• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğerli formülde koşul sağlanamazsa hücre boş kalsın diyorum yanlış çıkıyor

Arkadaşlar excellde hazırladığım tabloda eğeri kullanarak formul yazdım.fakat bazı hücrelerde koşul sağlanmıyorsa hücre boş kalsın diye yazdığım :"" çalışmıyor.yanlış ifadesi çıkıyor.ekte çalışmayı gönderiyorum.acaba nerde hata yapıyorum.

Ekli dosyalar

formülün olduğu yere neyi hangi sorgulama ile getirmek istiyorsun. farklı bir çözüm bulabiliriz

EĞER(ZNCR!A4=MED.MÜN!A11 koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!D4<=MED.MÜN!$B$8;ZNCR!E4>=MED.MÜN!$B$8)koşul yok ;EĞER(VE(ZNCR!L4="MEDİNE" ;ZNCR!J4; "");formulü bitirmişsiniz EĞER(ZNCR!A4=MED.MÜN!A11koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!E4=MED.MÜN!$B$8;ZNCR!F4>MED.MÜN!$B$8)koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!M4="MEDİNE");ZNCR!J4;"")tek koşul ve yazmışsınız))))

Formulünüzde ciddi hatalar var. hatalı olan yerleri ayırdım. Kimnde şartlr gerçekleşirse koşulu yazmamışsınız. Kiminde tüm koşulları yazıp tekrar EĞEr yazmışsınız. İsterseniz ne yapmak istediğinizi yazın formulü yazıp yolllayayam

EĞER(ZNCR!A4=MED.MÜN!A11 koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!D4<=MED.MÜN!$B$8;ZNCR!E4>=MED.MÜN!$B$8)koşul yok ;EĞER(VE(ZNCR!L4="MEDİNE" ;ZNCR!J4; "");formulü bitirmişsiniz EĞER(ZNCR!A4=MED.MÜN!A11koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!E4=MED.MÜN!$B$8;ZNCR!F4>MED.MÜN!$B$8)koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!M4="MEDİNE");ZNCR!J4;"")tek koşul ve yazmışsınız))))

Formulünüzde ciddi hatalar var. hatalı olan yerleri ayırdım. Kimnde şartlr gerçekleşirse koşulu yazmamışsınız. Kiminde tüm koşulları yazıp tekrar EĞEr yazmışsınız. İsterseniz ne yapmak istediğinizi yazın formulü yazıp yolllayayam

hemen yazıyorum.kendi bilgisayarımı açayım.ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Ekte ki excell dosyasında istediğimi ve örnek olarak yapılmış çalışmayı gönderiyorum.eğer yardımcı olursanız çok makbule geçecek.şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Dosyanız dan doğru anladım sa dosyanız ektedir.

Soykan

Ekli dosyalar

Soykan kardeşim eline sağlık.harika olmuş.istediğim tam manasıyla buydu.teşekkür ederim.

Geri