Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eğerli formülde koşul sağlanamazsa hücre boş kalsın diyorum yanlış çıkıyor
Arkadaşlar excellde hazırladığım tabloda eğeri kullanarak formul yazdım.fakat bazı hücrelerde koşul sağlanmıyorsa hücre boş kalsın diye yazdığım :"" çalışmıyor.yanlış ifadesi çıkıyor.ekte çalışmayı gönderiyorum.acaba nerde hata yapıyorum.
EĞER(ZNCR!A4=MED.MÜN!A11 koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!D4<=MED.MÜN!$B$8;ZNCR!E4>=MED.MÜN!$B$8)koşul yok ;EĞER(VE(ZNCR!L4="MEDİNE" ;ZNCR!J4; "");formulü bitirmişsiniz EĞER(ZNCR!A4=MED.MÜN!A11koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!E4=MED.MÜN!$B$8;ZNCR!F4>MED.MÜN!$B$8)koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!M4="MEDİNE");ZNCR!J4;"")tek koşul ve yazmışsınız))))
Formulünüzde ciddi hatalar var. hatalı olan yerleri ayırdım. Kimnde şartlr gerçekleşirse koşulu yazmamışsınız. Kiminde tüm koşulları yazıp tekrar EĞEr yazmışsınız. İsterseniz ne yapmak istediğinizi yazın formulü yazıp yolllayayam
EĞER(ZNCR!A4=MED.MÜN!A11 koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!D4<=MED.MÜN!$B$8;ZNCR!E4>=MED.MÜN!$B$8)koşul yok ;EĞER(VE(ZNCR!L4="MEDİNE" ;ZNCR!J4; "");formulü bitirmişsiniz EĞER(ZNCR!A4=MED.MÜN!A11koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!E4=MED.MÜN!$B$8;ZNCR!F4>MED.MÜN!$B$8)koşul yok;EĞER(VE(ZNCR!M4="MEDİNE");ZNCR!J4;"")tek koşul ve yazmışsınız))))
Formulünüzde ciddi hatalar var. hatalı olan yerleri ayırdım. Kimnde şartlr gerçekleşirse koşulu yazmamışsınız. Kiminde tüm koşulları yazıp tekrar EĞEr yazmışsınız. İsterseniz ne yapmak istediğinizi yazın formulü yazıp yolllayayam
Ekte ki excell dosyasında istediğimi ve örnek olarak yapılmış çalışmayı gönderiyorum.eğer yardımcı olursanız çok makbule geçecek.şimdiden teşekkür ederim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.