardımcı sütun kullanmak istemiyorum.

Merhaba,

Düzeltme : Soruyu yanlış yorumlamışım.

Mahir Bey, cevabınız için teşekkür ederim. İstediğim sonuç bu değil.

Muhammet bey merhaba,

Sorunuzu daha küçük bir örnekle tekrar açıklayabilir misiniz? Yada manuel olarak birkaç sonuç daha yazın. Yapılabilir birşey ama tam olarak anlamadım.

Merhabalar,
1. sorunuzu anladığım kadarıyla deneyiniz.
  • A1:A4 Aralığına isimler,
  • B1:B4 Aralığına sayılar,
  • Aranacak isim Jilly,
olacak şekilde düzenleyiniz.
Kod:
=MAK(EĞERSAY(B1:B4;B1:B4)*(A1:A4="Jilly"))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHIFT +ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
2. sorunuzu anlayamadım.

Satırda maksimum değeri bulması gerekiyor.

Bir sınıfta 30 öğrenci var ve 20 sınav yapıldı.

1. Soru: Ben bu 20 sınavdan kaç tanesinde en yüksek notu aldım.
2. Soru: Ben bu 20 sınavdan kaç tanesinde sadece en yüksek notu ben aldım.

Muhammet bey merhaba,

Formülün daha rahat anlaşılması için bazı değişkenleri elimle manuel belirledim. Dinamik haline getirmek isterseniz yine yardımcı olabilirim.

B3 hücresine

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(B6:B20>=ALTTOPLAM(4;KAYDIR(C6;SATIR(1:15)-1;;;27))))

B4 hücresine,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(B6:B20>ALTTOPLAM(4;KAYDIR(C6;SATIR(1:15)-1;;;27))))

Son düzenleme:
Sn kuvari,
Cevabınız için teşekkür ederim. Veri sayısı belli olduğu için bu formüller yeterli. Eğer zor değilse dinamik alan formülünü paylaşabilirsiniz.

Merhaba,

Dinamik alan olarak aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(B6:B20>=ALTTOPLAM(4;KAYDIR(C6;SATIR(DOLAYLI("1:"&BAĞ_DEĞ_SAY(B6:B20)))-1;;;BAĞ_DEĞ_SAY(C6:AC6)))))

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(B6:B20>ALTTOPLAM(4;KAYDIR(C6;SATIR(DOLAYLI("1:"&BAĞ_DEĞ_SAY(B6:B20)))-1;;;BAĞ_DEĞ_SAY(C6:AC6)))))

Merhaba,

Dinamik alan olarak aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(B6:B20>=ALTTOPLAM(4;KAYDIR(C6;SATIR(DOLAYLI("1:"&BAĞ_DEĞ_SAY(B6:B20)))-1;;;BAĞ_DEĞ_SAY(C6:AC6)))))

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(B6:B20>ALTTOPLAM(4;KAYDIR(C6;SATIR(DOLAYLI("1:"&BAĞ_DEĞ_SAY(B6:B20)))-1;;;BAĞ_DEĞ_SAY(C6:AC6)))))

Tebrik ediyorum Sayın kuvari, güzel formül olmuş.

Formül maksimum değeri bir kez alanlar için yanlış hesaplama yapıyor. Acaba $ işaretleri yanlış yere mı koydum veya konulması gereken yerlere konmadı mı?

Kırmızı hücreler maksimum değerin sadece bir kişi, sarı renkli hücreler maksimum değerin bir den fazla alındığını ifade ediyor.

Ekli dosyalar

Formül maksimum değeri bir kez alanlar için yanlış hesaplama yapıyor. Acaba $ işaretleri yanlış yere mı koydum veya konulması gereken yerlere konmadı mı?

Kırmızı hücreler maksimum değerin sadece bir kişi, sarı renkli hücreler maksimum değerin bir den fazla alındığını ifade ediyor.

Muhammet bey bilgisayarım işyerinde kaldı, yarın sabah bakabilirim.Formül en soldan bakarak sağdaki degerlere göre çalışıyordu.Bütün sutunlara uygulayacaksanız,tekrar düzenlemek gerekir.

Merhaba,

B3 hücresine,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(B6:B20>=ALTTOPLAM(4;KAYDIR($B$6;SATIR(DOLAYLI("1:"&BAĞ_DEĞ_SAY(B6:B20)))-1;;;BAĞ_DEĞ_SAY($B$6:$AC$6)))))

B4 hücresine, dizi formülüdür.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(EĞER(--(B6:B20=ALTTOPLAM(4;KAYDIR($B$6;SATIR(DOLAYLI("1:"&BAĞ_DEĞ_SAY(B6:B20)))-1;;;BAĞ_DEĞ_SAY($B$6:$AC$6))))=1;EĞER(EĞERSAY(KAYDIR($B$6;SATIR(DOLAYLI("1:"&BAĞ_DEĞ_SAY(B6:B20)))-1;;;BAĞ_DEĞ_SAY($B$6:$AC$6));B6:B20)>1;0;1))))

Çok teşekkür ederim Sn. kuvari.
Sorun çözüldü, formül şimdi doğru hesaplıyor.

Geri