• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülü yardım meydan11

1-temel dayanağım proğram
2-ders kodlarını değiştirmeden bir sutun daha açabiliriz isterseniz nen nasılsa dersleri elle giriyorum proğram sayfasına
3-tamam onları elle yazarım
4-T Teorik dersler
U Uygulama dersleri
K Dersin Kredisi Bu tablolarda kredi ile işimiz yok isterseniz çıkartabiliriz
5-

yeni

yeni boş birşeyler çıkardım anlatmayada çalıstım arkadasım senin hakkını nasıl öderim bilmiyorum

Ekli dosyalar

1-temel dayanağım proğram
2-ders kodlarını değiştirmeden bir sutun daha açabiliriz isterseniz nen nasılsa dersleri elle giriyorum proğram sayfasına
3-tamam onları elle yazarım
4-T Teorik dersler
U Uygulama dersleri
K Dersin Kredisi Bu tablolarda kredi ile işimiz yok isterseniz çıkartabiliriz

Merhabalar dosyanız üzerinde çalışmaktayım.

Bir kaç hususu sormak isterim.

Boş olan ders kodu satırları var. O dersler için, yukarıda bahsettiğim standartlara uygun ders kodları yazmak gerekiyor.

Ayrıca, çalışma tamamlandığında ulaşmayı hedeflediğiniz tabloların bir listesini yaparsanız, o yöne doğru hedef belirleyip ona göre çalışma yapmak gerek.
Örneğin hocalar için hangi günlerde kaç saat derse girdi, kaç saat teorik veya kaç saat uygulamalı derse girdi vs. gibi.

Ayrıca standart bilgi girişi yapılırsa, daha sonradan yapılacak değişiklere adapte olmak, formülleri yeniden düzenlemek vs. kolaylaşacaktır.

Sorulara net ve mesaj olarak cevap yazıp ders kodlarını elden geçirip tek tipleştirilmiş haliyle sadece "Program" sayfası hazırlarsanız onun üzerinden başlar ve devam ederiz.

Çünkü mevcut sayfalar, listeler, formüller benim için bir anlam ifade etmiyor.
Bence pratiklik açısından belgeyi tanımak gerekiyor.
Aynı elden çıkma isim, tablo yapısı vs. işi kolaylaştıracak ve olayı anlaşılır kılacaktır.

Özellikle HEDEF konusunu netleştirebilir miyiz acaba?
HEDEF derken sizin belgedeki şi sayfadaki şu formül gibi şeyleri kastetmiyorum.
Kastettiğim nihai olarak yazıcıdan çıktı alacağınız sayfa gibi, bu çalışma sanırım her bir hoca için ücret ödemesine dayanak olacak.

Ne bileyim, her bir hoca için boş dolu saatleri gösteren bir liste gerekecek mi?
vs. vs.

Yani NİHAİ HEDEF olarak ulaşacağımız liste veya sayfalar nelerdir ve hangi bilgileri içermelidir?
Çıktı almayı düşündüğünüz sayfa veya liste varsa, buna ilişkin bir sayfa formatı varsa o da lazım olacak.

Cevaplar bekliyorum.

Şubat dosyanızı mesajı yazdıktan sonra gördüm, şimdi biraz daha anlaşılır durumda.
Belgenizin adı şubat olduğuna göre; program sayfanız da her ay değişecek mi acaba? Boş dolu saatler, hoca isimleri vs. ?

her hoca için ayrı ayrı ders döküm tablosu ve N.Ö İ.Ö cizelge alıp bodrosunu kbs sistemine giriyorum bodroyu sistem yapıyor ben sadece tabloları dolduruyorum tabloların nasıl dolduğunu bir önceki proğramda belli sadece buna ek olarak ortas sutun(F33-U44)arasına hafları hasaplayıp yazırıyorum

bu hesaplama ile ilgili olarakda ders döküm tablosunun AQ sutunundan başlayarak hesaplama yapıyorum bu hasaplamda ay hangi günden başlıyor ise ona göre sayısal verileri giriyorum

Benim Sıkıntım Bu tabloları Her ay yapıyorum ders proğramına dersleri girdikten sonra sadece çizelgedeki tarihi değiştirince o ayın tabloları nı çıkarmaya çalışıyorm

bir dönem boyunca mesela güz ve bahar dönemi olur yılda ders proğramı yılda 2 sefer çıkar bu attığım ders proğramı 6 aylık hocalarda aynı 6 ayda bir değişirsadece ve sadec hocaların raporları olur veya tatil olur23 nisan gibi bu günlere gelen günler telafi yapılır

Bu telafi ve raporlar içinde herhangi bir sayfa yapıp buradan tatilleri telefi derslerini ve rapoarları hesaplama tablosunda kullana biliriz
bunun için ders döküm sayfasında h95 ve al 100 satırları arasına sınav ücreti n.ö telafi ünreti i.ö telafi ücreti tatil g.bi verileri elle giriyorum

Son düzenleme:
bir önceki

arkadasım buda bir önceki dönem bunda ders proğramı filan yok bunları böğle elle tek tek giriyorum (233 dosyasından önceki hali)

Ekli dosyalar

Farkında mısınız bilemiyorum ama, siz bana ismimle hitap ederken ben size isminizle hitap edemiyorum?

Her neyse, bir şey daha sorayım, sizin kullandığınız "Ders Yükü Bildirim Formu" şablonunuz sabit midir acaba?

Çünkü molla google'ye sorunca aynı isimli farklı sayfa yapısına sahip formlar da buldum.

arkadaşım ömer gece giremedin evdeki internet arıza yaptı bir sıkıntı varmı

Kusura bakmayın Mustafa Bey, bugünlerde biraz yoğunum ama inanın uğraşıyorum, şu anda da çıkmak zorundayım. Sizin şablon belgeniz beni yorduğu için yeniden biçimlendirdim, akşam foruma eklerim ve onayınızı almak isterim.

Bu arada bir şey sorayım. (Hiç formülünüz yok ve her şeyi el yordamıyla yapıyorsunuz varsayalım)
Diyelim tüm veri girişi sayfalarınız boş,
adım adım hangi sayfalara hangi bilgileri girerek, neticede "Ders Yükü Bildirim Formuna" kadar geliyorsunuz.
Bu önemli çünkü bence ona göre bir düzen kurmak gerek, gerekirse veri giriş sayfalarınızı yeniden dizayn etmek filan gerekebilir diye düşünüyorum ve sanki bazı sayfalar arasında o kadar çapraz işlemler var ki işlem sırasını bulmakta güçlük çektim doğrusu.
Söylediğim gibi adım adım izah edebilir misiniz, inanın işi inada bindirdim, bu işin olması lazım.
Sağlıcakla kalınız.

Bana idere tarafından ders proğramı veriliyor bunu ders proğramı olarak atacağım ben ders proğramındaki bilgilere göre ders yükü bildirim formunu dolduruyorum

Kurumu Sabit SÖĞÜT MESLEK YÜKSEOKULU
Bölümü BRANŞ İLE İLGİLİ burasını doldurmama gerek yok
Kadrolu Bölümüne bir şey yazmaya gerek yok

unvan adı soyadı na : burdaki kişinin ünvanına göre
Profesör 10
Doçent 10
Yrd. Doçent 10
Öğr. Gör. 12
Okutman 12
Saat ders Yükü hesabı olur biz buna göre hesap yaparız
İdari görevine gelince Buda Müdür İse ders Yükü Sıfır olur Mdr Yrd İse ünvanına göre yukarıda belirtiğim ders yükünün yarısı olur
Yıl malumunuz 2013-2014 2015 diye
ayda aynı hangi aya aitse o aya göre tarih çıkartılır ocak -şubat-mart gibi
Dönem Üniversilerde 2 dönem vardır güz ve bahar olarak (Her dönem ders proğramı değişir Hocalardada değişiklik olabilir)

Örgün öğretim Gündüz yapılan ders Normal öğretim manasında benim ders proğramında bunlar kısaca NÖ olarak geçer
Kodu ders proğramındaki kod ne verilirse bana ben ona göre yazarım
dersin adı Buda ders proğramından
Verildiği Birim bu da hangi birimde ders verdiğini gösteren tablodur (Üniversitenin tamamındaki birimlerde veya başka üniversite birimlerinde derse girdiği birim adı yazılır)

TEORİK bunuda ders proğramından alıyorum bu kaç saat dersi varsa
Uygulama Bunuda ders proğramından alıyorum saate göre yazıyorum
ARA SINAV ÖĞRENCİ SAYISI: burası da Dönem yarısında Vize sınavları olur öğrenci sayısına göre sınav ücreti verilir sınav proğramı ayrı olarak verilir bana onlarıda öğrenci sayısını buraya yazarım ve ona göre işlem yaparım hesaplamada sunu kullanırım
Öğrenci Sayısı Ders Yükü
1 – 50 1 Saat
51 - 100 2 saat
101 - 150 3 saat
151 – 200 4 saat
201 ve daha çok 5 saat
olarak veririm
ARA SINAV YÜKÜ burayada ara sınav öğrenci sayısına göre 1 -2-3-4- ve en fazla 5 saat verilir bu her ders için ayrı ayrı olur
Yanına Sınav saatı
Yanına Sınav Tarihi
Bu yazdıklarımın aynısı İkinci öğretim içinde gecerli

Ders yükü hESAPLANMASI İLE İLGİLİ OLARAKTA
1 hAFTALAR bir ayda maksimum 5 hafta var olduğu için 5 haftayı belirtiyor
1.öretim ve 2. öğretim Bölümüne ayın o haftası hangi günden başlıyor ise ona göre derslri dökme işlemi yapıyorum
TEORİK a Buraya ayın ilk haftası hangi günden başlıyor ise başladığı günden o haftanın sonuna kadar gösterdiği teorik dersleri toplayıp yazarız
Uygulama b Buda teoarik dersler gibi
ARA SINAV : yukarıdaki mesajda yazdığım gibi sınav haftalarında hangi güne hangi haftaya geliyor ise o haftaya Uygulama dersi gibi ilave edilir önemli olan burada ki haftanın bütünlüğü
Dikkate alına diye başlayan bölüme de uygulmadan başlayıp sınavlarda dahil olarak toplam yapılır
haftalık ders yükü toplamı bölümüne o haftanın teorik uygulama ve sınav ücretleri toplamı yapılır
maaş karşılığı mecburi ders yükü burayada bir önceki mesajımda yazdığım ünvanına göre üniversitenin tüm birimlerinde girdiği dersleri tahakkuk birimlerinin anlaşması sonucuna göre ders yükü verilir bunuda biraz sonra yazacağım mesajda haftalık ders proğramı tablosundaki X yazan bölümler ders yükü sayılır
Diğer derkende diğer kurumlardaki yük sayılan dersler yazılır yani toplam yükü hafta bütünse ünvanına göre bel,irlenir (Örnek Öğr.Gör.ise ve idari görevi yoksa 12 saattir)
alacağı ücretler deYukarıda saydıklarımın yük hesabı değilde verilecek olanlar olarak bakabiliriz

ders döküm tablosunu da şu şekilde yapıyoruz haftanın gününe göre n.ö veya i.ö ise saat kaçta ise ona göre döküyoruz burda dikkat etmemiz gereken olay ders isimlerinin yanında bulunan sütunların işlevi X varsa ders yüküne gidiyor demektir yoksa ders ücreti olarak veriliyor demektir ders hangi birimde ise ona göre işlem yapılıyor

burada son olarakta raparu varsa veya resmi tatilse veya izinliyse bu dersleri hesaplamada görmeyecek
haftalık olarak raporlu-izinli vs olduğu dersleri telafi ettiği tarihteki ders haftasının hesabına bakılacak işlem ona göre yapılacak

Geri