• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer(ve formülü

acil yardım

Ekli dosyayı görüntüle EĞER FORMULÜ.xlsx

arkadaşlar merhaba ;

dolar : 1,80
euro:1,60
tl : aynı

A hücresi B hücresi C hücresi

1000 Dolar
4000 Euro
7000 TL

Eğer formülü ile" b6 hücresinde dolar var ise a6 hücresineki değeri a1 değeri ile çarp , b7 hücresinde euro var ise a7 hücresindeki değeri a2 değeri ile çarp , b8
tl ise a8 hücresini aynı geç "

gibi bir eğer formülü yazmak istiyorum bulamadım yardımcı olurmusunuz ?

arkadaşlar merhaba ;

dolar : 1,80
euro:1,60
tl : aynı

A hücresi B hücresi C hücresi

1000 Dolar
4000 Euro
7000 TL

Eğer formülü ile" b6 hücresinde dolar var ise a6 hücresineki değeri a1 değeri ile çarp , b7 hücresinde euro var ise a7 hücresindeki değeri a2 değeri ile çarp , b8
tl ise a8 hücresini aynı geç "

gibi bir eğer formülü yazmak istiyorum bulamadım yardımcı olurmusunuz ?

Ekli dosyayı görüntüle EĞER FORMULÜ.xlsx

TL'nin karşısına 1 yazın ve aşağıdaki formülü deneyin :

=Düşeyara(b6;$a$1:$b$3;2;0)*a6

Yeni konu açmak istemedim, burada konuşulmuş ama aradığımı beceremedim açıkçası.

Örnek excel dosyasındaki gibi iki ürün ve satışa göre adet başı primi var. Ama her ikisinin de aynı oran barajını geçmesi lazım. Biri %100 diğeri %120 ise adet başına %100 almalı. Biri %120 diğeri %80 ise misal prim almamalı.

Ekli dosyalar

Yeni konu açmak istemedim, burada konuşulmuş ama aradığımı beceremedim açıkçası.

Örnek excel dosyasındaki gibi iki ürün ve satışa göre adet başı primi var. Ama her ikisinin de aynı oran barajını geçmesi lazım. Biri %100 diğeri %120 ise adet başına %100 almalı. Biri %120 diğeri %80 ise misal prim almamalı.

=EĞER(VE(K3>=100;K4>=100);D3*1);EĞER(VE(K3>=120;K4>=120);D3*2)

Böyle birşey denedim ama #DEĞER! yazdı hücrede :) Desteklerinizi rica ediyorum. Formül asıl dosyamdan bu arada, örnek dosyaya göre yazamadım şimdi.

merhaba arkadaşlar...şöyle bir sorunum var ,belki basit ama beceremedim.... yardımcı olurmusunuz...
örneğin
Alış Fiyatı 4.000.000 'dan büyük olan malzemelerin Karlarını toplayarak E2 hücresine nasıl yazılır?
A sutunu malzeme listesi, B sutunu Alış fiyatı, C sutunu Kar,D sutunu Satış fiyatı, E sutunu Kar toplamı sutunları...
buna nasıl bir formül yazmak gerekiyor...

Geri