• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülü yardım meydan11

koşulların tümü birden mi gerçekleşecek, tam anlayamadım?

=EĞER(VE(Koşul1;Koşul2;Koşul3;Koşul4;Koşul5);"Koşullar doğruysa yapılacak şey";"Koşullar doğru değilse yapılacak şey"

Doğru anladıysam formül aşağıdaki gibi olmalı; En sondaki iki tane tırnak içindeki ifadeyi siz değiştirirsiniz.
=EĞER(VE(D4="sks";B4="Pazartesi";C4="erkek";G2="Mehmet";F3="Adet1";H4="");"Koşullar Tamam";"Koşullar Tamam değil")

Son düzenleme:
Anladığım, sondaki ilk tırnak içine "x" yazılacak ikinci tırnak içi ise boş olacak.(Bu formül K4 'te)

Sks olmayan için x değerinin S4 'e yazılması için formüldeki D4="sks" kısmını D4<>"sks" olarak değiştirin. (Bu formül S4 'te)
Doğru anladıysam böyle.

Formülü tam olarak anlamak için formül yazılı olan K4 hücresi seçiliyken; yukarda formül çubuğunda VE kelimesini tıklayın, sonra da formül çubuğunun başındaki fx tuşuna tıklayın, açılan pencerede formül daha anlaşılır olarak görünecektir.

VE formülü tamamsa bu kez de EĞER kısmına tıklayarak fx'e tıklayın koşullar doğruysa yapılacak olan ve doğru değilse yapılacak olanı oradan görebilirsiniz,

Sonuç olarak diğer koşullar aynı olmak üzere;

-sks ise K4'te "x" yazacak,
-sks değilse S4 hücresinde "x" yazacak.

İsteğinizde garip olan iki şey var;
-birincisi; F3 teki (bu hücre başlık) değere atıf yapmanız, kastınız o sütunda değer varsa olmalı, o zaman formüldeki F3="Adet1" kısmını F4<>0 olarak değiştirmelisiniz.
-ikincisi ise tablo dışındaki G2 hücresine atıf yapmanız, o da sanırım A4="Mehmet" olarak değişmeli.

Benim tablonuzdan çıkarttığım sonuç böyle.

Son düzenleme:
bu günlerdi dersleri ek ders tablom var gün gün oraya aktaracağım

Sizin bu belgeyi hatırlıyorum, daha evvel gördüm sanki ve çok karmaşık ve anlaşılmaz bulduğum için fazla ilgilenmemiştim.
Fikrimi söyledim kusura bakmayın.

Açtığınız bu konuyla ilgili söylediğim formülde (formülden sonra yazdığım mesajlara da bakarak) bir sorun yoksa ben müsaade isteyeceğim.

asıl dosyam bu

bunu daha öncede attım ama anlatamadım yapmak istediğimi

Ekli dosyalar

• 233.rar
    233.rar
    322.7 KB · Görüntüleme: 35
burda asıl yapmak istediğim ders döküm sayfasındaki P2 hücresindeki isim ne ise hs sayfasındaki H3 hücresindeki sayıları as sutununa kurumuna göre atmak asıl hedefim bu

Son düzenleme:
eğer yapıverirsen minnettar kalırım gecenin bu vaktinde zamanını alıyorum

Hatırladım ve şimdi baktım, asıl hatırladığım, "aktarma" başlığıyla açtığınız konuya cevap alamamanız ile ilgili olarak yazdığım uzun mesaj.

Hala da aynı şeyi düşünüyorum, kendinizce anlaşılır olabilir (çünkü hazırlayan sizsiniz) ancak belgelerinize ilk bakan kişi kesin olarak ilgilenmek istemeyecektir.
Bakın açtığınız bu konuda bir formül sordunuz ve mantığıyla birlikte fikir beyan ettim, soru sordum, düzelttim vs.

Bence böyle işinize lazım olacak konuları parçalara ayırmanız doğru yöntem.

Her neyse bu konuda yazdığımız formül ile (ardından yaptığım açıklama ve değişiklik mesajları dahil) ilgil bir sıkıntı var mıdır acaba?

Son bir şey söyleyeyim, bu kadar çok isim, ders adı, bir sürü sayfa, bir sürü satır, bir sürü sayfalar arası bağlantı,var.
Bu karmaşa belgenizin anlaşılmaz olmasına neden oluyor.

Verilerinizi azaltıp, o sırada sorununuzun hangi parçasıyla uğraşıyorsanız, sadece o kısmı içeren küçük belgeler oluşturarak parça parça ilerlemenizi salık veririm.

Böyle yaparak daha kısa sürede sorununuzu çözeceğinizden eminim.
Parça parça sorunca (aynı anda bir'den fazla konu açarak da olabilir) konuyu açtıktan en fazla bir saat içinde sorunun o parçasını çözersiniz.

Benimki tavsiyeden öteye geçmiyor tabi, tercih sizin.

şimdi yatalım arkadasım yarın akşam nasipse sizinle bölüm bölüm bakalım

Son bir şey söyleyeyim, bu kadar çok isim, ders adı, bir sürü sayfa, bir sürü satır, bir sürü sayfalar arası bağlantı,var.
Bu karmaşa belgenizin anlaşılmaz olmasına neden oluyor.

Verilerinizi azaltıp, o sırada sorununuzun hangi parçasıyla uğraşıyorsanız, sadece o kısmı içeren küçük belgeler oluşturarak parça parça ilerlemenizi salık veririm.

Böyle yaparak daha kısa sürede sorununuzu çözeceğinizden eminim.
Parça parça sorunca (aynı anda bir'den fazla konu açarak da olabilir) konuyu açtıktan en fazla bir saat içinde sorunun o parçasını çözersiniz.

Benimki tavsiyeden öteye geçmiyor tabi, tercih sizin.

Sayın meydan11 yukarıdaki mesajımı tekrarlıyorum.

peki arkadasım ders dökümü sayfasından ders proğramından yapamazmıyız

Merhabalar !...

Bir kaç hususu sormak isterim.
-233.rar belgenizi inceliyordum, anladığım kadarıyla tüm sayfa ve listelerin temel dayanağı sanırım "Program" isimli sayfanız doğru mudur?
-Eğer öyle ise DERS KODU sütunundaki bilgilerin bir standardı var mıdır acaba? Anladığım kadarıyla ilk 3 karakter harf, sonraki 3 karakter rakam. Harflerin ve rakamların belli bir standardı var mıdır?

Boş olan ders kodu satırları var. O dersler için, yukarıda bahsettiğim standartlara uygun ders kodları yazmak gerekiyor.
-T, U ve K sütunları var. Sanırım T haftalık teorik ders adetini, U haftalık uygulamalı ders adetini, K sütunu ise bu ikisinin toplamını gösteriyor doğru mudur?
-Gün sütunlarındaki rakamlar da derslerin başlangıç ve bitiş saatlerini gösteriyor doğru mudur?

Yukarıdaki sorulara cevap verirseniz, sizin çalışmaya en baştan başlamak daha pratik olacak sanırım.

Ayrıca, çalışma tamamlandığında ulaşmayı hedeflediğiniz tabloların bir listesini yaparsanız, o yöne doğru hedef belirleyip ona göre çalışma yapmak gerek.
Örneğin hocalar için hangi günlerde kaç saat derse girdi, kaç saat teorik veya kaç saat uygulamalı derse girdi vs. gibi.

Bir de; nasıl bir tablo, liste vs. hazırlarsanız hazırlayın, sütun başlıkları net ve anlaşılır olmalıdır. Sütun başlıkları kısa tutulmaya çalışılabilir ama o zaman da her sütun başlığı hücreye hücre açıklaması ekleyerek sütunun tam olarak neyi ifade ettiğinin belli edilmesinde yarar var. Ayrıca standart bilgi girişi yapılırsa, daha sonradan yapılacak değişiklere adapte olmak, formülleri yeniden düzenlemek vs. kolaylaşacaktır.

Sorulara net ve mesaj olarak cevap yazıp ders kodlarını elden geçirip tek tipleştirilmiş haliyle sadece "Program" sayfası hazırlarsanız onun üzerinden başlar ve devam ederiz.

Çünkü mevcut sayfalar, listeler, formüller benim için bir anlam ifade etmiyor.
Bence pratiklik açısından belgeyi tanımak gerekiyor.
Aynı elden çıkma isim, tablo yapısı vs. işi kolaylaştıracak ve olayı anlaşılır kılacaktır.

Sağlıcakla.

Son düzenleme:
Geri