• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer kullanarak renklendirme

Excel Vers. ve Dili
tr 2007
Eğer a1 hücresi 1 ise renk kırmızı
eğer a1 hücresi 2 ise renk sarı
eğer a1 hücresi 3 ise renk mavi
eğer a1 hücresi 4 ise renk turuncu

falan gibi çok koşullu biçimlenrme yapmak istiyorum.mümkünmü ?

Koşullu biçimlendirme içinde 4 tane kural oluşturun.
Sonra da,
=$A$1=1 kırmızı
=$A$1=2 sarı
=...
=...

şeklinde biçimlendirin.

Merhaba;

Ekteki örneği inceleyiniz. Örnekte 56 koşula göre görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim.birde böle sormak istiyorum a1 = 1 ise a5 kırmızı olsun yani
=eğer(a1=1;....... Devamını yapamıyorum

Merhabalar
=eğer(a1=1;1;0)
şeklinde denermisiniz

herkese teşekkür ederim fakat yanlış anlattım sanırım. benim istediğim eğer formülü ile =eğer (a1=1;a1(kırmızı);boş) eğer ile kırmızıya boyamak istiyorum.

Ömer Bey
Koşullu biçimlendirmeyi açıp formülü seçin ve =eğer(a1=1;1;0) formülünü girip biçimlendirmeyi kırmızı yapın. Daha sonra ekle deyip yine formülü seçin ve =eğer(a1<>1;1;0) formülünü yazın. Biçimlendirmeden de beyaz rengi seçin

koşullu olarak 3 adet yapabiliyoruz sadece bana en az 6 adet renklendirme lazım erdal bey

Arkadaşlar ben iş yerimde gelen senetlerimin düzenlenme ve vade tarihini yazıyrm. Günü geçmiş senetlerimin ayrı bir sutunda veya aynı sutunda tarihi geçtiği zamn kırmızı olmasını istiyorum. Eğer formulu tam olarak yazıp yollarsanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler...

Bir şey danışacığım Exceli kasmadan ve makrosuz Aktif olan hücreye ve satrırına otomatik nasıl renk verebilirim

ilkay hanım koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz (biçimden - koşullu biçimlendirmeye gireceksiniz)

Merhabalar

(A2:B65536) aralığındaki mavi renkli yazıları
yeşil renge dönüştürmek için kod gerekli
Yardımcı olabilirmisiniz?

Teşekkürler.

Geri