• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer(ve formülü

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba,
Ekteki dosyamda bir formülün içinden çıkamadım, halbuki buna benzer çok yaptım, açıklamayı sayfa üzerinde yaptım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
=EĞER(B11="";"";EĞER(VE($A$1=1;AV11>0);DL11/AV11*100;
EĞER(VE($A$1=2;CC11>0);DL11/CC11*100;0)))
Bu şekilde deneyin..

.

Hocam çok teşekkür ederim.
Demekki sıfırı parantezin içine almak gerekiyormuş. İşleriniz kolay gelsin

Ayrıca Ve kullanımına da dikkat ediniz. Excel Dersanesinde konuyla ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ederim..

.

Eğer ve

benim de elimde buna benzer bir uygulama var ve sonuça ulaşamadım yardımcı olabilirmisiniz.Sonuç kısmında sınav sonucu elli ve elliden büyük olan ve devamlı olanları geçer olarak göstermesini diğerlerini de kaldı olarak göstermesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
=EĞER(VE(C2="Devamlı";H2>=50);"Geçti";"Kaldı")
Bu şekilde kullanabilirsiniz.

Ayrıca ortalama sütunundaki değerleri bulmak için yardımcı sütun kullanmanıza gerek yok. Aşağıdaki formül aynı işlemi yapacaktır..

Kod:
=D2*0,7+E2*0,3

.

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Benim çalışma sayfamın ayarları yanlış olabilir mi? Çünkü aynı formülü giriyorum uygulamıyor. Hatta formülü yazarken c2hücresinin çerçeve renginden anlıyorum c2 hücresini algıladığını ama f2 hücresinin rengi değişmiyor. Yani f2 hücresini algılamıyor.Formülü tamamen yazdığımda ve enterladığımda ''Devamlı''yazan kısım siyaha dönüyo bu kısımda yanlışlık olduğunu anlatmaya çalışıyo galiba.Ama bulamadım hatayı.

=EĞER(VE(C2=''Devamlı'';F2>=50);''Geçti'';''Kaldı'')

Ekli dosyalar

tırnak işaretleri arasında boşluk yok tabiki. buraya yazarken yanlış oldu.

Benim çalışma sayfamın ayarları yanlış olabilir mi? Çünkü aynı formülü giriyorum uygulamıyor. Hatta formülü yazarken c2hücresinin çerçeve renginden anlıyorum c2 hücresini algıladığını ama f2 hücresinin rengi değişmiyor. Yani f2 hücresini algılamıyor.Formülü tamamen yazdığımda ve enterladığımda ''Devamlı''yazan kısım siyaha dönüyo bu kısımda yanlışlık olduğunu anlatmaya çalışıyo galiba.Ama bulamadım hatayı.

=EĞER(VE(C2=''Devamlı'';F2>=50);''Geçti'';''Kaldı'')

Tırnak işaretlerinde hata yapmışsınız.

Tırnak işareti kullanırken iki ayrı tek tırnak değil tek bir çift tırnak kullanmalısınız..

.

Son bir soru sormak istiyorum ekteki çizelgede toplam kısmına(c16 hücresine) toplam işlemi uyguluyorum sonucu 0 veriyor neden olabilir?

=TOPLA(C10:C15) bu formülü uyguluyorum.

Ekli dosyalar

Son bir soru sormak istiyorum ekteki çizelgede toplam kısmına(c16 hücresine) toplam işlemi uyguluyorum sonucu 0 veriyor neden olabilir?

=TOPLA(C10:C15) bu formülü uyguluyorum.

Veri aralığındaki değerler sayı değil metin olduğu için toplam alamıyorsunuz.

Bunun için en doğru olan yol verileri sayıya çevirmenizdir.

Diğer bir yol toplam formülünü aşağıdaki gibi yazmalısınız.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(C10:C15;" TL";"");",";"");
".";","))
.

Merhaba,

C10:F15 değerlerindeki tüm virgülleri siliniz ve biçimlendirme ile ayırma işini hallediniz.

Merhaba konu eski ama yeni konu açmaktansa buraya yazıyım dedim.

Tablomu burada eğer ve kullanımına göre ayarladım fakat bir türlü C6 küçükse B6'dan hedef tutmuyor yazdıramadım sonuca sürekli hata alıyorum.

Çalışan formülüm bu,neresine yazmam lazım ;"hedef tutmuyor" mesajı almam için.

=EĞER(VE(C6>=B6;X6>3,5);C6*A4;C6*B4)

Tablo ektedir.

Ekli dosyalar

=EĞER(C6<B6;"Hedef Tutmuyor";EĞER(VE(C6>=B6;X6>3,5);C6*A4;C6*B4))

Bu şekilde deneyin.

Geri