- Excel Vers. ve Dili
-
excel 2003 - Türkçe
excel 2007 - Türkçe
excel 2010 - Türkçe
Arkadaşlar,
İş yerinde görev yapan gündüz personellerinin haftalık çalışma saati toplam 40 saattir. 5*8=40 saat
Yine, iş yerinde vardiyalı olarak çalışan personellerin vardiya sistemide 12 saattir. 12*4=48 veya 12*3= 36 saat olarak değişmektedir.
Vardiyalı personeller için örnek;
Pazartesi 08.00- 20.00 Vardiya
Salı 20.00 -08.00 Vardiya
Çarşamba Nöbet İstirahati
Perşembe Nöbet İstirahati
Cuma 08.00- 20.00 Vardiya
Cumartesi 20.00 -08.00 Vardiya
Pazar Nöbet İstirahati
olarak görev yapmaktadırlar,
hafta içi görev yapan gündüz personeller haftada 40 saat, vardiya nöbeti tutanlar kimi hafta 48 saat kimi haftada 36 saat görev yapmaktadırlar.
Ben, formülde şöyle yapmak istiyorum;
V= Vardiya Nöbeti
S= Senelik İzin
M= Mazeret İzni
E= Eğitim İzni
R= Refakat İzni
İ= İdari İzin olarak adlandırdım
A1, B1, C1, D1, F1, G1, H1 hücreleri bir haftayı temsil ediyor
A1 hücresinde V
B1 hücresinde V
C1 hücresinde İ
D1 hücresinde M
F1 hücresinde V
G1 hücresinde V
H1 hücresinde İstirahatli hücrede herhangi bir harf yok
=EĞERSAY(C1:C7;"V")*12-40 gibi birşey yaptım ama diğerlerini ekleyemedim, ekledim ama formül bir türlü doğru olmadı.
mesela; C1:C7 arasındaki V leri say 12 (saat) ile çarp eğer 40 (saat) dan küçük ise hücreye 0 yaz yok büyük ise aradaki farkı yaz yani
bir haftada 4 gün nöbete gelmiş olan bir personel için
4*12=48 saat normal bir haftalık mesai 40 saat aradaki fark 8 saat
40'dan küçük ise 0 40'dan büyük ise 8 yazmasını istiyorum,
fakat ne hikmetse bir türlü başaramadım.
Hatta personel bir veya iki veya üç hafta izinde bulunuyor o zaman hücrelere s harfi eğitimdeyse e harfi, raporluysa r harfide geliyor o zamanda o vermesini istiyorum.
Hatta bazende yukarıdaki gibi karışık harfler hücrelere yerleştiriliyor o zamanda eğer v harfi çarpanı küçük ise 0 büyük ise aradaki farkın çıkmasını istiyorum ama bir türlü başaramadım.
Bu konuda yardım ve desteklerinizi bekliyorum.
Çünkü acil bunu çözmem lazım, personellerin izinleri yani fazla izin ve mesai günleri bekliyor
Herkese teşekkürler
İş yerinde görev yapan gündüz personellerinin haftalık çalışma saati toplam 40 saattir. 5*8=40 saat
Yine, iş yerinde vardiyalı olarak çalışan personellerin vardiya sistemide 12 saattir. 12*4=48 veya 12*3= 36 saat olarak değişmektedir.
Vardiyalı personeller için örnek;
Pazartesi 08.00- 20.00 Vardiya
Salı 20.00 -08.00 Vardiya
Çarşamba Nöbet İstirahati
Perşembe Nöbet İstirahati
Cuma 08.00- 20.00 Vardiya
Cumartesi 20.00 -08.00 Vardiya
Pazar Nöbet İstirahati
olarak görev yapmaktadırlar,
hafta içi görev yapan gündüz personeller haftada 40 saat, vardiya nöbeti tutanlar kimi hafta 48 saat kimi haftada 36 saat görev yapmaktadırlar.
Ben, formülde şöyle yapmak istiyorum;
V= Vardiya Nöbeti
S= Senelik İzin
M= Mazeret İzni
E= Eğitim İzni
R= Refakat İzni
İ= İdari İzin olarak adlandırdım
A1, B1, C1, D1, F1, G1, H1 hücreleri bir haftayı temsil ediyor
A1 hücresinde V
B1 hücresinde V
C1 hücresinde İ
D1 hücresinde M
F1 hücresinde V
G1 hücresinde V
H1 hücresinde İstirahatli hücrede herhangi bir harf yok
=EĞERSAY(C1:C7;"V")*12-40 gibi birşey yaptım ama diğerlerini ekleyemedim, ekledim ama formül bir türlü doğru olmadı.
mesela; C1:C7 arasındaki V leri say 12 (saat) ile çarp eğer 40 (saat) dan küçük ise hücreye 0 yaz yok büyük ise aradaki farkı yaz yani
bir haftada 4 gün nöbete gelmiş olan bir personel için
4*12=48 saat normal bir haftalık mesai 40 saat aradaki fark 8 saat
40'dan küçük ise 0 40'dan büyük ise 8 yazmasını istiyorum,
fakat ne hikmetse bir türlü başaramadım.
Hatta personel bir veya iki veya üç hafta izinde bulunuyor o zaman hücrelere s harfi eğitimdeyse e harfi, raporluysa r harfide geliyor o zamanda o vermesini istiyorum.
Hatta bazende yukarıdaki gibi karışık harfler hücrelere yerleştiriliyor o zamanda eğer v harfi çarpanı küçük ise 0 büyük ise aradaki farkın çıkmasını istiyorum ama bir türlü başaramadım.
Bu konuda yardım ve desteklerinizi bekliyorum.
Çünkü acil bunu çözmem lazım, personellerin izinleri yani fazla izin ve mesai günleri bekliyor
Herkese teşekkürler