Eğer veya yada fonksiyonlarının içinden çıkamadım

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - Türkçe

excel 2007 - Türkçe

excel 2010 - Türkçe
Arkadaşlar,

İş yerinde görev yapan gündüz personellerinin haftalık çalışma saati toplam 40 saattir. 5*8=40 saat

Yine, iş yerinde vardiyalı olarak çalışan personellerin vardiya sistemide 12 saattir. 12*4=48 veya 12*3= 36 saat olarak değişmektedir.

Vardiyalı personeller için örnek;

Pazartesi 08.00- 20.00 Vardiya

Salı 20.00 -08.00 Vardiya

Çarşamba Nöbet İstirahati

Perşembe Nöbet İstirahati

Cuma 08.00- 20.00 Vardiya

Cumartesi 20.00 -08.00 Vardiya

Pazar Nöbet İstirahati

olarak görev yapmaktadırlar,

hafta içi görev yapan gündüz personeller haftada 40 saat, vardiya nöbeti tutanlar kimi hafta 48 saat kimi haftada 36 saat görev yapmaktadırlar.

Ben, formülde şöyle yapmak istiyorum;

V= Vardiya Nöbeti
S= Senelik İzin
M= Mazeret İzni
E= Eğitim İzni
R= Refakat İzni
İ= İdari İzin olarak adlandırdım

A1, B1, C1, D1, F1, G1, H1 hücreleri bir haftayı temsil ediyor

A1 hücresinde V
B1 hücresinde V
C1 hücresinde İ
D1 hücresinde M
F1 hücresinde V
G1 hücresinde V
H1 hücresinde İstirahatli hücrede herhangi bir harf yok

=EĞERSAY(C1:C7;"V")*12-40 gibi birşey yaptım ama diğerlerini ekleyemedim, ekledim ama formül bir türlü doğru olmadı.

mesela; C1:C7 arasındaki V leri say 12 (saat) ile çarp eğer 40 (saat) dan küçük ise hücreye 0 yaz yok büyük ise aradaki farkı yaz yani

bir haftada 4 gün nöbete gelmiş olan bir personel için

4*12=48 saat normal bir haftalık mesai 40 saat aradaki fark 8 saat

40'dan küçük ise 0 40'dan büyük ise 8 yazmasını istiyorum,

fakat ne hikmetse bir türlü başaramadım.

Hatta personel bir veya iki veya üç hafta izinde bulunuyor o zaman hücrelere s harfi eğitimdeyse e harfi, raporluysa r harfide geliyor o zamanda o vermesini istiyorum.

Hatta bazende yukarıdaki gibi karışık harfler hücrelere yerleştiriliyor o zamanda eğer v harfi çarpanı küçük ise 0 büyük ise aradaki farkın çıkmasını istiyorum ama bir türlü başaramadım.

Bu konuda yardım ve desteklerinizi bekliyorum.
Çünkü acil bunu çözmem lazım, personellerin izinleri yani fazla izin ve mesai günleri bekliyor

Herkese teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Hatta personel bir veya iki veya üç hafta izinde bulunuyor o zaman hücrelere s harfi eğitimdeyse e harfi, raporluysa r harfide geliyor o zamanda o vermesini istiyorum.

Hatta bazende yukarıdaki gibi karışık harfler hücrelere yerleştiriliyor o zamanda eğer v harfi çarpanı küçük ise 0 büyük ise aradaki farkın çıkmasını istiyorum ama bir türlü başaramadım.
Merhaba,
Alıntı yaptığım yerleri anlayamadım.
Ben kendi adıma anladığımı yorumlayayım.
C1:C7 hücre aralığında ne kadar V harfi var ise, onu saydıracağız değil mi ?

Ben şöyle bir şey yatım.
1. hafta nöbet listesi;
v-v-i-i-v-v-i Sonuç : 48 Saat çalışmış.
2. hafta nöbet listesi;
i-v-v-i-i-v-v Sonuç : 48 Saat çalışmış.
3. hafta nöbet listesi;
i-i-v-v-i-i-v Sonuç :36 Saat Çalışmış.
4. hafta nöbet listesi;
v-i-i-v-v-i-i Sonuç :36 Saat Çalışmış.
Hafta da toplam 4 adet V var ise, 48 saat olduğundan 8, 4 adet V yok ise,48 saat saat olmadığından 0 sonucunu almak için;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(C1:C7;"V")=4;8;0)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - Türkçe

excel 2007 - Türkçe

excel 2010 - Türkçe
Teşekkür ederim istediğim buydu,
şimdi çalışmamda deneyeyim, ona göre eğer gerekirse tekrar yardımınızı rica edeceğim,

tekrar teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - Türkçe

excel 2007 - Türkçe

excel 2010 - Türkçe
=EĞER(EĞERSAY(C1:C7;"V")=4;8;0)
bu kod işime çok yaradı;
Hernkese teşekkür ediyorum,
Peki şöyle bir şey yapabilirmiyiz;

- Personel o hafta iki gün gün vardiyaya gelmişse 12 saatten 24 saat çalışmış oluyor fakat haftalık 40 saati tamamlamadığı için 16 saat eksik çalışmış oluyor o zaman -16 sonucunu,

- Personel başka bir haftada üç gün vardiyaya gelmişse 12 saatten 36 saat çalışmış oluyor fakat haftalık 40 saati tamamlamadığı için 4 saat eksik çalışmış oluyor o zaman -4 sonucunu,
kapsayacak şekilde yani =EĞER(EĞERSAY(C1:C7;"V")=4;8;0)
burada 8 ve 0'ın yanısıra -4 ve -16'yı da bu koda ekleyecek olursak nasıl bir kod yazmalıyım ?

Bu konuda yardım edecek üstadlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba,

Haftanın günleri A1....G1 aralığında olduğuna göre formülünüz C1:C7 değil A1:G1 aralığında sayım yapıyor olmalı. Sıralama yaparken E sütununu atlamışsınız, ben onu da aldım. Bu durumda uygulayacağınız formül:
=EĞER(EĞERSAY(A1:G1;"V")=4;8;EĞER(EĞERSAY(A1:G1;"V")<4;((EĞERSAY(A1:G1;"V")*12)-40)))
olmalı.

Örnek çalışma dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

https://yadi.sk/i/IJy2cRKugYuCE

Altenatif olarak aşağıdaki formülü kullanırsanız, doğrudan çalışılan günleri saydırıp eksik / fazla çalışma saati bilgisini alabilirsiniz:

=TOPLA(EĞERSAY(A1:G1;"V")*12-40)

İyi çalışmalar,

Son düzenleme:

maznun5255

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2025
Düşeyara yada eğer ile ilgili olabilecek bir bilgi talebi

MERHABA SN USTALARIM.EKTE BULUNAN DOSYADA 1 VE 2.SAYFALARDA VERİLER VAR.3.SAYFADA İSE TALEP ETTİĞİM BİLGİ MEVCUTTUR.BUNUN İÇİN FİRMADA BİR SÜRÜ İNSANLA GORUSTUM.KİMSE YARDIMCI OLAMADI.YARDIMCI OLURMUSUNUZ COK RİCA DERİM.

BİR ÜRÜN 4 FARKLI ŞEYDEN OLUŞUYOR.
1-HAMMADDE ADI
2-HAMMADDE KODU
3-HAMMADDE TİP İ
4-HAMMADDE RENK KODU

ÖRNEGİN : 30/1 P SÜPREM MAYLI -30010000-50/14.5 -21136/3 GİBİ

BU HAMMADDE DEN SAYFA 1 DE BAKİYE MİKTARI NE KADAR VAR ?

BASVURU SAYFA 1 DE ( SUTUN I-SUTUN J- SUTUN K - SUTUN L )[/color]

BU HAMMADDE EĞER SAYFA 2 DE VARSA ( Kİ VAR - OLMAYADA BİLİR )
HER 2 LİSTEDE BULUNAN HAMMADDE ADI-KODU-TİPİ-RENK KODU ORTUSEN KUMAŞLARIN DEPO BAKİYESİ NE KADAR ? ( SAYFA 2 DE ) , BOYAYA CIKILACAK İHTİYAC MİKTAR NE KADAR ? ( SAYFA 1 dE ) RİCA ETSEM AYRI SAYFADA BİR LİSTEDE TEK SAYFADA GÖRÜNTÜLEYEBİLİRMİYİM ? VERİLER SAYFA 1 VE SAYFA 2 YE DEĞER OLARAK KOPYALANSA SAYFA 3 DE ÖZET OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLİRMİYİM ? TESEKKURLER...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - Türkçe

excel 2007 - Türkçe

excel 2010 - Türkçe
Merhaba,

Haftanın günleri A1....G1 aralığında olduğuna göre formülünüz C1:C7 değil A1:G1 aralığında sayım yapıyor olmalı. Sıralama yaparken E sütununu atlamışsınız, ben onu da aldım. Bu durumda uygulayacağınız formül:
=EĞER(EĞERSAY(A1:G1;"V")=4;8;EĞER(EĞERSAY(A1:G1;"V")<4;((EĞERSAY(A1:G1;"V")*12)-40)))
olmalı.

Örnek çalışma dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

https://yadi.sk/i/IJy2cRKugYuCE

Altenatif olarak aşağıdaki formülü kullanırsanız, doğrudan çalışılan günleri saydırıp eksik / fazla çalışma saati bilgisini alabilirsiniz:

=TOPLA(EĞERSAY(A1:G1;"V")*12-40)

İyi çalışmalar,
MFA2000 Ustad teşekkür ederim işimi gördü,ellerine ve bilgine sağlık.

Fakat hücrelerin içi tamamen boş olduğunda hafta toplamında -40 yazıyor, ve yıllık alt toplamda o personel sanki hiç çalışmamış gibi bir rakam çıkıyor, yani haftalık toplamda "0" vermesi için uğraştım yapamadım.

Mesala bir ay içinde ikinci hafta hiç yok yani personel o hafta içi çalışmamış,
veya 3 ay vardiya yapmış sonraki 2 ay normal gündüz 08.00-17.00 çalışmış fakat sonra yine vardiyaya geçmiş bir personel için;

- gündüz normal mesaiye geldiği o iki aydaki haftalık toplamlarının (hafta içindeki günler boş olarak veri girilmemiş olarak kabul ediyorum) hücreler boş olduğu için "0" vermesi için nasıl bir kod eklemesini yapmam lazım.

Şimdi MFA2000 Ustanın yazdığı kodu açmaya çalışayım;

bir personel bir hafta içinde bir gün gelmişse -28 veriyor
bir personel bir hafta içinde iki gün gelmişse -16 veriyor
bir personel bir hafta içinde üç gün gelmişse -4 veriyor
bir personel bir hafta içinde dört gün gelmişse +8 veriyor

o hafta hücrelerin içi tamamen boş ise -40 veriyor
tamamen boş ise "0" vermesi için kodun neresine ne eklemeliyim

Umarım anlatabilmişimdir.

İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba,

Çalışma günlerindeki saatleri sayması, ve çalışma olmamışsa 0 vermesi için aşağıdaki formülü kullanın, bu formül 40 saatten az çalışmaları (-) değerlerle belirtir. :

=EĞER(EĞERSAY(A1:G1;"V")>0;(TOPLA(EĞERSAY(A1:G1;"V")*12-40));EĞER(EĞERSAY(A1:G1;"V")=0;0))

40 saatten az çalışmaların (-) olarak değil (0) olarak, ve çalışılmayan haftaların (0) olarak görünmesini isterseniz bu durumda aşağıdaki formülü kullanın:

=EĞER(EĞERSAY(A5:G5;"V")*12>40;(TOPLA(EĞERSAY(A5:G5;"V")*12-40));EĞER(EĞERSAY(A5:G5;"V")*12<40;0))

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - Türkçe

excel 2007 - Türkçe

excel 2010 - Türkçe
Merhaba,

Çalışma günlerindeki saatleri sayması, ve çalışma olmamışsa 0 vermesi için aşağıdaki formülü kullanın, bu formül 40 saatten az çalışmaları (-) değerlerle belirtir. :

=EĞER(EĞERSAY(A1:G1;"V")>0;(TOPLA(EĞERSAY(A1:G1;"V")*12-40));EĞER(EĞERSAY(A1:G1;"V")=0;0))

40 saatten az çalışmaların (-) olarak değil (0) olarak, ve çalışılmayan haftaların (0) olarak görünmesini isterseniz bu durumda aşağıdaki formülü kullanın:

=EĞER(EĞERSAY(A5:G5;"V")*12>40;(TOPLA(EĞERSAY(A5:G5;"V")*12-40));EĞER(EĞERSAY(A5:G5;"V")*12<40;0))
Teşekkürler Hocam, çok teşekkür ederim.
İşime çok yaradı, ellerine sağlık.:hey::dua2::eek:k:::mutlu: